Sağlık

Sağlık Haberleri

Diş çürükleri kalp hastalıklarını tetikleyebiliyor

Hayatın her alanında dikkat edilmesi gereken ağız ve diş sağlığı, gün geçtikçe daha da önem kazanıyor. Ağız hijyeni için yapılması gerekenlerin aksatılması halinde bakterilerin ağızda kolayca üreme imkanı bulması diş çürüklerini attırabildiği gibi pek çok farklı sağlık sorununu da beraberinde getirebiliyor.

Prof. Dr. Faruk Buyru Hamilelikte enfeksiyon erken doğum nedeni

Prof. Dr. Faruk Buyru, hamilelik enfeksiyonun erken doğum sebepleri arasında yer aldığını belirterek, 'Anne adayları bebeğine zarar verir düşüncesi ile verilen ilaçları içmeyebiliyor, enfeksiyon durumunda antibiyotiği kullanmamak veya yarıda kesmek erken doğumu tetikleyebilir' uyarısında bulundu.

Sağlık Federasyonu Başkanı Dinç: 'Türkiye sağlık alanında öncü olan bir ülke'

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç, 'Türkiye sağlık alanında birçok yeniliğe, birçok gelişime öncü olan bir ülke. Daha önce ülkemizde üretilmeyen birçok tıbbi cihaz artık üretilmeye başlandı' dedi.

Sakarya’da 40 yaşındaki hasta bir ilki yaşattı

Sakarya'da ikamet eden 40 yaşındaki kolon kanseri hastanın kalın bağırsağında bulunan tümör, çok ender görülen bir ameliyatla temizlenerek, hasta eski sağlığına kavuşturuldu. Tedavinin başarılı geçtiğini ifade eden Gastroenteroloji Cerrahi ve Cerrahi Onkoloji Kliniğinde Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kerem Karaman, 'Biz çok çok nadir yapılan bir ameliyatı gerçekleştirdik' dedi.

Uzmanlar apandisit kanseri ve yumurtalık kanseri için uyarıyor

Prof. Dr. Emel Canbay, sıcak kemoterapinin apandisit kanserlerindeki, kolon ve mide kanserlerindeki ve yumurtalık kanserleri konusunda düzenlenen konferansta, Bu hastalarda cerrahi ve cerrahi esnasında eklenebilen sıcak kemoterapi ile hastaların tedavileri ve yaşamda kalma süreleri uzamaktadır. dedi.

Uzmanlardan sınav kaygı uyarısı

Psikolog Melek Demir sınav kaygısının tamamen sağlıksız bir durum olmadığını, bunun kişiyi belirli seviyede başarıya götürebileceğini söyledi.

Türk doktorun uluslararası başarısı

Uyku apnesi hastalığı tanı ve tedavisinde yaptığı araştırmalarla adını Avrupa'da duyuran Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Arman Afrashi uluslararası başarısına yeni buluşlar ekliyor.

Prematüre bebeklerde göz muayenesine dikkat

Doç. Dr. Alpaslan Şahin, prematüre bebeklerde göz muayenesinin önemi hakkında bilgi verdi.

Op. Dr. Özçimen: “Tüp bebek tedavisinde genç yaşta başvurular bizim için çok önemli”

Kadın Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Necati Özçimen, tüp bebek tedavisinde en kaliteli yumurtaların genç anne adaylarından elde edildiğini belirterek, genç yaşta yapılan başvuruların çok önemli olduğunu söyledi.

Nadir görülen kansere yakalandı, başarılı operasyonla kurtuldu

Elazığ'da 53 yaşındaki hasta, karın ağrısı şikayetiyle geldiği şehir hastanesinde 6 ile 9 ay arasında ömür biçilen nadir görülen Malign Peritoneal Mezotelyoma (karın zarı kanseri) olduğunu öğrenirken, hasta yapılan başarılı operasyonla kurtarıldı.

Elazığ'da Yenidoğan Canlandırma Eğitimi

Elazığ'da yenidoğan ölümlerinin en aza indirilmesi amacıyla sağlık personeline yönelik eğitim verilmeye başlandı.

Parmağındaki uyuşma sayesinde pankreas tümöründen kurtuldu

Kütahya'da el parmağında oluşan uyuşmaya nedeniyle hastaneye giden ve pankreasında kitle tespit edilen 60 yaşındaki Muzaffer Erkan, Antalya'da yapılan ameliyat sayesinde sağlığına kavuştu.

(Özel Haber) Obeziteden kurtulan hastalardan doktoru onurlandıran etkinlik

Ankara'da obezite ile mücadele eden hastaların kurduğu bir grup, doktorlarını onurlandırmak için eğlence programı düzenledi.

Elazığ'da öğrencilere sağlık semineri

Elazığ'da lise öğrencilerine yönelik bağımlılık konularında sağlık semineri verildi.

Başhekim Özkul, meme kanseri konusunda farkındalık çalışması başlattı

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Sedat Özkul, doktor ve çalışanlarla bir araya gelerek meme kanseri ile ilgili farkındalık oluşturma kapsamında çalışma başlattı.

Uzman Dr. Aydın: “Kanser, erken teşhis konulursa tedavi edilebilen bir hastalık”

Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Ayşen Aydın, kanser hastalığının isminin duyulmasının bile insanları korkuttuğunu belirterek, erken teşhis konulursa tedavi edilebilen bir hastalık olduğunu ifade etti.

Soğuk havalar kalp krizini tetikliyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Bahçıvan, soğuk havalarda kalp krizi riskinin 1 buçuk kat oranında artığının tespit edildiğini söyledi.

Fazla et tüketimi sağlığı bozabilir

Diyetisyen Arif Kaçan, Yapılan yeni bilimsel çalışmalar kırmızı et ve işlenmiş et ürünlerini gereğinden fazla tüketilmesi yaşam süresinin kısalmasına neden olduğunu göstermiştir. Yine Dünya Sağlık Örgütü fazla tüketilen kırmızı et ve işlenmiş etleri kanserojen sınıfına almıştır. dedi.

Uzmanından kış aylarında cilt bakımı uyarısı

DİYARBAKIR(İHA) – Diyarbakır'da estetisyen ve güzellik uzmanı Özcan Yalınkılıç Özaydın, kış aylarında cilt bakımına daha çok önem gösterilmesi gerektiğini belirterek, ciltleri soğuktan ve rüzgardan korumak için, nemlendirici kremler, besleyici ve yenileyici ampuller ile serumların kullanılması gerektiğini söyledi.