Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Diyarbakır tekstil ile anılacak

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapan firmaları ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Başkan Beyoğlu'ndan kırsal mahalleye müjde üstüne müjde

Diyarbakır'ın kırsal Batı Karakoç Mahallesi'ni ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelen AK Partili Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, talep edilen hizmetlerin bir hafta içerisinde eksiksiz olarak yerine getirileceği sözü verdi. Beyoğlu, mahallenin gençlerine sentetik yüzeyli futbol sahası sözü de vererek tesisin çalışmalarına birkaç gün içerisinde başlanacağını kaydetti.

Elazığ Belediyesi: 'Hamzabey Barajı içme ve kullanma suyu bitti'

Elazığ Belediyesi Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hamzabey Barajı'nda içme ve kullanma suyunun bittiği belirtildi.

Malatya'daki Sivas Caddesi yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Sivas Caddesi'nde devam eden çalışmaları yerinde inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Elazığ Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü yeni hizmet binası tamamlandı

Elazığ Belediyesi, hizmet kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarına bir yenisini ekleyerek toplam 7 bin metrekare alan üzerinde bünyesinde idari birim, gasilhane, morg ve caminin yer alacağı yeni binanın yapımında sona gelindi.

AFAD Başkanı Sezer Elazığ'da afet konutlarını inceledi

AFAD Başkanı Yunus Sezer, Elazığ ve Malatya'daki afet konutlarında incelemelerde bulundu.

Vali Karaloğlu: 'Diyarbakır'ımızın çehresinin değişimine hep birlikte tanıklık edeceğiz'

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, daha yeşil ve güzel bir Diyarbakır için yürütülen çalışmaları inceledi.

Malatya'da 'şarka virüsü' alarmı

Malatya'da özellikle kayısı ağaçlarında sıkça görülen şarka virüsüne karşı önlem alan Malatya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kentte etiketi ve sertifikası olmayan meyve fidanlarının satışını yasakladı.

Kuraklık seracıları da vurdu, rekoltede yüzde 40 kayıp var

Dünya ve Türkiye genelinde yaşanan iklim değişikliği seracıları da vurdu. Üreticiler rekoltelerinde yüzde 40'lık bir düşüş yaşadı.

Atatürk Barajına şabut balığı bırakıldı

Adıyaman Tarım ve Orman Müdürlüğü, tarafından Atatürk Barajına 461 bin adet şabut balığı bırakıldı.

Diyarbakır'da 'Hafriyat yönetim sistemi' devreye girdi

Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi tarafından kentte bulunan hafriyat kamyonlarının kontrol altına alınabilmesi için 'Hafriyat Yönetim Sistemi' tanıtım toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Vali Münir Karaloğlu, 'Bizim amacımız yanlış yapana ceza yazmak diye bir amacımız yok. Bizim tek bir hedefimiz var. Şehrimizi korumak, şehrimizi temiz tutmak ve bu konuda Diyarbakır'daki herkesten destek bekliyoruz' dedi.

Elazığ'da 100 hektarlık alanda 46 bin adet fidan dikilecek

Elazığ'da 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında 100 hektarlık alanda 46 bin adet çukur açılarak fidan dikimi için hazır hale getirildi.

Bağlar'ın geleceğine nefes olacak Millet Bahçesi devam ediyor

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi tarafından tahsis edilen 100 bin metrekarelik alanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yapımı devam eden çok amaçlı Millet Bahçesi Projesinde çalışmalar devam ederken, projenin 2022 yılı başında tamamlanması bekleniyor.

Mozaik Müzesi 9 ayda 145 bin turisti ağırladı

Gaziantep'te 2011 yılında kurulan ve dünyanın en büyükleri arasına giren Zeugma Mozaik Müzesi, son bir haftada 20 bin ziyaretçiyi ağırlayarak 9 aylık periyotta ziyaretçi sayısını 145 bine çıkarttı.

Adıyaman'da ağaçlar budanıyor

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından, mevsim şartlarına bağlı olarak yeşil dokunun daha sağlıklı gelişebilmesi için, ağaç budama çalışmaları devam ediyor.

Domuzlar mahalleye indi, vatandaşlar panik yaşadı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Dilek Mahallesi'ne domuz sürüsü inince mahalle sakinleri panik yaşadı.

Diyarbakır'da yeni açılan bulvara Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adı verildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa Yolu ve Elazığ Bulvarı'nı birbirine bağlayan yeni açtığı bulvara Prof. Dr. Necmettin Erbakan adını verdi.

Başkan Gürkan, Kernek meydanındaki çalışmaları inceledi

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Malatya'nın simge alanlarından biri olan ve aslına uygun bir şekilde yeniden inşa edilen Kernek Meydanında yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu.

Elazığ İl Özel İdaresi çalışmalarını sürdürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi, merkeze bağlı köylerde asfalt bakım onarım ile yol genişletme çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor.