Sağlık

Sağlık Haberleri

Türkiye'nin en büyüğü olacak

Bilkent Şehir Hastanesi'ne taşınan Dışkapı Çocuk Hastanesi'nden kalan boş bina, Türkiye'nin en büyük Çocuk ve Ergen Madde Tedavi Merkezi'ne (ÇEMATEM) dönüştürülecek.

Elazığ'da 'Çocuk Ruh Sağlığı' semineri

Elazığ'da öğretmelere yönelik Çocuk Ruh Sağlığı semineri verildi.

Yemek borusu kapandığı için beslenemeyen Nijeryalı hasta Türkiye'de sağlığına kavuştu

Yemek borusu kapandığı için yıllardır beslenemeyen Nijeryalı hasta, Türkiye'de sağlığına kavuştu. 44 kilo geldiği hastanede yemek borusunda mıknatıslarla açılan kanal sayesinde yemek yiyebilen hasta 64 kiloya yükseldi.

DÜ Kalp Hastanesi dünyaya açıldı

Dicle Üniversitesi (DÜ) Kalp Hastanesinde yapılan başarılı operasyonlar, üniversitenin adını dünyaya duyurmayı başardı. Türkiye başta olmak üzere dünyanın farklı ülkelerinde kalp rahatsızlığı çeken hastalar, DÜ'ye gelip tedavi oluyor.

900 gram doğdu, yaşam savaşını kazandı, şimdi 5 yaşında

Elazığ'da 900 gram olarak dünyaya gelen ve aylarca kuvözde kalıp üç kez kalbi duran Zeynel bebek, hayata sıkı sıkı tutunarak 5 yaşında 18 kiloya ulaştı.

Ankara'daki balıkçılara gece denetimi

Ankara İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, gece boyunca Ankara'nın çeşitli noktalarında balıkçılık ve su ürünlerine ilişkin denetimlerde bulundu.

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 'Engel Engel Değildir' programı

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Engel Engel Değildir adlı bir program düzenlendi.

Ankara'da EMDR eğitimi düzenlendi

ZioN Psikiyatri Akademisi, Boğaziçi Ruh Sağlığı Derneği, Özbilici Psikoloji Merkezi ve Terapiokulu işbirliği ile Ankara'da ulusal ve uluslararası onaylı Eye Movement Desensitization and Reprocessing (EMDR) temel ve ileri düzey eğitimleri düzenlendi.

Tüm vücudunu sedef saran hasta derdine Ankara'da çare arıyor

Adana'da yaşayan ve vücudunun neredeyse tamamına yayılan sedef hastalığından kurtulmak için çağrıda bulunan Murat Kılıç'a Ankara'dan yardım eli uzatıldı. Hastalığına çare bulmak için çeşitli yollar deneyen Kılıç'ın yeni umudu, Eczacı Reyhan Aliusta'nın önerdiği özel karışım oldu.

Bacakta kısalık kalça çıkığı habercisi olabilir

Türkiye'de sık görülen ortopedik rahatsızlıklardan olan gelişimsel kalça çıkığı, çocuklarda sakatlığa yol açabiliyor. Bir bacakta kısalık görülmesi ise kalça çıkığı habercisi olabiliyor.

85 yaşındaki hasta kapalı ameliyat yöntemi ile sağlığına kavuştu

Tunceli'den Elazığ'a gelen 85 yaşındaki hasta, geçirdiği kapalı yöntem ameliyat ile sağlığına kavuştu.

Gebe okuluyla doğuma hazırlanıyorlar, anne oteli ile bebeklerinden uzak kalmıyorlar

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde bulunan gebe okulu ile anneler doğuma hazırlanırken, anne oteliyle de yeni doğan yoğun bakımda yatan bebekler annelerinden uzak kalmıyor.

Malatya'da mor ekmeğe ilgi artıyor

Japonya'da zorunlu olarak tüketilen ve Türkiye'de ilk kez Malatya'da üretilmeye başlanılan 'Mor Ekmek' vatandaşlardan ilgi görüyor.

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlıkları

Tüm dünyada çiftlerin yaklaşık yüzde 15'i kısırlık nedeniyle tüp bebek yöntemine başvurmak zorunda kalıyor. 2 yıl boyunca tedaviye devam eden 100 çiftten yaklaşık 90'ının mutlu sonuca ulaştığı tespit edildi.

İleri teknoloji cerrahi başarıya katkı sunuyor

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde cerrahi teknolojiler, en zor operasyonları daha kolay hale getirip hasta memnuniyetinin yanı sıra cihaz performansı ile de hekimin de işini kolaylaştırıyor. İleri teknoloji ile operasyon süresi kısalırken, hastaların normal yaşantılarına daha hızlı dönmelerini sağladığı belirtildi.

Gözündeki kanser yüzüne ve boynuna yayılan adam 5. kez ameliyat oldu

Ankara'da 4 yıldır göz kapağı kanseriyle mücadele eden Mehmet Gülcü, kanserin tükürük bezine yayılması nedeniyle 5'inci kez ameliyat oldu.

Polatlı Devlet Hastanesi'nde önemli başarı

Dünyada şimdiye kadar bilinen bir tedavisi olmayan Gbolus (boğazda yumru varmış hissi) hastalığını, Polatlı Devlet Hastanesinde Başhekim olan Dr. Hüseyin Arslan akupunkturla tedavi etmeyi başardı.

Hastalar ve sağlıkçılar kansere karşı birlik oldu

Kansere karşı el ele hasta deneyimi toplantılarının ilki Memorial Diyarbakır Hastanesi tarafından düzenlendi.

Amerikan Venöz Forum Vakfı Başkanı Lowell Kabnıck, Türk kalp kapak tamiri cihazını dünyaya anlattı

Dünyaca ünlü ABD'li Doktor Lowell Kabnıck, New York'ta bu yıl 46'ncısı düzenlenen Veith Sempozyumunda Türkiye'de üretilen ICT tıbbi cihazını tanıttı. Kabnıck yaptığı sunumda; 'Dünyada cerrahisi dahi yapılamayan kapak yetmezliği sorunu, Türkiye'de üretilen ICT ile artık cerrahi bir müdahaleye gerek kalmadan ortadan kaldırılıyor. Bu büyük bir başarı örneği' diye konuştu.