Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Zülfü Livaneli Sinema Atölyesi finalde

Çankaya Belediyesi Zülfü Livaneli Kültür Merkezi Sinema Atölyesi'nin genç öğrencileri başarılarına bir yenisini daha ekledi. Atölye öğrencilerinin yazdığı, çektiği, kurguladığı, oynadığı Fermuar adlı kısa film Uluslararası Rotary Örsçelik Balkan Kısa Film Yarışmasında finale kaldı.

Atılım Üniversitesi'nden Erol Sayan'a fahri onur diploması

Atılım Üniversitesi, Türk Sanat Müziğine damgasını vurmuş ünlü bestekar Erol Sayan'a fahri onur diplomasını layık gördü.

Türk Tarih Kurumu yayınları İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları'nda

Türk Tarih Kurumu yayınları, 5. Uluslararası İstanbul Yayımcılık Profesyonel Buluşmaları'nda yerini aldı.

Altındağ'a bir kardeş müze daha

Kültürün ve sanatın başkenti Altındağ'da müzeler arası bilet kardeşliği kampanyası, Ankara Kalesi'nde yer alan Türkpusat Geleneksel Türk Savaş Pusatları Müzesi'nin de katılmasıyla genişledi.

Güneydoğu Avrupa'da Kültürel Etkileşimler Sempozyumu düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumu ve İstanbul Üniversitesi iş birliğiyle 5-6 Mart tarihlerinde 'Güneydoğu Avrupa'da Kültürel Etkileşimler' sempozyumu gerçekleştirilecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 'Etkin kütüphane projesi, tüm kurumlara fayda sağlayacaktır'

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, 'Etkin kütüphane projesi, kütüphanelerimize olduğu kadar bizle çalışan tüm kurumlara da fayda sağlayacaktır. Kütüphanelerde düzenlediğimiz etkinliklerin ilk ve en önemli amacı sanat, eğitim, spor, bilim gibi disiplinler altında yer alan her türlü bilginin paylaşılmasıdır. Ortak bir zevke, meraka sahip olan insanların tanışması, iletişim kurması gibi sosyal hedeflerimiz de var' dedi.

Çankaya Mart'ta sanat dolu

Çankaya Belediyesi, Ramize Erer karikatür sergisi, Aziz Nesin Kabare oyunu, 14. Ethos Uluslararası Tiyatro Festivali ve sergilerle dolu bir Mart ayı programını Başkentli sanatseverlerle buluşturacak.

UNESCO uzmanlarından Zerzevan Kalesine ziyaret

UNESCO uzmanları, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde bulunan ve ortaya çıkarılan arkeolojik bulgularla dünyanın dikkatini üzerine çeken Zerzevan Kalesi'ni ziyaret etti.

Karabağlar Yaylasına UNDP destekli proje

Muğla Karabağları Geliştirme ve Güzelleştirme Derneği Yönetim Kurulu Karabağlar Yaylasının korunması için Birleşmiş Milletler Kalınma Programı kapsamında aldığı hibe yardım ile 'Karabağlar Yaylasında Biyoçeşitliliğin ve Kültürel Peyzaj Alanlarının Sürdürülebilir Kullanımı' projesi uyguluyor.

ÖYKAM’a 8 yılda 100 bin ziyaretçi

2012 yılının şubat ayında açılan Ödemiş Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM), İzmir ve çevre illerden ziyaretçi akınına uğrarken, müzeyi 8 yılda 100 bin kişi ziyaret eti.

Türk Tarih Kurumu Yayınları Ankara Kitap Fuarı'nda

Türk Tarih Kurumu Yayınları 28 Şubat'ta ziyaretçilere kapılarını açacak olan 14. Ankara Kitap Fuarı'nda kitapseverlerle buluşuyor.

Resim yarışmasında ödüller sahiplerini buldu

Aliağa Belediyesi ile Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen okullar arası 'Temiz Çevre, Temiz Deniz, Temiz Doğa ile Daha Temiz Aliağa' temalı resim yarışmasında birinci seçilen en iyi 36 resim Aliağa Belediyesinin temizlik araçlarına giydirildi.

Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı 14. Ankara Kitap Fuarı'nda

14. Ankara Kitap Fuarı yarın kapılarını açıyor. Atatürk Kültür Merkezi Başkanlığı da 500 civarındaki yayınıyla katılacağı fuarda yayınlarını okuyuculara yüzde 50 indirimli olarak sunacak.

1930'lar Amerika'sı Opera Sahnesi'nde

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahneye konan müzikal eser 'Gangster', 29 Şubat Cumartesi günü Opera Sahnesi'nde seyirci karşısına çıkacak.

Kenan Doğulu ve Sertab Erener aynı anda performans gösterecek

Red Bull SoundClash'te Türkçe pop müziğin iki dev ismi Sertab Erener ve Kenan Doğulu, aynı anda performans gösterecek.

Konyaaltı Belediye Tiyatrosu, “Kuvayi Milliye Destanı” ile perdesini açacak

Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen'in girişimleriyle Konyaaltı'nda ilk kez kurulan Konyaaltı Belediye Tiyatrosu, ilk oyununda Nazım Hikmet'in 'Kuvayi Milliye Destanı' adlı eserini sahneye taşıyacak. İlk oyun 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde izleyiciyle buluşacak.

Çocukların hayalleri renklerle buluşuyor

1981 yılından bu yana kesintisiz düzenlenen Uluslararası Pınar Çocuk Resim Yarışması başladı. Türkiye'nin en uzun soluklu çocuk resim yarışması, bu yıl serbest temayla gerçekleştiriliyor.

MHP Malatya Hocalı Katliamı Resim Sergisi Açtı

MHP Malatya İl Kadın Kolları Başkanlığı Azerbaycan Dağlık Karabağ Hocalı soykırım ve vahşetin yıl dönümünde Resim Sergisi Açtı.

Diyarbakırlı müzisyen, Diyarbakır için kolları sıvadı

Bir aşk hikayesinin anlatıldığı 'Aşk Böyle' parçasına klip çeken Diyarbakırlı müzisyen Veysel Aygün'ün görsel olarak kentin tarihi ve kültürel mekanlarını tanıtması büyük takdir topladı. Diyarbakırlı sanatçıların kliplerini Diyarbakır'da çekmesini isteyen Aygün, Bizim bir Diyarbakırlı olarak bu kentte katkı sunmak görevimiz ve burada klip çekmemizin tek amacı kentin kültür ve turizmine katkı sağlamak dedi.