Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

TTGA toplantısı yapıldı

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın yönetim kurulu üyeleri Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un başkanlığında ilk toplantısını yaptı.

'Müzede Selfie Günü' etkinliği başladı

Dünya genelinde müzelere ilgiyi artırmak amacıyla sosyal medya üzerinden başlatılan 'Müzede Selfie Günü' etkinliği kapsamında yediden yetmişe tüm vatandaşların müze bilincini geliştirmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı bu yıl sosyal medya üzerinden ödüllü bir yarışma düzenliyor.

Ankaralı kitapseverler 'Kalem' söyleşilerinde buluştu

Ankaralı kitapseverler, TDV-KAGEM ev sahipliğinde düzenlenen 'Kalem' söyleşilerinde Türk öykü yazımının geçmişten günümüze gelişimini dinledi.

DTSO: '2021 yılı Zerzevan yıllı olsun'

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Turizm Platformu, 2021 yılının Zerzevan yılı olması ve Zerzevan Kalesinin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine alınması için harekete geçti.

Kentsel ve Mimari dokunun korunması ödülü Mehmet Çınar'a

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 16 Ocak'ta Fransa'nın başkenti Paris'te UNESCO binasında düzenlenecek törene katılarak, 2019 Yılı Uluslar arası Kentsel ve Mimari Dokunun Korunması ödülünü alacak.

Asırlık kitap kurduna sürpriz doğum günü

Kızılcahamam Halk Kütüphanesi tarafından her ay düzenli olarak yapılan kitap kurdu projesinin Aralık ayında en çok kitap okuyanı 100 yaşındaki Hikmet Kalkan oldu.

Çankaya'da yeni yılın ilk sergileri

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, yeni yılın ilk etkinliğinde genç sanatçı Fatih Kahya'nın Atölyeden Notlar adlı kişisel resim sergisine ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

'Türk-Ermeni İlişkileri Sempozyumu' bildirileri e-kitap olarak yayımlandı

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve Iğdır Üniversitesi işbirliğiyle 16-18 Ekim 2019 tarihleri arasında Iğdır'da düzenlenen 'I. Uluslararası 20'inci Yüzyılın İlk Yarısında Türk-Ermeni İlişkileri Sempozyumu'nda sunulan bildiriler e-kitap olarak yayımlandı.

Diyarbakır yeni dizisine kavuştu

DİYARBAKIR (İHA) – Terörden arınan Diyarbakır, kültür alanında atağa geçmeye devam ediyor. Kentte birbirini tanımayan ve oyunculuk geçmişi bulunmayan 55 genç, kendi imkanları ile 'Sur İçi Mafia Karanlık Sokak' isimli dizinin çekimlerine başladı.

TTGA'nın Güneydoğu Anadolu temsilcisi Selda Çiçek Veske oldu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un başkanı olduğu Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı yönetim kuruluna (TTGA) Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden Diyarbakır adayı Selda Çiçek Veske seçildi.

Erdem Dergisi'nin ''Bilim Tarihi ve Fuat Sezgin Özel Sayısı'' okurlarla buluştu

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığının süreli, akademik ve hakemli yayınlarından Erdem Dergisi, 77'nci sayısıyla okurlarla buluştu.

Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde 2020’nin ilk sergisi

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yeni yılın ilk sergisinde, Amerika'da bulunan Kadın Sanatçılar Müzesi'ne kabul edilen ilk Türk ressam Gülseren Sönmez'i ağırlayacağını söyledi.

Anadolu Üniversitesi’nden kültür-sanat etkinlikleri

Anadolu Üniversitesi'nde piyano resitalinden akustik konserlere kadar birçok etkinlikle müzikseverler bir araya geldi.

Akide Şekeri Kestellilerden büyük beğeni aldı

Bursa Devlet Tiyatrosu, 'Akide Şekeri' adlı tiyatro oyununun Kestel ilçesinde sahneledi. Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır, 2020 yılında da kültür sanatla iç içe olacaklarını söyledi.

Diyarbakır'da 2020 hedefi 5 milyon turist

TÜRSAB Güneydoğu Anadolu Bölge Temsil Kurulu (BTK) Başkanı Mehmet Akyıl, yeni yılda tarihi Suriçi'nin tamamıyla açılması durumunda bölge turizminde hedeflenen 3 Milyon turist sayısını 5 milyona çıkarabileceklerini söyledi.

Diyarbakır'da Dijital Müze açıldı

Önce Çocuklar Derneği'nin Fransa Kültür Merkezi ile ortaklaşa yürüttüğü Micro-Folie Küçük Çılgınlık Dijital Müzesi Diyarbakır'da açıldı.

Ankara'da sanat rüzgarları

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası binası muhteşem bir geceye ev sahipliği yaptı.

Kıbrıs'ta Tabip Binbaşı Nihat İlhan ve şehit ailesi anısına panel ve anma töreni

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, Doğu Akdeniz Üniversitesi Atatürk Araştırma ve Uygulama Merkezi işbirliği ve Doğu Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde 21-25 Aralık Milli Mücadele ve Şehitler Haftası kapsamında 'Tabip Binbaşı Nihat İlhan ve Şehit Ailesi Anısına: Kıbrıs Türk'ünün Varoluş Mücadelesi ve Kumsal Baskını' konulu bir panel düzenlendi.

Nogay Şair Kadriya anıldı

Nogay şair Kadriya Temirbulatova'yı anma etkinlikleri Yalova Çiftlikköy ve Eskişehir'in ardından Ankara'da, TÜRKSOY'da düzenlenen programla sona erdi.