Sağlık

Sağlık Haberleri

Ankara'da 'Yoğun Bakım Değerlendirme Toplantısı'

Ankara'daki kamu sağlık tesislerinin idarecilerinin katılımı ile Yoğun Bakım Değerlendirme Toplantısı düzenlendi.

Kış aylarında kan bağışı azaldı

Malatya Kızılay Kan Bağışı Merkezi Müdürü Dr. Ahmet Barış Turan, kış aylarında kan bağış sayılarında ciddi bir düşüş yaşandığını belirterek vatandaşları kan bağışı konusunda çağrıda bulundu.

Robotik Yöntem prostat hastalarının umudu oldu

Prostat kanseri erkeklerde en sık görülen kanser türleri arasında ilk sıralarda yer alıyor. Prof. Dr. Ali Fuat Atmaca, özellikle 50'li yaşlardan sonra görülmeye başlayan ve sinsi bir şekilde ilerleyen prostat kanserinin belirtilerinin genellikle hastalığın geç dönemlerinde kendini gösterdiğini, tedavide son yıllarda hastalar ve cerraha önemli konfor sağlayan robotik cerrahinin öne çıktığını belirtti.

Varis problemine dikkat

Dr. Ayfer Aydın, varis problemine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Hacamat ile birçok dertten kurtulun

Doç.Dr. Memet Işık, hacamatın şifa kaynağı olmaya devam ettiğini söyledi.

Kar nedeniyle mahsur kalan hastaya saatler sonra ulaşıldı

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde kar nedeniyle mahsur kalan hasta, 6 kilometrelik yolun İl Özel İdare ekiplerince açılmasından sonra 500 metre mesafede sedye ile taşınarak ambulansa ulaştırıldı.

Grip en çok çocukları etkiliyor

Dünyada görülme sıklığı ve komplikasyon oranı en yüksek enfeksiyonlardan biri olan influenza (grip) konusunda uyarılarda bulunan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Taneri, hastalığın günümüzde en çok çocukları etkilediğini vurgulayarak ilk 24 saat içinde tedaviye başlanmasıyla olumsuz sonuçların engellenebileceğini söyledi.

Bebeklikten itibaren önerilen testler hayat kurtarıyor

Memorial Dicle Hastanesi İç Hastalıkları Bölümünden Uz. Dr. Erhan Aydın, sağlıklı bir yaşam için hayat boyu yapılması gereken testler hakkında bilgi verdi.

Göz kapağı düşüklüğü yorgun ifadeye sebep oluyor

Op.Dr. Şeyda Atabay, göz kapağı düşüklüğünün yorgun ifadeye sebep olduğunu söyledi.

Onkoloji hastanesi hizmete açılıyor

2017 yılında ihalesi yapılan ve bölgenin en önemli yatırımlarından biri olan Onkoloji hastanesinin ilk etabı Mayıs ayında hizmete açılacak. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay Hastanede sadece teşhis ve tedavinin değil aynı zamanda kanserle ilgili araştırmalarında yapılacağını vurgulayarak hedeflerinin Malatya'da Onkoloji enstitüsü açmak olduğunu ifade etti.

No Touch Lazer ile gözlüklerinize veda edin

Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Çağlayan Aksu, 'No Touch Lazer' uygulamasının göz kırılma kusurlarını gidermek için kullanılan yöntemlerden sadece bir tanesi olduğunu belirterek, 'Adından da anlaşılacağı gibi, göze dokunmadan uygulanan bir lazer tedavisidir' dedi.

Bursalı kadınlardan “Sigaraya veda, hayata merhaba” klibi

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi yayınladığı kliple sağlıklı hayatın önemine dikkat çekti. Bursa'ya rol model olan başarılı kadınların yer aldığı 'Sigaraya veda, hayata merhaba' klibi yayınladı.

Çermik 50 yataklı devlet hastanesine kavuşuyor

Diyarbakır'ın Çermik İlçe Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, uzun yıllardan beri ilçenin gündeminde olan 50 yataklı devlet hastanesi ihalesinin 4 Mart'ta yapılacağı müjdesini verdi.

10 yıllık çocuk özlemi yumurta gençleştirme tedavisi ile son buldu

Diyarbakır'da 10 yıldır çocuk özlemiyle birçok tedavi gören Hülya ve Erdal Akyol çifti, yumurta gençleştirme tedavisi ile mutluluğu yakaladı.

Dünyaca ünlü 500 cerrah Türkiye'nin ürettiği yerli ve milli tıbbi cihazları görmeye geliyor

Uluslararası Kardiyoloji ve Kardiyovasküler Cerrahide Yenilikler Kongresi 9 Mart'ta başlayacak. Kongre öncesi 70 ülkeden 500 ünlü kalp cerrahına Türkiye'nin üretmiş olduğu milli tıbbi cihazlar tanıtılacak ve Süleyman Demirel Üniversitesinde canlı uygulamalar ile eğitimler düzenlenecek.

Sağlık personeli onu unutmadı, Çin'den tahliye edilen öğrenci doğum gününü karantina odasında kutladı

Çin'den tahliye edilerek Türkiye'ye getirilen vatandaşlardan üniversite öğrencisi Şeyma, 25'inci doğum gününü tedbir amaçlı gözetim altında tutulduğu karantina odasında kutladı.

Havalanına gelen yolcular termal kamera ile böyle kontrol ediliyor

Sağlık Bakanlığının aldığı karar ile tüm uluslararası uçuşların yolcuları yeni tip koronavirüs şüphesi nedeniyle termal kamera ile kontrol ediliyor. Termal kameralar, yüksek ateşi olan yolcuların taramasında yeşil renk alarm veriyor.

Diyarbakır'da mezotelyoma sempozyumu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi tarafında akciğer zarından önce göğüs boşluğunda su birikmesiyle başlayan ve kanser türü olan mezotelyoma sempozyumu yapıldı.

18 yıllık çocuk hasreti akupunktur tedavisiyle son buldu

Muş'ta yaşayan 18 yıllık evli 36 yaşındaki Asya, İsmet Kanoğlu çifti, tüm uğraşlara ve yapılan tedavilere rağmen çocuk sahibi olamadı. Çift, daha önce başarılı sonuç alan arkadaş tavsiyesi üzerine Diyarbakır'da başvurdukları Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'in yanına gelerek, yapılan yumurta gençleştirme ve akupunktur tedavisi sonucu 18 yıllık çocuk hasreti son buldu.