Sağlık

Sağlık Haberleri

Kadınlarda göğüs problemlerine dikkat

Op. Dr. Ayşen Bilge Sezgin, ilerleyen yaşlarda meme deformitelerinin daha sık görülebileceğini, fakat hızlı gelişim, hormon dengesizliği, genetik asimetriler, ani kilo kaybı gibi nedenlerden dolayı da erken yaşlarda, hatta ergenlik dönemlerinde de memede sarkmalar görülebileceğini belirtti.

5 yılda 120 bin çocuk ev kazası sonucu hastaneye kaldırıldı

Memorial Diyarbakır Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Turgay Deniz, 'Çeşitli ev kazaları nedeniyle Türkiye'de, son 5 yılda 120 bin çocuk ev kazası sonucu hastaneye kaldırılmış ve bunlardan 2 bini hayatını kaybetmiştir' dedi.

Helikopter ambulans Çanakkale’de hizmete başladı

Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, 'Hava 17' isimli helikopter ambulansın Çanakkale'de hizmete başladığını duyurdu.

Çocukların internet kullanımına dikkat

Klinik Psikoloji Uzmanı Elif Beydağı, çocuklarda internet kullanımının olumsuz psikolojik ve sosyolojik etkileri olabileceğini belirterek uyarılarda bulundu.

Koklear İmplant (Biyonik Kulak) ameliyatı gerçekleştirildi

Koklear İmplant (Biyonik Kulak) ameliyatı gerçekleştirildi.

(ÖZEL) Erken doğan Ediz bebek kör olmaktan lazer tedavisiyle kurtuldu

Ankara'da, erken doğan bebeklerde görülen göz hastalığına yakalanan Ediz bebek, kör olmaktan lazer tedavisiyle kurtuldu. Daha önce bir çocuğunu kaybeden aile, bebeklerinin sağlığına kavuşmasının mutluluğunu yaşıyor.

Rahim gençleştirme ile 8 yıllık çocuk hasreti sona erdi

Şırnak'ta yaşayan 30 yaşındaki Nesrihan Ramazan Akalın çifti, çocuk hasretiyle başvurdukları her merkezde çocuk sahibi olmalarının imkansız olduğunun yanıtını alırken, arkadaş tavsiyesi üzerine Diyarbakır'da başvurdukları klinikte yapılan uzun tedavi sonrası 8 yıl sonra çocuk sahibi oldu.

(Özel) Omurilik felci geçiren terör mağduru adam robotik cihaz ile ayağa kalktı

Hakkari'de terör kurşunu sonucu omuriliğinden yaralanarak felç olan 45 yaşındaki adam, Ankara'da robotik yürüme cihazı tedavisiyle ayağa kalktı. Doktorların yürüyemez dediği hastaya, robotik yürüme cihazı umut oldu.

Ak Parti Bağlar İlçe Başkanı Gezer ve yönetiminden Baysal'a övgü

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Başkanı Erkan Gezer, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret ettiği Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekiminin ameliyattan çıkıp vatandaşların sorunlarıyla ilgilendiğini görünce Doç. Dr. Erkan Baysal'a övgüler yağdırdı.

10. Cerrahi Araştırma Kongresi Malatya'da başladı

Türk Cerrahi Derneği tarafından her yıl düzenlenen Cerrahi Araştırma Kongresinin 10'uncusu Malatya'da başladı.

HIV pozitif kadınlar da anne olabilir

SBÜ Etlik Zübeyde Hanım Kadın Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaprak Üstün, 'Gebelik esnasında HIV pozitif gebeye uygun tedavinin verilmesi, doğumun sezaryen ile yapılması, doğumdan önce anneye ve doğum sonrası bebeğe uygulanan koruyucu tedavi ve bebeğe anne sütünün verilmemesi ile anneden bebeğe HIV bulaşı büyük ölçüde önlenebilmektedir' dedi.

Tıbbi Tedarik Kongresi başladı

Sağlık Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Alp Meşe, 'Tekil takip süreci 2020 yılında tüm tıbbi cihazlarda zorunlu olarak başlayacak ve bu cihazlar kontrol altına alınacaktır. Böylece malzeme yetersizliğinden ötürü hizmet sunumunda eksikliğe, aksaklığa neden olacak durumlar sistem üzerinden tespit edilip hızla önlem alınabilecektir' dedi.

Damardan beslenen hastalara güvenli gıda

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde, ağızdan beslenemeyen yoğun bakım bebek ve diğer hastaları damar yoluyla beslemek için gerekli olan gıda takviyesinin steril şartlarda Total Parenteral Nütrisyon (TPN) Ünitesinde hazırlanarak, gıda kaynaklı enfeksiyon riski önleniyor.

Şah damar hastalığının ameliyatsız tedavisi mümkün

Beyne kan akışını sağlayan şah damarlarının, tıpkı kalp damarları gibi daralıp tıkanabildiğini belirten Doç. Dr. Serkan Akdağ, karotis arter hastalığı adı verilen bu durumun, birçok nedenle ortaya çıkabildiğini, kalıcı felçlik gibi sağlık sorunlarına neden olabildiğini ve hatta yaşamı tehdit edebildiğini söyledi.

Doktorlar bir daha çocuklarının olmayacağını söyledi, 12 düşükten sonra gebe kaldı

Diyarbakır'da yaşayan Sunay Tutal (38), 12 düşük yaptı. Çocuk hasretine son vermek için çalmadık kapı bırakmayan Tutal çiftine doktorlar 'bir daha çocuğunuz olmaz' dedi. Arkadaş tavsiyesi üzerine gittikleri Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer tarafından yapılan PRP ve Akupunktur tedavisiyle Sunay Tutal'ın çocuk hasreti son buldu.

Şehit çocuklarına afet farkındalığı eğitimi

Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), şehit çocukları ile Ankara'da düzenlenen eğitim kampında bir araya geldi. Afet farkındalığının oluşturulmasının amaçlandığı kampta, ekipler tarafından çocuklara uygulamalı eğitimler verildi.

Geleneksel ve tamamlayıcı tıp son teknoloji ile buluştu

Ankara'nın geleneksel ve tamamlayıcı tıp konseptli ilk sağlıklı yaşam merkezi, son teknoloji ile dizayn edilen alt yapısı ve uzman kadrosu ile kapılarını açtı. Angora CLNC adıyla farklı alanlardan uzman hekimleri çatısı altında toplayan merkez, müşterek muayene anlayışıyla hizmet verecek.

Minik 112'ler görev başına geçti

112 Acil Sağlık Hizmetlerinin Kuruluşunun 25. yılı nedeniyle minikler, hayat kurtarmanın önemine dikkat çekti.

11 yıllık çocuk hasreti glutatyon tedavisiyle son buldu

Diyarbakır'da yaşayan 39 yaşındaki Nurhan Satılmış, eşiyle birlikte 11 yıllık çocuk hasreti için çalmadık kapı bırakmadı. Satılmış ailesinin çocuk hasreti arkadaş tavsiyesi üzerine başvurdukları Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'in yaptığı glutatyon tedavisiyle son buldu.