Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Battalgazi'deki parklarda revize çalışmaları sürüyor

Malatya Battalgazi'deki parklarda yenileme çalışmalarına hız kesmeden devam eden Battalgazi Belediyesi, vatandaşların keyifli ve huzurlu vakit geçirebilecekleri sosyal yaşam alanlarından olan Çatyol ve İskender Mahallesi'ndeki 2 adet parkta revize çalışması başlattı.

Vali Münir Karaloğlu: 'Hani ilçesine pozitif ayrımcılık yapıyoruz'

Diyarbakır'ın Hani ilçesinde hükümet konağının temel atma töreninde konuşan Vali Münir Karaloğlu, gece gündüz demeden halka hizmet ettiklerini belirterek, 'Hani'ye gelince, diğer ilçeler çok duymasın ama biraz İbrahim Lale'nin de bunda payı var ve biraz pozitif ayrımcılık yapıyoruz' dedi.

Acı biber yiyip kalbi duran şahini, çiftçinin masajı kurtardı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde tarlada acı biber yedikten sonra fenalaşıp kalbi duran şahin, o sırada bölgede bulunan çiftçinin masajı sayesinde hayatta kaldı. Dakikalarca kalp masajı yaparak su verdiği hayvanı hayata döndürdüğünü dile getiren çiftçi, daha sonra şahini doğal ortamına bıraktı.

Kernek Meydanı çalışmalarında sona doğru

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ilgili daire başkanları ile birlikte Kernek Meydanı'nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Zararlı organizmalar tarıma büyük darbe vuruyor

Malatya'da düzenlenen bitki koruma ürünü satan bayi temsilcileri toplantısında tarım organizmalarının zararlıları anlatılıp, tarımda doğru teşhis, doğru ilaç ve doğru dozun zamanında atılması ile çiftçilerin daha çok kazanacağı dile getirildi. Toplantıda açıklama yapan Turgut Özal Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kazım Gündüz, tarımda zararlı organizmalarla mücadele için yılda 6 ile 10 milyar lira arasında harcama yapıldığına dikkat çekti.

Kırsal mahalleler hizmet ile tanışıyor

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin Kulp ilçesinde yapımını tamamladığı 126 kilometre mahalle yollarının açılışını gerçekleştirdi.

Malatya'da Güngör Caddesi 9'dan 14 metreye çıkarıldı

Malatya genelinde yapmış olduğu çalışmalarla vatandaşların takdirini kazanan Malatya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezinde de sorumluluk alanı içerisinde bulunan cadde ve sokaklarda altyapı ve üstyapı çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.

Başkan Çınar, ilçedeki büyük değişimi meclis üyelerine anlattı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 2019 ile 2021 yılları arasında Yeşilyurt'ta hayata geçen yatırımlar ve devam eden projeler hakkında, belediye meclis üyelerine yaptığı sunumda. ''Toplam tutarı 304 milyon 616 bin TL. olan 74 dev yatırımla ilçemizin geleceğini bugünden inşa ediyoruz' dedi.

Beyoğlu mahalle sakinlerine söz verdi, kırsal mahalle ilk kez asfaltlanmış yolla tanıştı

Geçen hafta şehir merkezinden 30 kilometre uzaklıktaki kırsal batı Karakoç Mahallesi'nde ziyarette bulunduğu vatandaşların ilettiği ulaşımla ilgili taleplerini bir hafta içerisinde yerine getirme sözü veren Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla bin 500 nüfuslu mahallenin iç yolları ilk kez asfaltlandı.

Vali Toraman deprem konutlarını inceledi

Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman, AFAD ve TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarını inceledi.

Ayı saldırısı sonucu hastanelik olan şahıs, dehşet anlarını anlattı: 'O korkuyla 5 kilometre yol yürümüşüm'

Tunceli'de ayı saldırısı sonucu yaralanan ve askeri helikopterle Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alınan Mustafa Keser, yaşadığı korku dolu anları anlattı. Keser, ayının kendisine iki kere saldırdığını vücudunun neredeyse her yerinin parçaladığını belirterek, olayın ardından o korkuyla 5 kilometre yol yürüdüğünü ardından eşini arayarak yardım istediğini kaydetti.

Yaylalarda otlayan hayvanların eve dönüş yolculuğu başladı

Malatya'da ilkbaharda küçükbaş hayvanları ile yaylalara çıkan hayvan yetiştiricilerinin zorlu dönüş yolculuğu başladı. Yetiştiriciler, kurak geçen yaz mevsiminden dolayı hayvanların yeteri kadar besin tüketememesinden dert yanıyor.

Bağlar Belediyesi 2 buçuk yılda ilçeyi yeşil alana doyurdu

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, 1994 yılında yapılan büyükşehir belediyeleri kanun değişikliğiyle ilçe statüsüne kavuşan Bağlar'ı son iki buçuk yılda kazandırdığı yeşil alan ve doğa dostu projelerle oksijen deposuna çevirdi. Selahaddin Eyyubi, Celal Güzelses, Ahmedi Hani ve Ahmedi Hasi gibi devlet, ilim ve bilim insanlarının isimleri verilerek ayrı bir anlam kazandırıldığı parklarda vatandaşlar huzur içerisinde zaman geçiriyor.

Kuraklık vurdu, baraj çöle döndü

Elazığ'da kuraklığın etkili olmasıyla birlikte Hamzabey Barajında sular çekildi. Suların çekilmesi toprakta derin çatlaklar oluşurken, barajın son hali adeta çölü andırdı.

Yaralı dağ keçisi tedavi altına alındı

Adıyaman'ın Sincik ilçesinde yaralı halde bulunan dağ keçisi tedavi altına alındı.

Elazığ'da üstyapı çalışmaları devam ediyor

Elazığ Belediyesinin ulaşımı kolaylaştırmak amacıyla Çaydaçıra-Şahinkaya mahalleleri arasında gerçekleştirdiği alternatif yol çalışmaları tamamlandı.

Kuraklık nedeni ile baraj gölünde sular çekildi, çiftçiler bölgeye şeker pancarı ekti

Elazığ'da kuraklık nedeni ile suların çekildiği Keban Baraj Gölü kıyısında vatandaşlar şeker pancarı ekti. Binbir zahmetle ürünlerine bakan çiftçiler şeker pancarı hasadına başladı.

Malatya'da sokaklar yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, sokak yenileme çalışmalar kapsamında Hamidiye Mahallesinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgiler alarak açıklamalarda bulundu.

Tarımda biyolojik ve biyoteknik ile mücadele dönemi

Malatya'da yapılan Bitki Sağlığı Değerlendirme toplantısında tarımda biyolojik ve biyoteknik mücadele yöntemlerinin uygulanması, kimyasal mücadeleye ise en son çare olarak başvurululması kararı alındı.