Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Keçi Burcu sanatla buluştu

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin yeni sanat merkezi olarak düzenlediği Keçi Burcu'nda 'Köşe Bucak Sanata Doyacak' açık hava etkinliği düzenledi.

Ziyaret bölgesine yeni yollar

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, 130 yerleşim yerinin bulunduğu Karacadağ bölgesinde 3 mezraya daha yeni yollar kazandırarak mahalle içi ulaşım sorununu çözdü.

AK Parti'nin gönül seferberliği Dicle ilçesi ile devam ediyor

AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın tarafından başlatılan, 16 ilçe ile birlikte 17. ilçede buluşma programına Diyarbakır'ın Dicle ilçesi ile devam edildi.

Yeşilyurt Belediyesi Kaynarca Sosyal Tesisleri ve park alanında çalışmalar yoğunlaştı

Kaynarca mahallesinde yapımı devam eden Sosyal Tesis ve Park alanını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Kaynarca mahallemizin sosyal, doğal, ekonomik ve kültürel hayatını daha zengin hale getirip, bölgemizin daha fazla tercih edilmesine fırsat tanıyacak önemli yatırımları hemşehrilerimizle buluşturacağız dedi.

Diyarbakır'da bir tesis havai fişek atılmasını yasakladı

Diyarbakır'da içerisinde açık hava düğün salonunun da olduğu bir tesiste, havai fişek atılması tesis işletmesi tarafından yasaklandı. Atılan havi fişeklerin kuşları ve diğer hayvanları korkuttuğu gerekçesiyle bu kararın alındığı öğrenilirken, yasağa uymayanların düğün ve organizasyonlarının iptal edildiği belirtildi.

Dülük tabiat parkı, kapılarını yeniden açtı

Pandemi döneminde alınan tedbirler kapsamında kapatılan Dülük Tabiat Parkı, normalleşme dönemiyle birlikte kapılarını yeniden vatandaşa açtı. Pandemi kurallarının uygulandığı Dülük Tabiat Parkı, ilk günden il içinden ve il dışından çok sayıda konuk ağırladı.

Battalgazili muhtarlardan Ankara çıkarması

Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı mahalle muhtarları Ankara'da yörenin sorunları ile ilgili çeşitli temaslarda bulundu.

Sıcaktan korunmak isteyen vatandaştan ilginç yöntem: Kafasının üstünde koltukla yürüdü

Elazığ'da sıcak havalar her geçen gün etkisini göstermeye devam ederken vatandaşlardan da alışılmışın dışında korunma yöntemleri geliyor. Kent merkezinde bir vatandaş, güneş ışınlarından korunmak için kafasında koltukla gezmesi ilginç görüntüler oluşturdu.

DİSKİ, Ergani ana terfi hattındaki arızayı kısa sürede giderdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani ilçesine su taşıyan terfi hattındaki arızayı kısa sürede giderdi.

Araban'da yağmur suyu ve içme suyu hattı yenileme yer teslimi yapıldı

Gaziantep'in Araban ilçesi Belediyesi, ilçe merkezindeki yağmur suyu ve içme suyu hattı yenileme çalışmaları için yer teslimi yapıldı.

Gaziantep Hayvanat Bahçesi yeni misafirlerini ağırlamaya başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Doğal Yaşam Parkı, yasadışı yollarla Türkiye'ye getirilen 54 hayvanı koruma altına aldı. Hayvanlar, uygulanacak gerekli tedaviler ve karantina süresinin ardından türdaşları ile beraber Hayvanat Bahçesi'nde yaşamaya başlayacaklar.

2021 yılı kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına start verildi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde 2021 yılı kilitli parke taşı döşeme çalışmalarına start verildi.

Bağlar'da yenilenen kaldırımlar göz kamaştırıyor

Diyarbakır'ın 36 ilden büyük olan merkez Bağlar ilçesinde yıllar sonra belediye tarafından yenilenen kaldırımlar, ara sokaklar ve caddeler yeni görüntüleriyle göz kamaştırıyor.

Önce yolları yapıldı, şimdi de futbol sahası ve çocuk oyun grubu kazandırılıyor

AK Partili Bağlar Belediyesi tarafından daha önce yolları kullanılamaz halde olduğu için iki buçuk yılda yeni yollar kazandırılan kırsal Sakallı Mahallesi'ne, mahalle sakinlerinin talebi üzerine toprak zeminli futbol sahası da kazandırılıyor. Mahallede bulunan iki okulun çevre düzenlemesi ve çocuk oyun grubu için de çalışmalar devam ediyor. İlk kez bu kadar hizmeti bir arada gördüklerini belirten mahalle muhtarı Hasan Kurt, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'na plaket takdim ederek mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Ergani'de çöp konteynerleri dezenfekte edildi

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde bulunan çöp konteynerleri yıkanarak dezenfekte edildi.

Kulp'ta 410 yıllık kestane ağacı anıt ağaç olarak tescillendi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinin İslamköy Mahallesi'nde bulunan tamamen doğal olarak bilinen 410 yaşındaki kestane ağacı anıt ağaç olarak tescillendi.

Şahinbey Belediyesi'nden gerçeği aratmayan deprem tatbikatı

Şahinbey Belediyesi bünyesinde kurulan Şahinbey Belediyesi Arama Kurtarma (ŞAHKUT), ekibi UMKE ve AFAD ekipleri ile gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı yaptı.

Silvan Malabadi Köprüsü'nün görkemi ortaya çıkarılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarihi Malabadi Köprüsü'nün görkemini ortaya çıkarmak için 30 bin metrekarelik alanda çevre düzenlemesi yapacak.

DİSKİ Genel Müdürü Tutşi, gazetecilerle bir araya geldi

Diyarbakır'da ulusal ve yerel medya temsilcileriyle bir araya gelen DİSKİ Genel Müdür Fırat Tutşi, kentte yaşayan vatandaşların kayıp ve kaçak su kullanımına ilişkin hassasiyet beklediklerini söyledi.