Sağlık

Sağlık Haberleri

Bakan Koca çocukları hastalıklardan korumak için alınması gereken önlemleri paylaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Okullarımız açılırken çocuklarımızı hastalıklardan korumak için alınması gereken önlemleri sizlerle paylaşmak istiyorum' ifadelerini kullanarak, uyarıların yer aldığı bir afiş paylaştı.

MSB: 'Vuhan/Çin'den havalanarak Ankara'ya intikali süren uçağımız ve içerisindeki malzemeler, Etimesgut'ta Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın KBRN uzmanlarınca arındırma işlemine tabi tutulacak. Bu kapsamda gerekli hazırlıklara başlandı.'

MSB: Vuhan/Çin'den havalanarak Ankara'ya intikali süren uçağımız ve içerisindeki malzemeler, Etimesgut'ta Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın KBRN uzmanlarınca arındırma işlemine tabi tutulacak. Bu kapsamda gerekli hazırlıklara başlandı.

“Ülkede ciddi travmalar var: ilki yalnızlık”

Türkiye'de satılan sinir sistemi ilaçlarının 308 milyon kutu olduğu ve bunların başında da antidepresanların geldiği söylenirken Prof. Dr. Esen Ayşe Dural, 'İnsanlar antidepresanın işe yaradığını zannediyorlar. Halbuki kendilerini geliştirseler, olayları sıralasalar ilaca gerek olmadığını görecekler. Kişilerin psikologlarla konuşup dertleşmesi ve bunun Türkiye'de de geliştirilmesi gerekiyor' diye konuştu.

Türkiye canlı vericili organ naklinde dünyada ikinci sırada

Diyarbakır'da organ nakli bilincini arttırmak amacıyla bir toplantı düzenlendi. Bölgede görev yapan doktorların katıldığı toplantıda konuşan Memorial Şişli Hastanesi Organ Nakli Merkezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Koray Acarlı, 'Dünyada en fazla canlı vericili nakil yapılan ikinci ülkeyiz. Bunu canlı vericiden yapılan nakillerin artmasıyla elde ettik. Türkiye'de organ bağışında yeteri kadar mesafe alınmamasına rağmen Türkiye bu sorununu canlı vericilerle kapatmaya çalışmaktadır' dedi.

Ülkemizde geliştirilen tıbbi cihaz ile 'Akciğer Embolisine' son

Dünya'da ikinci ölüm sebebi olarak gösterilen Pulmoner Emboli Hastalığı, Türkiye'nin geliştirdiği milli tıbbi cihaz sayesinde artık kısa sürede tedavi ediliyor. RD Global-İnvamed'in üretmiş olduğu milli cihaz Water Jet Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Hastanesi'nde kullanıldı. Alanında uzman hekimler tarafından yapılan operasyon sonrasında hasta 1 gün içerisinde tedavi edilerek taburcu edildi.

(Özel) Geleceğin hekimleri kanser hastalarına moral oluyor

Üniversite öğrencileri, kanser hastalarını ziyaret ederek moral veriyor. Tedavi sürecindeki hastalar da destekçileri olan gençleri 'aileden biri' olarak görüyor.

Türk vatandaşlarını getirecek uçak Çin'e hareket etti

Çin'deki Türk vatandaşlarının tahliyesi için çalışma başlatıldı. 34 Türk vatandaşını almak üzere Çin'e uçak gönderildi.

Botoks sonrası bunlara dikkat

Doç.Dr. Zeliha Kapusuz Gencer, botoks sonrası dikkat edilmesi gereken durumlar hakkında bilgi verdi.

Yılmaz Soğuk havalar göğüs ağrısı ve kalp krizini tetikleyebilir

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Seyhan Yılmaz, soğuk havaların göğüs ağrısı ve kalp krizini tetikleyebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca'dan korona virüsü açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'deki şüpheli vakalarda korona virüsüne rastlanılmadığını, korona virüsü ilk günden itibaren ciddiyetle ele aldıklarını kaydetti.

Anne sütü ticareti süt mafyacılığına davetiye çıkarıyor

Bebekler için en önemli besin kaynağı olan anne sütü internet üzerinden de satılmaya başladı. Alınacak sütlerin birçok hastalığı da beraberinde getirebileceğini ifade eden Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Erhan Aygün, bu durumun ticaretinin yapılmasının süt mafyacılığını da ortaya çıkarabileceğini kaydetti.

Soğuk havalarda romatizmaya dikkat

Memorial Diyarbakır Hastanesi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Bölümünden Uz. Dr. Tacettin Mirzaoğlu, romatizmal hastalıklar ve korunma yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Diş teli olanlarda ağız bakımına dikkat

Diş Hekimi Zafer Kazak, diş teli olanlarda ağız bakımında dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Hakimler Coronavirüs konusunda bilgilendirildi

Bursa'da hekimler solunum yolu enfeksiyonuna yol açan Coronavirüsü konusunda bilgilendirildi.

(Özel) Korona virüsüne karşı şifreli karantina odaları oluşturuldu

Sağlık Bakanlığı, Çin'de ortaya çıkan ve hızla yayılmaya başlayan korona virüsü için harekete geçti. Vaka tespit edilmesi halinde hastaların tedavi için gözetim altında tutulacağı şifreli karantina odaları oluşturuldu.

Sağlık Bakanı Koca'dan korona virüs açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsle ilgili, Bizden net bir bilgi verilmedikçe inanılmamasının altını özellikle çizmek istiyorum dedi.

Elazığ depremi sonrası depremzedelere psikolojik destek

Elazığ ve Malatya'yı vuran 6.8'lik depremle ilgili EMDR Travma İyileştirme Grubu Başkanı Psikolog Şenel Karaman, depremzedelere psikolojik destek vereceklerini söyledi.

Oyun oynama bozukluğu gençleri tehdit ediyor

Medline Adana Hastanesi'nden Uzman Klinik Psikolog Fulda Koyun, Türkiye'de daha çok 16 ila 24 yaşları arasındaki gençleri tehdit eden oyun bağımlılığının fiziksel etkilerinin yanı sıra birtakım önemli psikolojik etkilerinin de olduğunu belirterek, bu durumun doğru şekilde ele alınmadığı takdirde uzun vadeli ve ciddi yan etkileri olabileceğini bildirdi.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Kızılay'a kan bağışı seferberliği

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Kızılay ile imzaladıkları protokol çerçevesinde 17 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile kan bağışında bulundu.