Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Daha yeşil bir Battalgazi'nin çalışmaları sürüyor

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, daha yeşil bir Battalgazi hedefi doğrultusunda ilçenin farklı noktalarında tamamladığı park ve yürüyüş alanlarında hazır rulo çim serim çalışmalarını sürdürüyor.

Ergani Belediyesi moloz kirliliğinin önlenmesi için çalışıyor

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Belediye ekipleri çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet veren moloz yığınlarını önlüyor.

Konservatuar adayları Bağlar Belediyesi'nin desteğiyle sınavlara hazırlanıyor

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, üniversite adaylarına yönelik açtığı ücretsiz TYT-AYT kurslarından sonra konservatuar adayları için de önemli bir hizmeti devreye soktu. Belediyenin sunduğu imkanlarla 60 öğrenci, 4 uzman hoca tarafından Ağustos ayında yapılacak sınavlara hazırlanıyor.

Çınar, açık hava müzesindeki çalışmaları inceledi

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Savunma Sanayi ve Savaş Makinaları Açık Hava Müzesi alanındaki çalışmaları inceledi ve bilgi aktardı. Çınar, müze alanında, savaş uçağı ve tankın yanı sıra top, tüfek, ok, yay, obüs ve mancınık gibi savaş aletleri, rölyef uygulamaları, şehitlik ve sergi alanları, kafeterya, kıl çadırı, yöresel ürünler satış noktası, Beylerderesi ve etrafının dürbünle izlenmesini sağlayacak üç katlı kulenin yer alacağını söyledi.

Bağlar'da 'Bir gün değil, 365 gün temizlik' sloganıyla yaşam alanları temiz tutuluyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, iki buçuk yıl önce 'Bir gün değil, 365 gün temizlik' sloganıyla başlattığı temizlik çalışmalarını her geçen gün güçlendirdiği ekipler ve teknik imkanlarla sürdürüyor. HDP il binası önünde evlat nöbetini sürdüren annelerin bulunduğu alanın yanı sıra şehrin ana arter cadde ve sokakları baştan sona kadar temizlenerek günlük yaşam için güzel bir görünüme kavuşturuldu.

Silvan'da bozulan ve aşınan yollara asfalt yama çalışması yapıldı

Diyarbakır'ın Silvan İlçe Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ana caddelerdeki çukur oluşan, bozulan ve aşınan yollara müdahale ediyor.

Kılınç, millet bahçesinde incelemelerde bulundu

Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, yapımı devam eden Millet Bahçesinde incelemelerde bulundu.

Diyarbakır'da bir yılda 410 milyon 830 bin liralık yatırım

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ve ilçelerde bir yılda 410 milyon 830 bin liralık yatırımla 80 projeyi tamamlayarak hizmete sundu.

Diyarbakır'da çevre yolu niteliğinde yeni yollar yapılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte trafik akışını rahatlatmak ve vatandaşların daha konforlu seyahat etmelerini sağlamak için başlattığı yol seferberliğini sürdürüyor.

Ergani Kaymakamı Öztürk, Bademli Mahallesinde incelemede bulundu

Diyarbakır'ın Ergani İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Abdulselam Öztürk, ilçeye bağlı Bademli Mahallesinde ilçe belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kilitli parke taşı döşeme çalışmalarını yerinde inceleyerek, çocuklarla kırtasiye seti hediye etti.

Büyükşehir 3 ilçeyi birbirine bağlayan yolda onarım çalışması yapıyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yapımını sürdürdüğü Karkamış, Nizip ve Oğuzeli ilçelerini birbirine bağlayan 18 kilometrelik yolun sathi kaplama asfalt yenilemesini yaparak bakım ve onarımını tamamlıyor.

Diyarbakır'da Kurban Bayramı hazırlıkları başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların Kurban Bayramı'nda güvenli gıdaya ulaşması, kurbanlık alımı ve kesimini sağlıklı bir şekilde yapması için hazırlıklara başladı.

Gaziantep'te, bölgeye uyumlu 70 bin tavuk dağıtıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, kentteki kadın hayvan yetiştiricilerine verdiği destekte yeni bir pencere açarak Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Gaziantep'in 9 ilçesinde belirlenen 5 bin kadın hayvan üreticisine 70 bin adet 'atak-s yumurta tavuğu' dağıttı.

Yeşilyurt Belediyesi, Çilesiz'deki 10 dönümlük alanı park yatırımıyla güzelleştiriyor

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Oğuz Özcan, Çilesiz Mahallesi Muhtarı Veysel Özfındık ve Yeşilyurt Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Vedat Kaya ile birlikte, atıl vaziyetteki alanda başlatılan iyileştirme ve dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi.

Gürkan'dan Başören mahallesine ziyaret

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuluncak İlçesi Başören Mahallesinde yapımı tamamlanan asfalt çalışmalarını yerinde inceleyerek mahalle ziyareti yaptı.

DBB'den Silvan'a kent meydanı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Silvan İlçesi'nde 14 bin 430 metrekarelik 1. Kılıçarslan Kent Meydanı inşa edecek.

Vali Karaloğlu, hafta sonunda yol çalışmalarını denetledi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin, kentte trafik akışını rahatlatmak için başlattığı, yeni bulvar ve bağlantı yollarında incelemelerde bulundu.

Diyarkart bayiileri büyükşehir güvencesinde

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda kullanılan Diyarkartlar için bayiliklerle kendisi sözleşme yapacak.

İslahiye Belediyesinden dereleri ıslah çalışması

GAZİANTEP(İHA) – İslahiye'de şehrin içinden geçerek bir ucu baraja bağlanan derenin ıslah ve temizlik çalışmaları sürüyor.