Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi'ne ilgi

Kültür ve Turizm Bakanlığınca hayata geçirilen proje kapsamında Çanakkale'den yola çıkan ve Çanakkale Savaşları'ndan kalma objelerin ve dijital gösterilerin sunulduğu Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi Malatya'da ilgi gördü.

'Büyük yürekli ressamlar buluşuyor' programı gerçekleştirildi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ve Yetimler Kervanı Derneği işbirliği ile 'Büyük Yürekli Ressamlar Buluşuyor' projesi gerçekleştirildi. Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen programda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, minik ressamlara 50 adet tablet hediye etti. Küçük ellerin yaptığı resimleri inceledi.

Malatya'da Azerbaycan için zafer konseri düzenledi

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş tarafından Karabağ'ın Ermeni işgalinden kurtarılmasının ardından Soykan Meydanı'nda mehteran konseri düzenlendi. Başkan Gürkan tarafından vatandaşlara Türk ve Azerbaycan bayrakları dağıtıldı.

Tescilli kiraz kaprağı sarmasının tanıtımı memnun etti

Malatya'lı bir ailenin hayatından kesitlerin yer aldığı TRT-1'de ki Türkan Hanımın Konağı dizisinde, 'Padişah Yemeği' olarak bilinen Malatya mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden tescilli olan Kiraz Yaprağı Sarması tanıtıldı. Dizide, Kiraz Yaprağı Sarmasının Malatya'nın dillere destan bir lezzeti olduğuna vurgu yapıldı.

'Türkan hanımın konağı' dizisinde Yeşilyurt kiraz yaprağı sarma köftesi tanıtılacak

Malatyalı bir ailenin hayatından kesitlerin yer aldığı 'Türkan Hanımın Konağı' dizisinin yeni bölümünde coğrafi işaret tescilli Malatya'nın Yeşilyurt Dalbastı kirazının yapraklarından yapılan Kiraz Yaprağı Sarma Köftesinin tanıtımı yapılacak.

Şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi

Malatya'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 82.yıl dönümü nedeniyle gerçekleştirilen şiir yarışmasında derece elde öğrencilere ödülleri verildi.

Başkan Çınar, Kanbay'ı tarihi konaklarda ağırladı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, İl Milli Eğitim Müdürü Battal Kanbay'ı, Butik Otel, Gastronomi, Kent Belleği ve Kahve Konağı Müzeleri, yöresel ürünlerin satışı ve tanıtımının yapıldığı lokanta gibi fonksiyonel alanlara dönüşümü sağlanarak turizme kazandırılan Tarihi Yeşilyurt Konaklarında misafir etti.

Gürkan, sanat sokağında esnaf ve vatandaşlarla görüştü

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Şehit İbrahim Tanrıverdi Kültür ve Sanat Sokağı esnaflarıyla ve Sanat Sokağı'nı gezen vatandaşlarla bir araya geldi.

Malatya sevdası okuyucuyla buluştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi tarafından basımı gerçekleştirilen, Malatyalı Yazar Atilla Kantarcı'nın 3. kitabı 'Sevdam Malatya' okurlarla buluştu.

Milli eğitim müdürüne çağrımız Usta öğreticilerimize sahip çıkın

Malatya Usta Öğreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma dernek başkanı Ömer Konakçı yaptığı açıklama da halk eğitime bağlı kursların neden geç açıldığını ve bu usta öğreticilere kimlerin sahip çıkacağını sordu.

Dedelerinden kalan eşyaları müze kurdular

Malatya'nın Arguvan ilçesinde mahalle sakinleri dedelerinden kalan ve fazla kullanmadıkları eşyaları gelecek kuşaklara aktarmak için müze oluşturdu. Müzeyi sık sık gezerek nostaljik bir yolculuk yapan mahalleli, müzenin gelecek nesille geçmiş arasındaki köprü olmasını istiyor.

Gürkan film festivali ile ilgili STK temsilcileriyle bir araya geldi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, STK temsilcileriyle bir araya gelerek, bu yıl 10'ncusu düzenlenecek olan Malatya Uluslararası Film Festivali bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Başkan Gürkan, sinemanın aslında toplumu eğitme işlevi gördüğünü söyledi.

Malatyalı avukat Türkçe ve Kürtçe şiirlerini bir kitapta topladı

Malatya'da 25 yıldır avukatlık yapan Hanifi Kartal, kaleme aldığı Türkçe ve Kürtçe şiirleri 'Guguk Kuşu' adlı şiir kitabında yayımladı.

Bakan Yardımcısı Demircan, Battalgazi'deki tarihi yerleri inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan beraberindeki heyet ile birlikte Malatya'nın Battalgazi İlçesindeki Tarihi Ulu Cami, Tarihi Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı, Arslantepe Höyüğü, Seyyid Battal Gazi'nin doğduğu evi ve Şahabe-i Kübra Medresesi'nde incelemelerde bulundu.

Bakan Yardımcısı Demircan, Yeşilyurt'taki kültürel yatırımları inceledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Malatya'nın Yeşilyurt İlçesinin tarihsel ve kültürel mirasının korunması ve geleceğe taşınması adına Kadim Çırmıhtı'da hayata geçen kültürel yatırımları yerinde incelerken, bölgenin tarihsel kimliğinin korunması adına hayata geçen yatırımlardan dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ı tebrik etti.

Demircan fotoğraf makinesi müzesine hayran kaldı

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, çeşitli temas ve incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gelen Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ı makamında kabul ederek bir süre görüştü.

Türkiye'nin teknolojik gelişimine nostaljik yolculuk

Malatya'da 2 yıl önce açılan Türkiye'nin en büyük Radyo ve Gramofon Müzesinde 1890'lı yıllardan günümüze yaşanan teknolojik gelişim sergileniyor.

Yeşilyurt Belediyesi, Aşağıköy'deki 350 yıllık tarihi camiyi restore etti

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Aşağıköy Mahallemizde 350 yıllık bir geçmişe sahip olan, zamanın koşulları ve iklimsel şartlar nedeniyle kapalı durumunda bulunan tarihi Hacı Bekir Camimizi, restorasyon projemizle aslına uygun olarak yeniden güzel bir görüntüye kavuşturduk. Camimizi yılsonuna doğru yeniden ibadete açacağız' diye konuştu.

Malatya Büyükşehir, Anadolu Ödülleri'ne talip oldu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, Baksı Kültür Sanat Vakfı'nın Anadolu topraklarının kültürel mirasından kaynaklanan bireysel ve kurumsal projeleri gündeme getirmek ve onurlandırmak amacıyla beş ayrı dalda her yıl düzenlemiş olduğu Anadolu Ödülleri yarışmasına katıldı.