Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Atakum İHL kız öğrencilerinin ’Kudüs’ heyecanı

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi(İHL) kız öğrencileri, Evimiz dedikleri Kudüs'ü ziyaret ettiler.

Çayırova’da Türk Halk Müziği esintisi

Çayırova Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu eğitmeni şef Ünal Dursun, Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde türkü severlerin karşısına çıktı.

Bursalı Adranos Tiyatro’dan bir palto uyarlaması

Bursa'nın özel tiyatrosu Adranos Tiyatro dördüncü sezonunu Nikolay Gogol'ün Plato adlı öyküsünden İzzet Boğa'nın sahneye uyarladığı ve yönettiği 'Üç Erkek Oyuncu İçin Plato' adlı oyun ile açtı.

’100 Şiirde Bodrum’ için imza günü

Bodrum Belediyesi Personeli Cezmi Çoban tarafından derlenen '100 Şiirde Bodrum' adlı antoloji kitabının ilk imza günü gerçekleşti.

Nazilli’de dolu dolu hafta sonu

Nazilli Belediyesi düzenlediği tiyatro, konser, kitap fuarı ve söyleşi etkinlikleri ile her yaştan vatandaşın kültür ve sanatla dolu bir hafta sonu geçirmesini sağladı.

Tarihi Eşme Roma köprüsü 2020 yatırımında

Kartepe Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje ile tarihi Eşme Roma Köprüsü 2020 yılı yatırım programı içerisinde alındı.

Ünlü oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan Gaziosmanpaşalı gençlerle bir araya geldi

Ünlü oyuncu ve karikatürist Hasan Kaçan, Gaziosmanpaşa Belediyesinin organize ettiği Mizahın Gücü ve Gençlik konulu söyleşide gençlerle bir araya geldi. Söyleşide gençlerin yönelttikleri sorulara mizahi cevaplar veren Kaçan, izleyicileri güldürdü.

Oyuncu Turgay Tanülkü sinemaseverlerle Esenler’de bir araya geldi

Esenler Belediyesi tarafından düzenlenen 'Film Gibi' isimli programda oyuncu Turgay Tanülkü sinemaseverlerle bir araya geldi. Tanülkü, son dönemlerde popüler bir hale gelen cezaevi filmlerini ve dizilerini yapanlara seslenerek, 'Yaşanmadan, orayı bilmeden cezaevi ile ilgili film yapmak imkansız' dedi.

Atalarından kalan 800 yıllık “tabakhaneyi” ayakta tutmaya çalışıyor

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve en iyi korunan 20 kent arasında bulunan Karabük'ün dünyaca ünlü Safranbolu ilçesinde Sarıtunç ailesine ait 800 yıllık deri üretim atölyesi artık ilçe turizmine katkı sağlıyor.

Tramvayda kitap okuyarak farkındalık oluşturdular

Samsun'da üniversite öğrencileri kitap okumanın önemine dikkat çekmek için tramvayda kitap okuyarak yolculuk etti.

Başkan GÜnel;

Kentin turizm potansiyelini geliştirmek ve çeşitlendirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Kuşadası Belediyesi, Kadıkalesi kazı alanında ziyaretçilerin karşılanıp bilgilendirileceği bir kazı evi ve ziyaretçi merkezi kurmak üzere harekete geçti.

Belek’te bu yaz iki ücretsiz halk plajı hizmete girecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yaz sezonuna kadar tamamlamayı planladığı iki ücretsiz halk plajı için çalışmaları başlattı.

‘Bu kadar da olmaz’ Didim’de sahnelendi

Aydın'ın Didim ilçesinde, Bu Kadar da Olmaz adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Küdür doğal haline dönüyor

Resmi Gazete'de, Küdür Yarımadasının Doğal Sit Alanı kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesini ardından Bodrum Belediyesi ekipleri harekete geçti. Bölgede bulunan eğlence mekanlarının tahliyesi için çalışmalara başlandı.

Göbeklitepe Operası'nın dünya prömiyeri ATO Congresium'da gerçekleşti

Göbeklitepe Operası dünya prömiyerini gerçekleştirdi ve sanatseverlerden tam not aldı.

Bakan Ersoy: 'Müze Kart fiyatını aşağı çekiyoruz'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Müze Kart'la ilgili yeni bir uygulamayı devreye alıyoruz. Biz düzenli olarak müze fiyatlarımızı yükseltiyoruz. Çünkü hala müzelerimiz Avrupa'daki emsallerinin altında. Bugün itibarıyla bir karar daha alıyoruz ve 1 Mart itibarıyla 70 lira olan Müze Kart fiyatını 60 liraya indiriyoruz. Fiyatını aşağı çekiyoruz' dedi.

Türkiye'den kaçırılan eserler Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenecek

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimleri sonucu İngiltere'den Türkiye'ye getirilen Sidamara tipi lahit ile M.Ö. 2000-3000'e tarihlendirilen kağnı heykeli, Ankara'daki Anadolu Medeniyetleri Müzesi'nde sergilenecek. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Kültür varlıklarımızın korunması için azami hassasiyet gösteriyoruz. Bununla birlikte çeşitli yollarla sınırlarımız dışına çıkarılmış olan hazinelerimizi de gerek diyalog kurarak gönüllülük esasıyla, gerekse hukuki yollarla ait olduğu topraklara geri getirmek için mesai harcamaktayız' dedi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, TÜİK tarafından 'Kalite Belgesi' almaya hak kazandı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan, 'Bakanlık olarak yaptığımız çalışmalarda turizm istatistiklerinde daha sağlam, daha öngörülebilir plan yapmamız açısından önemli bir çalışma' dedi.

"Geceyle Ağlaşan Sabahla Gülüşen Kadınlar" sergisi Çankaya’da açıldı

Ressam Aysel Atakurt'un 'Geceyle Ağlaşan Sabahla Gülüşen Kadınlar' ve 'Kediler' sergisi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi'nde açıldı.