Sağlık

Sağlık Haberleri

Yapay zeka tüp bebek yönteminde uygulandı, ileri yaştaki gebelikte başarı oranı arttı

Yıllardır annelik hayali kuranların yüzü artık yeni teknolojiyle gülüyor. Tüp bebek tedavisinde kullanılan yapay zeka yöntemiyle ileri yaştaki kadınların hamile kalma olasılığı artıyor.

Solunum hastaları bu merkezde rahat bir nefes alıyor

Ankara Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde 15 yıldır hizmet veren Pulmoner (Solunumsal) Rehabilitasyon Merkezi'nde solunum hastaları rahat bir nefes alıyor. Kronik solunum hastalarının fiziksel ve psikolojik durumlarının düzelmesinin amaçlandığı Merkezde hastalara, nefes darlığıyla baş edebilme, kaslarını kuvvetlendirme ve ciğer kapasitelerini artırmaya yönelik egzersizler uygulanıyor.

Sessiz hastalık pankreas kanseri

Birçok tanınmış kişinin ölümüne neden olan pankreas kanseri, belirti ve şikayetlerin erken evrede ortada çıkmadığı için sessiz hastalık olarak adlandırılıyor.

Diyarbakır'da gıda denetimleri arttırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığının 81 ilde başlattığı gıda denetimleri kapsamında Diyarbakır İl Tarım ve Orman Müdür Mustafa Ertan Atalar, beraberindeki uzman ekiplerle gıda denetimlerine katıldı. Yapılan denetimler sonucu iş yerlerine şimdiye kadar 650 bin liranın üzerinde idari cezanın kesildiği belirtildi.

Kemoterapi ilaçları Robotlardan

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde, kanser hastalarının kemoterapi ilaçları robotik sistemle hazırlanıyor. Manuel sistemlere oranla daha güvenli ve doğru dozda hazırlanan ilaçlar sayesinde hastaya doğru tedavinin yanı sıra ilaç israfının önlendiği, personel güvenliğinin de maksimum düzeyde sağlandığı belirtildi.

(Özel) Tel Abyad Hastanesinde doğdu, adı 'Barış' oldu

Sağlık Bakanlığı tarafından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terör örgütlerinden temizlediği bölgeye kurulan Tel Abyad Hastanesinde ilk doğum gerçekleştirdi. 3 kilo 600 gram ağırlığında doğan bebeğe 'Barış' ismi verildi.

Rahminden 15 santimlik miyom çıktı

Diyarbakır'da 26 yaşındaki bir kadının rahminden 15 santimlik miyom çıktı.

Tarım ve Orman Bakanlığının 'ürün bazlı' gıda denetimi unlu mamuller ile devam etti

Türkiye genelinde 81 ilde başlatılan 'ürün bazlı' gıda denetimi unlu mamuller ile devam etti.

Turgut Özal Tıp Merkezinde kök hücre nakli başarısı

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi 2019 yılında şu ana kadar 202 kök hücre ve kemik iliği nakli ile yeni bir rekora imza attı.

Özellikli cerrahiler ile omuz çıkıkları tedavi edilebiliyor

Memorial Dicle Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü'nden Doç. Dr. Mehmet Gem, omuz çıkıkları, türleri ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Cilt yaşlanmasını önlemek elinizde

Cilt yaşlanmasının en büyük sebebinin genetik faktörler olduğuna değinen Dermatoloji Uzmanı Dr. Sevgi Sezgin, botoks, dolgu, cilt bakımı, PRP, mezoterapi, örümcek ağı estetiği, fraksiyonel lazer gibi birçok yöntem ile cilt yaşlanmasının geriye çevirebileceğini söyledi.

'Bazı besinler meme kanserinin yayılmasını tetikliyor'

Hayvansal gıdalarda yüksek oranda bulunan bazı aminoasitler meme kanserinin yayılmasına ve tekrarlamasına yol açabilir.

Yrd. Doç. Dr. Ercan Bal: 'Skolyoz ve kifoz rahatsızlıkları halk sağlığı programı olarak ele alınmalı'

Ankara Şehir Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği tarafından skolyoz (Omurga Eğriliği), kifoz (Kamburluk) ve omurga tümörlerine yönelik hizmet veren Omurga Deformitesi Polikliniği, ayaktan ve MHRS sistemi üzerinden Ağustos ayında hasta kabulüne başladı.

Şehir Hastanesinde 'Akılcı Antibiyotik Kullanımı' eğitimi

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde sağlık personeline yönelik 'Akılcı Antibiyotik Kullanımı' eğitimi verildi.

'KTEPH Aklımda' etkinlikleri ile hastalığa dikkat çektiler

Ulusal Vasküler ve Endovasküler Cerrahi Derneği, Kronik Tromboembolik Pulmoner Hipertansiyon (KTEPH) hastalığı konusunda farkındalık oluşturmak ve Türkiye'de halk arasında bilinirliğini üst seviyelere taşımak amacıyla KTEPH Farkındalık Günü kapsamında çeşitli etkinlikler düzenledi.

Diyarbakır'da manyetik çivi ile bacak uzatma ameliyatı gerçekleştirildi

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi bir ilke imza atarak bölgede ilk kez manyetik uzayabilen çivi ile iki hastaya bacak uzatma ameliyatı gerçekleştirildi.

Felçli kadın 8 yıl sonra yeniden ilk adımlarını attı

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 8 yıl önce geçirdiği felç sonrası sağ bacağını ve kolunu kullanamayan, konuşma yetisini kaybeden Ümmü Kaygısız, 3 hafta gördüğü fizik tedavi ve rehabilitasyon sonrası ilk adımlarını atmaya başladı.

Elazığ'da öğrencilere akciğer kanseri ve diyabet semineri

Elazığ'da ilkokul öğrencilerine akciğer kanseri ve diyabet konularında seminer verildi.

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Okçu: 'Diş fırçalamak tercih değil, gereklilik'

Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Kemal Murat Okcu, aftlar veya diş çürükleri gibi diş ve ağzı ilgilendiren problemler konusunda tavsiyelerde bulunarak, Diş fırçalamak tercih değil, gereklilik dedi.