Sağlık

Sağlık Haberleri

Gölbaşı Devlet Hastanesi'nde akupunktur tedavisi de başladı

Gölbaşı Şehit Ahmet Özsoy Devlet Hastanesinde, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) polikliniğinde uygulanan Hacamat tedavisinin ardından Akupunktur tedavisi de hizmet vermeye başladı.

Ailelere gazlı içecekler konusunda önemli uyarı

Diyarbakır Dicle Memorial Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ersin Gözkeser, gazlı içecek tüketen çocukların saldırgan davranışlar sergilediğini belirterek gazlı içeceklerin çocuklarda çeşitli hastalıklara neden olabileceğini söyledi.

Malatya'da grip salgını

Tüm Türkiye'de görülen grip salgını Malatya'da da etkili oldu. Aralık ayında başlayan salgın nedeniyle acil servislere başvuran hasta sayılarında yüzde 150 artış gözlendi. Sağlık Müdürlüğü tarafından ise merkezdeki acil servislere doktor tavsiyesi yapıldı.

Soğuk havalarda cilt sağlığına dikkat

Memorial Diyarbakır Hastanesi dermatoloji bölümünden Uz. Dr. Hamza Aktaş, soğuk havalarda cilt sağlığını korumak için önerilerde bulundu.

Meme kanseri hastalarında antioksidan ve vitamin tehlikesi

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, meme kanseri hastalarında koruma amaçlı olarak verilen ve günümüzde de kullanılan kemoterapi ajanları ile birlikte hastaların tedavi programı dışında kullanmış oldukları bazı antioksidan ve vitaminlerin meme kanserinin tekrarlamasında ve ölüm oranlarında artışa yol açtığına dair yeni bulguların ortaya çıktığını söyledi.

Fethi Sekin Şehir Hastanesi, HIMSS sertifikası alma sürecine girdi

Uluslararası ileri teknoloji ile sağlık hizmetlerinde verimlilik ve kalitenin artırılmasının hedeflendiği belirtilen Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nin dünya çapında kabul gören bir model olan Sağlık Bilgi ve Yönetim Sistemleri Topluluğu (HIMSS) sertifikası alma sürecine girdiği bildirildi.

17 yıllık hasret sona erdi, çocuğunu kucağına alacağı günü iple çekiyor

Şanlıurfa'dan, Diyarbakır'a gelerek tüp bebek tedavisi olan Fatma Kesik, 17 yıl sonra mutlu haberi aldı. 17 yıllık hayali gerçeğe dönüşen Kesik, çocuğunu kucağına alacağı günü iple çekiyor.

İlk ve ortaokul öğrencilerine ilk yardımın önemi anlatıldı

Elazığ'da öğrencilere yönelik düzenlenen seminerde, son zamanlarda boğaza cisim kaçması nedeniyle yaşanan olumsuzluklarda ne yapılması gerektiği başta olmak üzere ilk yardımın önemi anlatıldı.

(ÖZEL) Şizofreni hastaları bu merkezde örgü örüp, spor yapıyor

Sincan Dr. Nafiz Körez Devlet Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde 540 hastaya hizmet veriliyor. Merkezde; şizofreni, psikotik bozukluk ve bipolar bozukluk tanısı olan hastalara psikoterapiler ve danışmanlık hizmetlerinin yanı sıra çeşitli eğitimler de sunuluyor. Hastalar, şarkı söylemekten spor yapmaya kadar her şeyi merkezde gerçekleştirme fırsatı buluyor.

Kumar bağımlılığınız tedavisi ömür boyu sürüyor

Ülkemizde kumarhaneler uzun yıllar önce kapanmış olsa da günümüzde iyice yaygınlaşan internet sayesinde online bahis sitelerinin rahatça kumar oynamaya imkan tanıması son zamanlarda kumar tutkusunun neden olduğu bazı olumsuz haberleri yeniden gündeme taşıdı.

Medical Park Elazığ Hastanesi ile TED Elazığ Koleji arasında sağlık protokolü

Medical Park Elazığ Hastanesi ile TED Elazığ Koleji arasında sağlık anlaşması protokolü imzalandı.

(Özel) Tüberküloz hastalarına görüntülü ilaç tedavisi

Türkiye genelinde Verem Savaş Dispanserlerinde uygulanan videolu doğrudan gözetimli tedavi ile binlerce tüberküloz (verem) hastasına ilaçları telefonla görüntülü aranarak içiriliyor. Uygulamayla; tedavi edilmediğinde ölümcül sonuçlara varabilen bu hastalıktan toplumun korunması amaçlanıyor.

Çocuk kardiyoloji uzmanı göreve başladı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Kardiyoloji Uzmanı Dr. Celal Varan hasta kabulüne başladı.

Kayısıdaki büyük sır, kanserli hastalara umut olacak

Malatya Turgut Özal Üniversitesi tarafından acı kayısı çekirdeği üzerinde yapılan bilimsel çalışmaların bir ürünü olan 'Kayısır' adlı 'Prebiyotik Kayısı Ekstresi', başta kanser olmak üzere bazı hastalıklar için umut olacak.

100 ülke vatandaşı verem tedavisi için Türkiye'yi tercih etti

Ölümcül sonuçlara yol açan tüberküloz (verem) hastalığı Türkiye'de her yıl artan bir başarı oranıyla tedavi ediliyor. Tedavi başarısı yüzde 90'lara yaklaşırken, dünyanın dört bir yanından gelen hastalar da çareyi Türkiye'de buluyor.

Enfeksiyondan korunmak için C vitamini ve su tüketin

Kış mevsiminde soğuk algınlığı ve grip salgınlarının arttığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsa Altın, enfeksiyondan korunmak için C vitamini ile bol bol su tüketilmesi gerektiğini söyledi.

DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kadiroğlu'ndan organ bağışı çağrısı

Organ nakli ile ilgili birçok başarılara imza atan ve 1 yıl içerisinde 107 organ naklinin yapıldığı Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, 'Beyin ölümü gerçekleşen hastaların ölüm halinden dolayı organ bağışı yapılmaksızın toprağa defin edilmesi 8, 9 hastanın da toprağa gömülmesi demektir ve bu büyük israf ve büyük bir günahtır' dedi.

İdrar kaçırma sorununa ameliyatlı çözüm

İdrar kaçırma rahatsızlığı nedeniyle hayatı altüst olan ev hanımı Gülten Özçoban, geçirdiği fistül ameliyatının ardından sağlığına kavuştu. Ameliyattan bir ay sonra kontrole gelen hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Divrik, fistüle bağlı gelişen idrar kaçırma rahatsızlığının kadınların sosyal yaşamını olumsuz etkilediğini söyledi.

Kış hastalıklarından korunmak için beslenmeye dikkat

Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Kader Lala, kış aylarında doğru beslenmenin önemi ve besinlerin vitamin değerlerinin hastalıklardan koruyucu etkileri hakkında bilgi verdi.