Sağlık

Sağlık Haberleri

Enfeksiyondan korunmak için C vitamini ve su tüketin

Kış mevsiminde soğuk algınlığı ve grip salgınlarının arttığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. İsa Altın, enfeksiyondan korunmak için C vitamini ile bol bol su tüketilmesi gerektiğini söyledi.

DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kadiroğlu'ndan organ bağışı çağrısı

Organ nakli ile ilgili birçok başarılara imza atan ve 1 yıl içerisinde 107 organ naklinin yapıldığı Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, 'Beyin ölümü gerçekleşen hastaların ölüm halinden dolayı organ bağışı yapılmaksızın toprağa defin edilmesi 8, 9 hastanın da toprağa gömülmesi demektir ve bu büyük israf ve büyük bir günahtır' dedi.

İdrar kaçırma sorununa ameliyatlı çözüm

İdrar kaçırma rahatsızlığı nedeniyle hayatı altüst olan ev hanımı Gülten Özçoban, geçirdiği fistül ameliyatının ardından sağlığına kavuştu. Ameliyattan bir ay sonra kontrole gelen hastanın sağlık durumunun iyi olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Taner Divrik, fistüle bağlı gelişen idrar kaçırma rahatsızlığının kadınların sosyal yaşamını olumsuz etkilediğini söyledi.

Kış hastalıklarından korunmak için beslenmeye dikkat

Memorial Dicle Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü'nden Dyt. Kader Lala, kış aylarında doğru beslenmenin önemi ve besinlerin vitamin değerlerinin hastalıklardan koruyucu etkileri hakkında bilgi verdi.

DÜ Hastanesi Ortadoğu ve Balkanların sağlık üssü oldu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı ve DÜ Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, hastanelerinin 2019 yılında Ortadoğu ve Balkanların sağlık üssü haline geldiğini belirterek, 3 binin üzerinde yabancı uyruklu hastaya sağlık hizmeti verdiklerini söyledi.

İnternetten ulaştığı doktora gitti, 11 yıllık çocuk hasreti akupunktur tedavisiyle son buldu

Diyarbakır'da yaşayan 31 yaşındaki Sezer-Murat Dayan çifti, 11 yıldır çocuk sahibi olmak için çalmadık kapı bırakmadı. Birçok tüp bebek merkezinde tedavilerinden olumsuz sonuç alan çift, internetten ulaştıkları Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer tarafından yapılan akupunktur ve yumurta detoksu tedavisi ile mutlu haberi aldı.

Düzenli egzersiz yapanlarda 7 farklı kanser riski daha düşük

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof.Dr.Uğur Coşkun, Journal of Clinical Oncology dergisinde 26 Aralık 2019 tarihinde yayınlanan çalışmada, boş zamanlarında haftada en az 150 dakika hızlı yürüme gibi orta yoğunlukta egzersiz yapan sağlıklı bireylerde 7 farklı kanser türünün görülme sıklığının önemli derece azaldığının gösterildiğini belirtti.

Uzman psikolog Soysal: 'Boşanmaların en büyük nedeni çiftler arasındaki iletişimsizliktir'

Uzman klinik psikolog Özlem Soysal, çiftlerde boşanmaların altında yatan en büyük nedenin aralarındaki iletişimsizlik olduğunu söyledi.

Böbrek tümörleri en sık 50-60 yaşlarında oluşur

Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Hasbey Hakan Koyuncu, 'Böbrek kanseri tüm ürolojik kanserler içerisinde yüzde 3-4 oranında görülür. Böbrek tümörleri en sık 50-60 yaşlarında oluşur, erkek kadın oranı ise yarı yarıyadır' dedi.

“Sindirim sorununun nedeni çürük diş olabilir”

Dr. Öğr. Üyesi Cansın Çelebi, çürük dişlerin sadece ağrıya neden olmadığını belirterek 'Ağrı nedeniyle iyi bir çiğneme yapılamadığı için sindirim sorunu yaşanabilir, konuşma, tat alma duyusu ve yemek yeme zevki etkilenebilir' dedi.

Dirsekler masaya dayanmamalı

Nöroşirurji Uzmanı Op. Dr. Kerem Bıkmaz, günlük rutininizde farkına varmadan çok sık yaptığınız bir davranışın aslında uzun dönemde önemli hasarlar oluşturacağını belirtti.

Genetik hastalıklar çocuklara geçer mi?

Üreme Genetiği Uzmanı Prof. Dr. Haydar Bağış, genetik bozuklukların çocuklara geçip geçmeyeceği ile ilgili açıklamada bulundu.

Çocuğu olmayacak denilen kadın ikiz gebelik yaşıyor

Adana'da yaşayan Hasibe-Uğur Erdoğan çifti, 8 yıllık çocuk hasretini sona erdirmek için birçok tüp bebek merkezine başvurdu. Erdoğan çiftinin Diyarbakır'a uzanan çocuk hasreti, başvurdukları tüp bebek merkezinde ikiz gebelikle mutlu sonla sonuçlandı.

DÜ Hastaneleri Başhekimi Kadiroğlu, yeni yıla hastanede hasta, hasta yakını ve çalışanlarla girdi

Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Rektör Yardımcısı ve DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, tedavi gören hastalar ile hasta yakını ve çalışanlarla bir araya gelerek yeni yıllarını kutlayıp çocuklarla yakından ilgilendi.

Bakan Koca'dan yeni yılın ilk bebeğine ziyaret

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da dünyaya gelen yeni yılın ilk bebeğini ziyaret etti.

Diyarbakır'da obezite ve diyaliz merkezi açıldı

Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde obezite ile diyaliz merkezlerinin açılışı yapıldı.

Ciltte oluşan lekelere dikkat

Dr. Metehan Özgür, ciltte oluşan lekelerin sebepleri hakkında bilgi verdi.

Uzman psikologdan yeni yıl hedeflerini gerçekleştirmek için 8 öneri

Uzman Psikolog Olcay Geçgel, yeni yıl hedeflerini gerçekleştirmek için 8 öneride bulundu.

Diş çürükleri kalp hastalıklarını tetikleyebiliyor

Hayatın her alanında dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığı, gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Ağız hijyeni için yapılması gerekenlerin aksatılması halinde bakterilerin ağızda kolayca üreme imkanı bulması diş çürüklerini attırabildiği gibi pek çok farklı sağlık sorununu da beraberinde getirebiliyor.