Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kahve Konağı'nda 500 farklı obje sergilenecek

Malatya'nın Yeşilyurt İlçesi Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Medeniyetimizde farklı bir yere sahip olan, günlük yaşamın ve sosyal hayatın bir değerli bir parçası kahve kültürünü yansıtan 500 farklı objenin yer aldığı 44 Yıl Hatır Kahve Konağımız, geleneksel desenlerden oluşan iç ve dış mimari yapısı ve dinlenme alanlarıyla Yeşilyurt'umuzun tarihsel kimliğine güçlü değerler katacaktır' dedi.

Prof. Dr. Sezai Yılmaz Kütüphanesi açılışı yapıldı

Malatya'nın Arguvan İlçesinde, Prof. Dr. Sezai Yılmaz Kütüphanesi'nin açılışı yapıldı

'Koku' filminin yönetmeni ve başrol oyuncusundan Başkan Güder'e ziyaret

Yönetmenliğini Malatyalı Yasin Çetin'in yaptığı 'Koku' adlı filmin başrol oyuncusu olan ve aynı zamanda Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde de oynayan Yunus Emre Yıldırımer, Battalgazi ilçesi Belediye Başkanı Osman Güder'i ziyaret etti.

Cemil Taşçıoğlu anısına kütüphane açıldı

Türkiye'deki ilk korona virüsü hastasını muayene eden doktor olarak bilinen ve Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden Cemil Taşçıoğlu anısına Malatya'nın Battalgazi ilçesi Belediyesi tarafından Niyazi Mısri Sosyal Bilimler Lisesi'nde kütüphane açıldı.

Mercedes Kadir Filmi için senaryo hazır

Bir süre önce hayatını kaybeden 'Mercedes Kadir' lakaplı Fatih Kaydı'nın hayatını beyaz perdeye taşımak için ilk adım atıldı. Senaryosu yazılan filmde Mercedes Kadir'i oynayacak isim ise halk tarafından seçilecek.

Taşhoron Kilisesi restore ediliyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, restorasyon çalışmaları devam eden Taşhoron Kilisesi'nde incelemelerde bulundu.

Yeni keşif kanyonlar turizme kazandırılıyor, ilk somut adım atıldı

Elazığ'da geçmişi milyonlarca yıl öncesine dayandığı belirlenen, ancak yeni keşif olarak 2 yıl önce ortaya çıkartılan Saklıkapı ve Karaleylek kanyonlarının turizme kazandırılması için somut adım atılarak, iskeleler yapıldı.

İnönü üniversitesi Kütüphanesi'ne Covid-19 ayarı

Malatya İnönü üniversitesi Kütüphanesi'nin kullanımı ile ilgili Covid-19 mücadelesi kapsamında düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ve kurallara uymayanların ise kütüphaneden yararlanamayacağı duyuruldu.

Tarihi Harput'ta normalleşme süreci yoğunluğu

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi medeniyetler beşiği Harput Mahallesi kısıtlama kaldırılmasıyla ziyaretçi yoğunluğu yaşadı.

Ankuzu Baba Dağı, muhteşem manzarası ile dikkat çekiyor

Elazığ'da evliyalar diyarı olarak bilinen tarihi Harput Mahallesi'ne yer alan Ankuzu Baba'nın türbesinin bulunduğu ve ismini ondan olan dağ kuş bakışı manzara ile kentin doğal güzelliği gözler önüne seriyor.

Büyükşehir Belediyesi tarihi değirmeni muhafaza altına aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Sur ilçesi sınırlarında Millet Bahçesinde yer alan tarihi değer taşıyan tescilli, mülkiyeti belediyeye ait olan ve izinsiz şekilde işgal edilen değirmeni boşaltarak muhafaza altına aldı.

Teröristler talan etmişti, 700 yıllık konak yeniden açılıyor

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bulunan ve 2015 ile 2016 yılları arasından terör olayları sırasından büyük zarar gören 700 yıllık tarihi Sadık Oğulları Konağında tadilata başlandı. Tarihi yapı Saklı Konak 1371 ismi ile ay sonunda açılacak.

Sur sokakları Nazlı öğretmenle renklendi

Diyarbakırlı resim öğretmeni Nazlı Eren arkadaşları ile birlikte tarihi Sur ilçesinin sokaklarını renklendirdi. Kirli ve tahrip olan duvarları tuval olarak kullanan Nazlı öğretmen ve beraberindekiler, Sur sokaklarında resim çizdi.

Normalleşme başladı, Zerzevan Kalesi kapılarını ziyaretçilerine açtı

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Zerzevan Kalesi, 1 Hazirandan itibaren kapılarını tekrar ziyaretçilerine açtı. Kalede korona virüs süreciyle kazılara verilen ara tekrar başlarken, Zerzevan Kalesi Kazı Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun, aralık sonuna kadar 300 bin ziyaretçi ağırlayacaklarını söyledi.

Zerzevan'daki su sarnıçları 3 bin yıldır tüm ihtişamını koruyor

DİYARBAKIR (İHA) – UNESCO Dünya Kültür Mirası Geçici Listesine alınan Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan Zerzevan Kalesindeki 3 bin yıllık su sarnıçları, aradan geçen zamana rağmen tüm ihtişamı ile ayakta durmaya devam ediyor.

Sarp kayalıklarda dini yapı

Adıyaman'da sarp kayalıklar oyularak yapılan ve yeni tespit edilen dini yapı tescile sunulacak.

Zerzevan Kalesi ziyaretçilerini bekliyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alınan Zerzevan Kalesi, 1 Hazirandan itibaren kapılarını tekrar ziyaretçilerine açıyor.

4 bin yıllık 'Harput' ziyaretçilerine kavuşmayı bekliyor

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne giren 4 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Elazığ'ın simgesi, medeniyetler beşiği Harput Mahallesi'ne, korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle konulan ziyaretçi kısıtlaması 65 gündür sürüyor. Camilerden 5 vakit ezan sesinin yükseldiği ancak tarihi mekanlar ile türbelerin öksüz kaldığı mahallenin yeni normalleşme sürecinde belirli tedbirler kapsamında ziyarete açılmasının planlandığı öğrenildi.

Mavi bayrakta dünya üçüncüsü Türkiye'nin ödüllü plaj sayısı 486 oldu

Türkiye dünyanın en seçkin turizm ve çevre ödüllerinden Mavi Bayrak'ta bu yıl da yerini korudu. İspanya ve Yunanistan'ın ardından dünyanın en çok mavi bayraklı 3'üncü ülkesi olan Türkiye'nin ödüllü plaj sayısı bu yıl 486 oldu.