Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

6 il'in türküleri derlendi

Malatya İnönü Üniversitesi Devlet Konservatuarı, Malatya, Elazığ, Sivas, Erzurum, Kahramanmaraş ve İzmir'den 96 adet türküyü TRT standartlarında derledi

Battalgazi'den geçmişe kapı açılıyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediyesi, yurt içi ve yurt dışı koleksiyoncular ve antikacıların yıllanmış ürünlerinin sergileneceği Antika Pazarı, 26 Temmuz Pazar günü tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray'ın da antika severlere kapılarını açacak.

Mersedes Kadir'in görüştüğü ünlüler kitapta yer aldı

Malatya'da gününü araba zannettiği sopanın üzerinde geçiren ve geçtiğimiz 18 Nisan'da hayatını kaybeden 'Mersedes Kadir' lakaplı Fatih Kaydı'nın hayatı ve anıları, yaşadığı mahallenin muhtarı tarafından kitap haline getirildi. Kitapta Mersedes Kadir'in görüştüğü ünlüler de fotoğrafları ile yer aldı

Açık havada sinema keyfi

Covid 19 salgının devam ettiği bugünlerde sosyal ve kültürel etkinlikleri sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, açık havada sinemaseverleri bir araya getirdi.

Mersedes Kadir'in kitabı ilgi gördü

Malatya'da gününü 'araba' zannettiği sopanın üzerinde geçiren ve 18 Nisan'da hayatını kaybeden 'Mercedes Kadir' lakaplı 36 yaşındaki Fatih Kaydı'nın hayatı ve anıları kitaba aktarılmasından sonra kitap ilgi gördü.

Ansır Mağaraları, gün yüzüne çıkıyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, tarihi Ansır Mağaraları ve Ören Yerinde yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Poyraz Konağı yeniden kapılarını açıyor

Mart ayı ortasından bu yana gerek Covid 19 salgını, gerekse yeniden yapılanma çalışmalarından dolayı hizmet vermeyen çok sayıda yerli yabancı turistin uğrak noktalarından biri olan Malatya Eskimalatya'daki Poyraz Konağı Yaşam Müzesi 14 Temmuz Günü'nden itibaren yeniden ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Mersedes Kadir kitabı çıktı

Geçtiğimiz günlerde vefatıyla herkesi üzen Malatya'nın sevilen yüzü Mersedes Kadir'in hayatını konu alan kitap çıktı.

Arabada Türk sanat müziği konseri

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bir konser programı düzenlendi. Salgın dolayısıyla vatandaşların özel araçlarında dinleyebileceği şekilde organize edilen konsere Vali Aydın Baruş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan eşleriyle birlikte katıldılar. Başkan Gürkan, kendisinin kullandığı otomobiliyle Vali Baruş ve eşini de Vali Konağı'ndan alarak program alanına geçti.

Dünya Değişim Gününde Dünyayı Değiştirelim

Uluslararası Değişim Federasyonu (ULUDEF) tarafından 2018 yılında ilan edilen ve her sene 7.7 tarihinde kutlanmaya başlanan DÜNYA DEĞİŞİM GÜNÜ, 7 Temmuz Salı günü yurtdışı 40’a yakın şehirde ve yurt genelinde kutlanacak.

Malatya'da noter kadın 7'nci kitabını çıkardı

Malatya'da Noter olarak görev yapan Fatma Bacara Çağlayan, 'Dileyici' isimli asırları aşan bir aşkın ve dileğin hikayesi kitabını çıkardı.

İnönü Üniversitesi Yayınevi önde

Malatya İnönü Üniversitesi Yayınevi'nın, üniversite yayınevleri arasında en çok basılı kitap çıkan yayınevi olduğu bildirildi.

Yeşilyurt Belediyesi'nden tarihi yapılara önem

Malatya merkez ilçe Yeşilyurt'ta Kadim Çırmıhtı'nın tarihi ve kültürel değerlerini turizme kazandırmak adına Yeşilyurt Belediyesi tarafından yürütülen 'Tarihi Konakların Restorasyonu ve Dönüşümü' projesi beğeni kazanıyor.

Kemal Sunal, 3 Temmuz'da anılacak

Malatya'nın değeri ünlü oyuncu merhum Kemal Sunal, memleketi Malatya'da anılacak. Yapılacak anma etikliği için konuşan Altın Kayısı Sanat Derneği Başkanı İbrahim Şahin Uyumaz, 'Virüs tedbirlerini göz önünde bulundurarak 3 Temmuz' da Hürriyet Parkında Kemal Sunal'ı anma etkinliği düzenleyeceğiz' diyerek tüm Malatyalıları etkinliğe davet etti.

Kahve Konağı'nda 500 farklı obje sergilenecek

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Medeniyetimizde farklı bir yere sahip olan, günlük yaşamın ve sosyal hayatın bir değerli bir parçası kahve kültürünü yansıtan 500 farklı objenin yer aldığı 44 Yıl Hatır Kahve Konağımız, geleneksel desenlerden oluşan iç ve dış mimari yapısı ve dinlenme alanlarıyla Yeşilyurt'umuzun tarihsel kimliğine güçlü değerler katacaktır' dedi.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz Kütüphanesi açılışı yapıldı

Malatya'nın Arguvan İlçesinde, Prof. Dr. Sezai Yılmaz Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı

'Koku' filminin yönetmeni ve başrol oyuncusundan Başkan Güder'e ziyaret

Yönetmenliğini Malatyalı Yasin Çetin'in yaptığı 'Koku' adlı filmin başrol oyuncusu olan ve aynı zamanda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde de oynayan Yunus Emre Yıldırımer, Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder'i ziyaret etti.

Cemil Taşçıoğlu anısına kütüphane açıldı

Türkiye'deki ilk korona virüsü hastasını muayene eden doktor olarak bilinen ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Cemil Taşçıoğlu anısına Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediyesi tarafından Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi'nde kütüphane açıldı.

Mercedes Kadir Filmi için senaryo hazır

Bir süre önce hayatını kaybeden 'Mercedes Kadir' lakaplı Fatih Kaydı'nın hayatını beyaz perdeye taşımak için ilk adım atıldı. Senaryosu yazılan filmde Mercedes Kadir'i oynayacak isim ise halk tarafından seçilecek.