Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Türkiye'nin dört kültürel değeri daha UNESCO yolunda

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, 1'i ulusal, 3'ü çok uluslu dosya olmak üzere toplam 4 unsurun UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi'ne kaydedilmesi için başvuruda bulundu.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki kurumlardan kitapseverlere müjde

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki kurumlar, evde kalan kitapseverlerin bu zamanı en faydalı şekilde kullanmasını sağlayacak bir kampanya başlattı.

Yasağa uydu, hobi olarak gitar yapımına başladı

Korona virüs tedbirleri kapsamında yaşı gereği evden çıkamayan Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Mekaniker Salih Vezneli, evinin balkonuna kurduğu atölyede yeniden gitar yapımına başladı.

Ünlü sanatçıların evinde canlı moral konserleri devam ediyor

Tüm dünyayı kısa sürede etkisi altına alan yeni tip Korona virüsün (Covid-19) etkilerini en aza indirmek için alınan tedbirler kapsamında evde kalan vatandaşların morallerini yükseltmek için YTB, YouTube kanalı üzerinden düzenlediği dijital konserlere devam ediyor.

YTB'den evindeki vatandaşlara dijital konserler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), korana virüs nedeniyle evlerinde vakit geçiren vatandaşlar için düzenlenen dijital konserlere devam ediyor.

YTB'den 'Dünyadaki Türkler Evinizde' mottosuyla dijital konserler

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), 'Dünyadaki Türkler Evinizde' sloganıyla başlatılan dijital konserler devam ediyor. Etnomüzikolog ve Kemane Sanatçısı Mehtap Demir YTB'nin YouTube hesabından canlı olarak vatandaşlarla buluşacak.

'Türk Dünyası Dergisi'nin, Türkiye ve Yunus Emre temalı ikinci sayısı yayınlandı

Yunus Emre Enstitüsü'nün Türk Dünyası coğrafyasına yönelik hazırladığı, 'Türk Dünyası Dergisi'nin Türkiye ve Yunus Emre temalı ikinci sayısı yayınlandı.

Başkan Konakçı, En çok usta öğreticiler etkileniyor

Malatya Usta Öğreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Dernek başkanı Ömer Konakçı “Usta öğreticiler de evine ekmek götürmek için çalışıyor”

Gap Şelalesi Tabiat Parkına turist akını

Mardin'in Derik ilçe merkezine 4 kilometre uzağında bulunan Gap Şelalesi tabiat Parkı turist akınına uğruyor.

Gazetelerin genel yayın yönetmenlerinden Zerzevan Kalesine ziyaret

Diyarbakır'a gelen çeşitli gazetelerin genel yayın yönetmenleri ile gurmeler, tarihi Zerzevan Kalesini gezdi.

Kamufle son albümü 19T’yi anlattı

Türkçe rap müzik dünyasının en üretken isimlerinden Kamufle, yeni albümü '19T' için RedBull.com'a bir röportaj verdi.

Çizdiği resimlerle umutsuzluğun önüne geçen kadınları betimliyor

Ressam Özlem Şeran'ın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel açtığı 'Kadına Şiddet Değil, Şefkat' konulu resim sergisi, bir alışveriş merkezinde ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Edirne'de TBMM'nin açılışının 100. yılı uluslararası sempozyumu düzenlendi

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığı, TBMM himayesi ve Trakya Üniversitesi Rektörlüğü ev sahipliğinde 'TBMM'nin Açışının 100. Yılı: Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türkiye'de Demokrasi' sempozyumu düzenledi.

DÜ'de kısa tiyatro oyunları sergilendi

Dicle Üniversitesi Kolektif Tiyatro Atölyesi tarafından kısa oyunlar sahnelendi.

Ankara'da 'Göbeklitepe' rüzgarı esmeye devam ediyor

Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen 'Göbeklitepe' epik operası, 17 Mart Salı akşamı Congresium Sahnesi'nde yeniden seyirciyle buluşacak.

Yenimahalle'de miniklere ücretsiz tiyatro gösterimi

Yenimahalle Belediyesi, minik tiyatroseverleri birbirinden renkli ve eğitici tiyatro oyunları ile buluşturmaya devam ediyor. Çocuk edebiyatına ölümsüz eserler kazandıran İngiliz yazar Lewis Carroll'un dünya çocuk klasikleri arasında yer alan eserinden uyarlanan 'Alis Harikalar Diyarında' Yenimahalleli miniklerle buluştu.

İznik sahilleri yaza hazır

Büyükşehir Belediyesi tarafından İznik sahillerinde gerçekleştirilen çevre düzenleme çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 18.5 milyon TL'ye mal olan hazırlılarla adeta cazibe merkezi haline gelen İznik sahil şeridinin özellikle yaz aylarında Bursa'nın yanı sıra çevre il ve ilçelerden ziyaretçi akınına uğrayacağını söyledi.

Osmanlı Literatüründe Ben-Anlatıları Çalıştayı düzenlenecek

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesindeki Türk Tarih Kurumunun desteğiyle ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi tarafından 11-13 Mart tarihleri arasında 'Osmanlı Literatüründe Ben-Anlatıları Çalıştayı' düzenlenecek.

Yenimahalle'den 8 Mart'a özel sergi açılışı

Düzenlediği etkinlikler ile ilçe sakinlerini yıl boyunca kültür ve sanatla buluşturan Yenimahalle Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel 'Kadın Konulu Cam Gravür Sergisi'ni sanatseverlerin beğenisine sundu.