Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Antika sevenler Kervansaray'da buluşuyor

Malatya'da antika meraklısı satıcılar ve antika sevenler Eskimalatya'daki Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı'nda bulunan Antika Pazarı'nın çatısı altında buluşuyor. Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından bölgede ilk kez kurulan ve antika ürünlerin satıldığı Antika Pazar'ı vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Malatyalı ressamdan anlamlı resim

Malatyalı Ressam Nazime Duman Aslan, çocuk tacizi ve istismarı konusunu resimledi.

Zalo ekibinden Yeşilyurt yemeklerine tam not

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, ünlü sanatçı Sermiyan Midyat'ın başrolünü üstlendiği 'Zalo' isimli sinema filminin ekibini ağırladı.

Radyo ve Gramofon Müzesine yoğun ilgi

Malatya Radyo ve Gramofon Müzesine ziyaretçilerin ilgisi her geçen gün artıyor. Türkiye'nin en büyük Radyo Gramofon Müzesi olma özelliğine sahip müzeyi bir yılda 60 bin kişi ziyaret etti.

Malatya Büyükşehir Malazgirt'te

Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen Malazgirt Zaferi'nin 949. Yıl dönümü kutlamaları kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi, Ahlat 1071 Obası'nda tanıtım standı açtı. Stantta, Malatya ile ilgili tanıtım çalışmaları yapılıyor.

Yeşilyurt Belediyesi sağlıklı kentler birliğine üye oldu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, sağlık odaklı sürdürülebilir kentsel çevre oluşturulmasına yönelik stratejiler ile kentlerin kapasitelerinin gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla kurulan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliğine üye oldu.

Arslantepe'den Nemrut'a tarihe yolculuk başladı

Vatandaşların tarih bilincini arttırmak amacıyla Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen 'Arslantepe'den Nemrut'a Tarihe Yolculuk' projesinin ilk gezi turu tamamlandı. Gezi turu 30 Ekim'e kadar devam edecek.

Japonya Büyükelçis Miyajima, Arslantepe Açık Hava Müzesi'ne hayran kaldı

Çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak amacıyla Malatya'ya gelen Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, Dünya'daki ilk yerleşik hayatın olduğu Arslantepe Açık Hava Müzesi'ni beğendi.

Büyükelçisi Miyajima, Nemrut Dağı'na hayran kaldı

Japonya Ankara Büyükelçisi Akio Miyajima, dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'na hayran kaldı.

Arslantepe'den Nemrut'a tarihi yolculuk

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, Malatya'da yaşayan vatandaşların tarih bilincini artırmak amacıyla hazırladığı 'Arslantepe'den Nemrut'a Tarihe Yolculuk' projesini hayata geçiriyor.

Muhtar Kuru'dan tarihi yapı açıklaması

Malatya Battalgazi İlçesi cevherizade mahalle muhtarı Vedat Kuru, tarihi yapı olan Yusuf Ziya Caminin önüne yapılan abdesthanenin tarihi yapıyı gölgelediğini söyledi.

Arabada Türk Halk Müziği konseri

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından Arabada Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Çukurdere Kitap Kafe törenle hizmete sunuldu

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın yeni dönem vaatleri arasında yer alıp, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüyle imzalanan 'Gençlik ve Gönüllülük İş Birliği Protokolü' ile yapımı tamamlanan Çukurdere Kitap Kafe, sosyal mesafe kurallarına göre yapılan törenle kitapseverlerin hizmetine sunuldu.

Bir yılda 430 aileye rehberlik ve danışmanlık hizmeti verildi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Sosyal Yardım İşler Müdürlüğü bünyesinde kurdukları Aile Rehberlik Ve Danışmanlık Hizmetleriyle, başvuru yapan ailelere rehberlik ve danışmanlık hizmetleri ulaştırdıklarını söyledi.

Malatya Fotoğraf Makinesi Müzesi tekrar ziyarete açıldı

Pandemi sürecinde geçici olarak kapatılan Malatya Fotoğraf Makinesi Müzesi kısıtlamaların kalkmasıyla birlikte kontrollü bir şekilde yeniden vatandaşların ziyaretine açıldı.

Taşhoron Kilisesi'nde restorasyonun yüzde 30'u tamamlandı

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Çavuşoğlu Mahallesi'nde bulunan Taşhoron Kilisesi'nin restorasyon çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. Büyükşehir, restorasyonun yüzde 30'unu tamamlarken, çalışmaların bir yıl içerisinde bitirilmesi amaçlanıyor.

Rektör Kızılay'dan Arslantepe'ye destek

Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Kızılay, Arslantepe Höyüğü'nün UNESCO kültür mirası kalıcı listesine girmesi için bilimsel destek veriyoruz' dedi.

Muhkim Tahir’in defin yeri belirlendi

Araştırmacı-Yazar İbrahim Kekeç, elinde sazıyla Urfa'dan Zonguldak'a çalışmaya gelen Urfa ve Türkiye'nin Türkü abidesi sanatçının nerede öldüğünü 74 yıl sonra ortaya çıkardı.

Yeşilyurt Belediyesi, Gedik Kültür Merkezi'ne donanım kazandırdı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Millet Kıraathanesinden El Sanatları Galerisine, Konferans Salonundan Çoban Müzesine, Cezaevi Müzesinden Sergi Alanlarına kadar farklı fonksiyonel alanlara sahip Gedik Kültür Merkezimiz sayesinde eğitim ve kültürel yatırımlarımıza farklı bir pencere açtık' dedi.