Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Battalgazi’de 19 Mayıs Coşkusu Balkonlara Taşındı

Battalgazi Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101’inci yıl dönümündeki sınırlı kutlamaları kapsamında, Türk bayraklarıyla süslenmiş üstü açık tur otobüsüyle şehir turu atıldı.

101 Yıl Önce Yakılan Özgürlük Meşalesi, Ülkemizi İlelebet Aydınlatacak

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam Ve Spor Merkezinde 19 Mayıs Bayramına Özel Gösteriler

Covıd 19’u Sonlandıracak Onlıne Farkındalık Festivali

Covıd 19’u Sonlandıracak Onlıne Farkındalık Festivali

Dünyanın en kapsamlı Göç Filmleri festivali ile sınırsız bir sinema yolculuğuna hazır olun!

Dünyanın en kapsamlı Göç Filmleri festivali ile sınırsız bir sinema yolculuğuna hazır olun!

Elazığ'da Neolitik, Kalkolitik ve Tunç Çağı araştırılacak

Fırat Üniversitesi (FÜ) İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Arkeoloji Bölümü tarafından, Neolitik, Kalkolitik ve Tunç Çağına tarihlenen alanların arkeolojik yüzey araştırmalarına başlanacağı bildirildi.

Silvan'da bin 200 yıllık 'Gülan' bayramı korona virüs salgını nedeniyle iptal edildi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bin 200 yıldır kutlanan en eski geleneklerden biri olan 'Gülan' bayramı korona virüsü nedeniyle iptal edildi.

Farklı oluşumuyla dikkat çeken Karanlık Mağara'da inceleme

Elazığ Valisi Çetin Oktay Kaldırım, bir süre önce keşfedilen ve farklı oluşumlarıyla dikkatleri çeken karanlık mağara da incelemelerde bulundu.

İslami güzel yazı sanatı 'hüsn-i hat' dünyaya tanıtılacak

Yüzyıllardır büyük hattatların ellerinde hayranlık uyandıran bir sanat olarak varlığını sürdüren 'hüsn-i hat' dünyaya tanıtılacak.

ScienceUP yayın hayatına başladı

Türkiye'nin yeni bilim, fikir ve düşünce dergisi 'ScienceUP' yayın hayatına başladı.

'Beyoğlu Kültür Yolu' çalışmaları devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Beyoğlu Kültür Yolu Projesi kapsamında yer alan Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, tarihi Atlas Sineması ve Atatürk Kültür Merkezi'nde sürdürülen çalışmaları yerinde inceledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı genç yetenekleri bekliyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, genç szendeleri destekleyerek ulusal ve uluslararası koro repertuvarına yeni eserler kazandırmak amacıyla 'Genç Szendeler İcra Yarışması' ile 'Çoksesli Koro Eseri Beste Yarışması' düzenliyor.

Türk Tarih Kurumundan 8 yeni kitap

Türk ve dünya tarihine ilişkin 8 yeni kitap Nisan ayında Türk Tarih Kurumu Yayınları etiketiyle okurla buluştu. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu tarihin farklı alanlarından 8 kitabın basımını gerçekleştirerek bu ay başında e-mağazasından satışa sundu.

5 milyon kelimelik Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü erişime açıldı

Ahmet Yesevi Üniversitesinin hazırladığı Türk Edebiyatı İsimler Sözlüğü erişime açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı beş yıldızlı ücretsiz halk plajları serisine devam ediyor

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu yaz sezonuna kadar tamamlamayı planladığı iki ücretsiz halk plajı için çalışmalarına hız verdi.

Belleten dergisi 299. sayısıyla okurla buluştu

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumunun süreli yayınlarından Belleten dergisi, 299. sayısıyla okurlarla buluştu. Derginin Nisan sayısında Türk ve Türkiye tarihinin çeşitli dönemlerini farklı açılardan ele alan 14 makale yer alıyor.

Türkiye'nin 5 kültür varlığı daha UNESCO'da

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne 5 varlığını daha kaydettiren Türkiye'nin 2019 yılında 78 olan kültür varlığı sayısı 83'e yükseldi.

Zerzevan Kalesi ve Mithraeum UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine girdi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan ve dünyadaki en iyi korunmuş Roma Sınır Garnizonu olan Zerzevan Kalesi ve Mithraeum UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine alındı.

Kadim sanatlar artık onlıne

Koronavirüs salgını, her şey gibi sanat dünyasını da değiştirdi. Hat, ebru, minyatür ve tezhip gibi klasik sanatlar online ortama taşındı.

YTB dünyaca ünlü sanatçıları evlerindeki vatandaşlarla buluşturuyor

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), Türk diasporasından, kardeş, akraba ve soydaş coğrafyadan dünyaca ünlü sanatçıları korana virüs (Covid-19) nedeniyle evlerinde vakit geçiren vatandaşlarla buluşturuyor. Bu akşam saat 19.30'da Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin, YTB'nin YouTube hesabı üzerinden sevilen eserleri seslendirecek.