Sağlık

Sağlık Haberleri

Kanserden korkmayın önlem alın

Kanserle mücadelede etkin tedavi yolları araştırılmaya devam edilirken uzman hekimler, düzenli sağlık taramalarının hayati önemde olduğunu söyledi.

Hızlı kilo alıp vermeye dikkat

Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, ilerleyen yaşlarda meme deformitelerinin daha sık görülebileceğini, fakat hızlı gelişim, hormon dengesizliği, genetik asimetriler, ani kilo kaybı gibi nedenlerden dolayı da erken yaşlarda, hatta ergenlik dönemlerinde de memede sarkmalar görülebileceğini söyledi.

Sağlık deposu 'karadut'

En sevilen meyvelerden biri olan karadut, A, B grubu ve K vitamini açısından zengin olmasının yanı sıra

Diyarbakır'da 3 adet acil yardım ambulansı hizmete girdi

Sağlık Bakanlığı tarafından Diyarbakır'a gönderilen 3 adet 4x2 acil yardım ambulansı hizmete girdi.

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Gönüllü: 'Korona virüsler aslında çok yakından tanıdığımız virüsler'

Atılım Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğur Gönüllü, 'Her virüsün yerleştiği, ürediği, hastalık yaptığı doğal konakçıları var. Bazı virüsler sadece yarasalarda hastalığa neden oluyor. Virüsler onlarla yakın temasta olan insanlara geçebiliyor. Son 20 yıl içinde gb kez yaşadığımız salgınlardaki korona virüsler hayvanlardan insana geçti ve insandan insana yayılma eğilimi göstermeye başladı' dedi.

Yumurta ve rahim gençleştirme tedavisiyle 12 yıllık çocuk hasreti son buldu

Mardin'de yaşayan 30 yaşındaki Güneş Seçilmiş'in 12 yıllık çocuk hasreti, Diyarbakır'da başvurdukları klinikte uygulanan yumurta ve rahim gençleştirme tedavisi ile sona erdi.

Dünya Sağlık Örgütü uyardı: 'Maske takmak korona virüsü önlemiyor'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Türkiye Ofisi program yöneticisi Prof. Dr. Toker Ergüder, 'Korona virüsten korunmak için maske takmak tek başına yeterli olmayacaktır, el yıkama gibi diğer önlemlerin de uygulanması gerekir. Maskeler virüslerin bulaşmasını önlemiyor, kişileri korumuyor ama kişilerin hastalığı yaymasını önlüyor. Maske takılmasını önermiyoruz dedi.

Başkale’de 5 saat süren hasta kurtarma operasyonu

Van'ın Başkale ilçesinde kar, tipi ve fırtınadan dolayı yolu kapalı olan kırsal mahallede rahatsızlanan 4 hasta için ekipler seferber oldu.

Deprem nedeniyle Malatyalıların psikolojisi bozuldu

6,8 şiddetindeki depremin ardından ağır travma yaşayan vatandaşlar için Malatya'da deprem polikliniği hizmete girdi. Turgut Özal Tıp Merkezi Psikiyatri Bölümü'nde yer alan poliklinikte, deprem nedeniyle psikolojisi bozulan hastalar tedavi ediliyor.

Sağlık Bakanlığından korona virüsten korunma broşürü

Sağlık Bakanlığı, korona virüsten korunma yollarını anlatan afiş ve broşürler hazırladı.

İşte korona virüsü vakalarında kullanılacak sedyeler

Sağlık Bakanlığı, korona virüsü şüphesi taşıyan hastaların naklinde negatif basınçlı sedyeler kullanacak.

Çocuklarda internet bağımlılığına dikkat

Memorial Diyarbakır Hastanesi Psikoloji Bölümü'nden Uz. Psk. Özlem Soysal, internetin doğru kullanımı hakkında bilgi verdi.

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğünden 'korona virüsü' açıklaması

Diyarbakır İl Sağlık Müdürlüğü, 'korona virüsü' şüphesiyle Sağlık Bilim Üniversitesi Diyarbakır Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine başvuran vatandaşın tekli bir odada takibe alındığını ve hastanenin bir katının kapatılmadığını açıkladı.

Sağlık Bakanı Koca: '61 kişiden alınan numuneleri negatif'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Bilim Kurulu bu dönemde Uzak Doğu Asya'dan gelen ülkelerde; Japonya, Tayvan, Tayland, Hong-Kong, Singapur, Güney Kore ve Malezya'dan gelen uçuşlara termal kamera uygulamasının doğru olacağını ve yarından itibaren Bakanlık olarak uygulamaya geçeceğimiz söylemek istiyorum. Bu dönemde giderek vaka sayılarının arttığını biliyoruz. Şu an itibariyle vaka sayısı 17 bin 485'e çıktı ve hayatını kaybedenlerin sayısı 361'e çıktı' dedi.

Erken tanı ve tedavi ile 3.7 milyon kanser hastasının hayatı kurtulabilir

Dünyada her yıl 18 milyon kişi kansere yakalanıyor ve bu kişilerin 9.6 milyonu kaybediliyor. Uzmanlar ise erken tanı ve tedavi stratejileriyle bu kişilerden 3.7 milyon kişinin kurtarılabileceğini belirtiyor.

Diyarbakır'da domuz gribinden bir kişi hayatını kaybetti

DİYARBAKIR (İHA) – Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Abdurrahman Şenyiğit, Diyarbakır'da bir kişinin domuz gribi nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, Türkiye'nin Çin'i tehdit eden korona virüsünden ziyade domuz gribine dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

Dünyada her 6 ölümden biri kanserden

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, kanserde erken tanının önemli olduğunu belirterek, Günümüzde kanser hastalığı hem dünyada hem ülkemizde ölüm nedenleri arasında ikinci sırada yer almaktadır. Dünya genelinde yaklaşık her 6 ölümden biri, ülkemizde ise her 5 ölümden biri kanser nedeniyle gerçekleşmektedir dedi.

Diş eti kanamalarına dikkat

Diş Hekimi Zafer Kazak, diş eti kanamalarına dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Kadınların korkulu rüyası ‘idrar kaçırma sorunu’ artık sorun olmaktan çıkıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Çiğdem Karas, dünyada her 4 kadından birinde görülen ve kadınların sosyal yaşantısını zorlaştıran idrar kaçırma sorunlarının artık sorun olmaktan çıktığını söyledi. Kadınlarda mesane sarkmasından kaynaklanan bu sıkıntının tedavisinin değişik sistemlerle yapılabildiğini belirten Op. Dr. Çiğdem Karas, bir çok sağlık sorununun temelini oluşturan stresin idrar kaçırma rahatsızlığını da tetiklediğini söyledi.