Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Millet Bahçesi'ndeki kaçak yapılar temizlendi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, tarihi Sur ilçesinde yer alan Millet Bahçesi'nde ticari maksatlı işgallere son verdi.

Diyarbakır'ın hızla büyüyen ilçesinde grup yolu açılışı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan 180 kilometrelik Bismil ilçesi Belli Mahallesi grup yolunun açılışını gerçekleştirdi.

Yazıhan 2 önemli projesini bekliyor

Malatya'nın Yazıhan ilçesi, Tarıma Dayalı İhtisas (Hayvancılık) Organize Sanayi Bölgesi ile Karasu mevkiinde yapılacak mesire alanının yapılmasını bekliyor.

Gaziantep'te sağanak etkili oldu

Kurak geçen yaz döneminin ardından hava sıcaklıkların düşmeye başladığı Gaziantep'te, sağanak yağışlar etkili olmaya başladı.

Dağ keçilerini gören sürücüden güldüren seslenme

Dağ keçilerinin, Elazığ'da 16 şehri birbirine bağlayan Kömürhan Köprüsü mevkiinde taşlarla oluşturulan Türk bayrağı ile bir kareye girmesi güzel görüntü oluşturdu. Bu sırada bölgeden geçen bir bir sürücünün keçilere seslenmesi gülüşmelere neden oldu.

Tarihi Harput-Hüseynik yolu canlanıyor

Elazığ Belediyesi tarafından tarihi süreçte Harput Mahallesi ile güneyinde yer alan Hüseynik Mahallesi arasında ulaşım sağlayan tarihi yolun turizme kazandırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Kanal görüntüleme robotu tasarruf sağlıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meydana gelen yağmursuyu ve kanalizasyon hatları arızalarına kanal görüntüleme robotuyla müdahale ederek tasarruf sağlıyor.

Elazığ'da belde belediyesi vatandaşlar için Millet Bahçesi yaptı, iki vali açılışa katıldı

Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı Üçocak Belde Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Millet Bahçesi, mesire alanı, mezarlık köprüsü ve bağlantı yollarının açılışı düzenlenen törenle gerçekleşti. Açılışa Elazığ ve Diyarbakır valileri katıldı.

Vali Münir Karaloğlu, Üçocak beldesinde toplu açılış törenine katıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Elazığ'ın Arıcak ilçesi Üçocak beldesinde gerçekleştirilen toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada Palu, Hani, Dicle, Arıcak ve Lice ilçelerinin kültürü, inancı, geleneği, müziği, folkloru ve dilinin aynı olduğunu söyledi.

Şahinbey'in kentsel dönüşüm çalışmalarına büyük övgü

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ile birlikte Boğaziçi Bulvarı ikinci etap çalışmalarını inceleyen AK Parti Milletvekilleri Nejat Koçer, Derya Bakbak ve AK Parti Şahinbey İlçe Başkanı Av. Hasan Teke, gerçekleştirilen kentsel dönüşüm çalışmaları nedeniyle Tahmazoğlu'na övgü yagdırdı.

555 okul enerji ihtiyacını kendi karşılayacak

Suriyelilere ev sahipliğini yapan illere yönelik Avrupa Birliği ve Alman Kalkınma Bankası (KFW) tarafından finanse edilen, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Suriyelilere ev sahipliğini yapan illere yönelik yürütülen Geçici Koruma Altında Olan Suriyelilere Ev Sahipliği Yapan İller İçin Temiz Enerji ve Enerji Verimliliği Önlemleri Projesi' kapsamında 555 okul, enerji ihtiyacını kendi karşılayacak. Proje kapsamında çatı üstü güneş enerji santrali yapımı tamamlanan Gaziantep Mennan Usta Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde devir töreni gerçekleştirildi.

Bismil İstasyon Caddesi yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Bismil İstasyon Caddesinde yol, kaldırım ve aydınlatma çalışmalarına başladı.

Talaytepe terfi deposunun bakım ve onarımı tamamlandı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, uzun zamandır kullanılmayan Talaytepe terfi deposunda bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.

Haylaz köpeğin kafası bidona sıkıştı

Adıyaman'da, kafasını bir bidonun içerisine sıkıştıran ve çaresizce sokak ortasında sağa sola koşuşturan köpeğin yardımına vatandaşlar yetişti.

Bilinçsiz balık avcılığı uyarısı

Malatya Tarım ve Orman Müdürü Tahir Macit, göl ve göletlerde bilinçsiz balık avcılığı uyarısı yapıp, balık neslinin korunması ve gelecek nesillere canlı balık bırakılabilmesi için su kaynaklarının kirletilmemesini istedi.

Hareketlilik Haftasında Türkiye 612 belediyeyle birinci

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde 'Avrupa Hareketlilik Haftası' kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. Hareketli yaşama teşvikin merkeze alındığı programda, Başkan Fatma Şahin ve AB Türkiye Delegasyon Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, tramvayla Fıstık Park'a giderek vatandaşlarla birlikte yürüyüş yaptı. Başkan Şahin, Büyükelçi Meyer-Landrut'u halat çekme yarışmasında yenerek büyük sevinç yaşadı.

Bağlar'da kırsal yaşam alanlarına yeni yollar

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kırsal yerleşim yerlerinde vatandaşlar tarafından inşa edilen yeni yerleşim yerlerinin bulunduğu bölgelerin ulaşım sorunlarını çözmeye devam ediyor. Birçok yerde kullanılamaz hale gelen yollar yenilenirken, bazı bölgelere yeni yollar kazandırılarak ulaşım koşulları iyileştiriliyor.

Orduzu Mahallesi'nde alt ve üst yapı yenilendi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, MASKİ Genel Müdürlüğü ve Yol ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı ekiplerinin Orduzu Mahallesi'nde yaptığı alt ve üst yapı çalışmalarını inceleyerek çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

Malatya'da 3.3 büyüklüğünde deprem

Malatya'da 3.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.