Sağlık

Sağlık Haberleri

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünden Kızılay'a kan bağışı seferberliği

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürü Doç. Dr. Feysel Taşçıer, Kızılay ile imzaladıkları protokol çerçevesinde 17 ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile kan bağışında bulundu.

Uzmanlardan grip uyarısı

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. İbrahim Halil Yaman, grip ve grip aşısı hakkında, uyarıcı ve bilgilendirici açıklamalar yaparak, özellikle ebeveynlerin dikkat etmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdib.

Almanya'da 'ölüm tehliken var' denildi, Elazığ'da 45 dakikada sağlığına kavuştu

Almanya'da gittiği hastanelerde doktorların tıkalı 3 damarı için ölüm tehlikesi olması sebebiyle ikinci bypass operasyonu dışında ameliyatsız bir tedavi önermediği 47 yaşındaki Burhanettin Kılınç, Prof. Dr. Necati Dağlı tarafından davet edildiği Elazığ'da geçirdiği 45 dakikalık operasyonla sağlığına kavuştu.

İlerleyen yaş cilt problemlerine sebep oluyor

Op.Dr. Ayşen Bilge Sezgin, 40 yaş sonrası için cilt problemleri konusunda uyarılarda bulundu.

Doğru yöntemlerle sigarayı bırakmak mümkün

Amasya Üniversitesi Sabuncuoğlu Şerefeddin Eğitim Araştırma Hastanesinde bulunan sigara bırakma polikliniği vatandaşlara sigarayı bıraktırmak için hizmetlerine devam ediyor.

Kaymakam Yüksel, vatandaşlara sağlıklı yaşam için kan bağışı çağrısında bulundu

Diyarbakır'ın Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Kerem Süleyman Yüksel, kan bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla bağış bulundu.

Rahim ağzı kanserinin 5 belirtisine dikkat

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Özgül Kafadar, serviks olarak bilinen rahim ağzı kanserinin, dünyada ve ülkemizde, kadınlarda ikinci sırada görülen ve yaşamı tehdit eden kanser türü olarak bilindiğini söyledi.

İklim değişiklikleri kaygı bozukluklarının sebebi

Küresel ısınmanın ve iklim değişiklerinin insan psikolojisine etkilerini değerlendiren Uzman Psikolog İlkay Soykal, bu değişimlerin kaygı bozukluklarına sebebiyet verdiğini söyledi. Soykal aynı zamanda gebe kadınların deniz ürünlerindeki nörotoksinlere çok dikkat etmesi gerektiğini bu toksinlerin alınması ile birlikte çocuklarda ileriki yaşlarda gelişim bozukluklarına sebebiyet verdiğini dile getirdi.

Safra kesesi problemleri önemli sorunlara yol açabilir

Safra kesesine dikkat edilmediğinde önemli sorunlar ortaya çıkabiliyor. Temel görevi karaciğerde üretilen safrayı biriktirmek, yoğunlaştırmak ve yemek yedikten sonra kasılarak safrayı ince bağırsağa boşaltmak olan safra kesesi problemleri bulantı, kusma, karın ve sırt ağrısına neden olabilir.

Yeniden Refah Partisi kan bağışladı

Yeniden Refah Partisi Battalgazi Gençlik Kolları Başkanlığı kan bağışı kampanyası düzenledi.

Tüylenme sorununun altında fazla kilo olabilir

Doç. Dr. M. Muzaffer İlhan, toplumun büyük bir kesimini rahatsız eden tüylenme sorununa ilişkin 'Özellikle kadınlardaki tüylenmenin en önemli sebebi polikistik over sendromudur. Tüylenme ile başvuran her hastada altta yatabilecek bu hastalıklar mutlaka araştırılmalıdır' dedi.

Güzellik takıntısı psikolojik sorun belirtisi olabilir

Psikolog Fundem Ece Kaykaç, güzellik takıntısının psikolojik sorun olabileceğini söyledi.

Literatüre girecek ameliyat

Elazığ'da bir hastanın sağ ve sol akciğerine yapılması gereken ameliyat, tek seferde 'videotorakoskopi' desteğiyle 4 santimlik bir kesiden yapıldı. Türkiye'de ilk defa yapılan ameliyata imza attıklarını aktaran Op. Dr. Tayfun Kermenli, operasyonu literatüre kazandıracaklarını söyledi.

Mikro tese ameliyatıyla 7 yıllık çocuk hasreti son buldu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde yaşayan 32 yaşındaki A.Ö. ve kocası B.Ö., çocuk sahibi olmak için birçok yerde tedavi görmelerine rağmen olumsuz sonuç alınca, araştırmalar sonucu Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e ulaştı. Prof. Dr. Çoksüer, erkek faktörlü nedenden dolayı B.Ö.'ye yaptığı mikro tese ameliyatı ve akupunktur tedavisi sonucunda 7 yıllık çocuk hasreti son buldu.

Evliliği bitiren sebeplere dikkat

Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, evliliği bitiren sebeplere dikkat çekti.

Psikolog Geçgel: 'Çocukların karnelerini sosyal medyadan uzak tutun'

Uz. Psk. Olcay Geçgel, ebeveynlerin çocuklarının karnelerini sosyal medyadan uzak tutması gerektiğini belirterek, Çocukların başarı düzeyleri ile övünüp kendilerine bir pay çıkarmak çocukla olan ilişkinin temellerine verilecek büyük zararlara neden olmaktadır dedi.

Obezite AMÜ'DE masaya yatırıldı

Ankara Medipol Üniversitesi (AMÜ), bir otelde düzenlediği programda obeziteyi masaya yatırdı.

Turgut Özal Tıp Merkezi, 2019'u başarılarla geçirdi

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi, 2019 yılında da binlerce hastaya umut oldu. 783 bin hastanın poliklinik hizmeti aldığı hastanede bir yılda 60 bin hasta da ameliyat olarak sağlıklarına kavuştu.

Gazlı içecekler çocuklarda bağımlılık yapabilir

Batman'da görev yapan gastroenteroloji uzmanı Dr. Evren Kanat, gazlı içeceklerin çocuklarda bağımlılığa neden olabileceğini söyledi.