Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Alt yapısı tamamlanan bölgelere yeni imar yolları

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi, sosyal belediyeciliğin yanı sıra gelişen, büyüyen ve yeni yaşam alanlarının arttığı ilçede alt yapısı tamamlanan bölgelere duble yolları aratmayan yeni imar yolları açmaya devam ediyor.

Bağlar'ın hayali olan projede süreç devam ediyor, bakanlık süreci hızlandırmak için komisyon kurdu

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun girişimleriyle hazırlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylanan Kaynartepe Mahallesinin dönüştürülmesiyle ilgili projede süreç kesintiye uğramadan devam ediyor. Şu ana kadar 80 hak sahibi, hak devri konusunda uzlaşma sağlarken, 110 hak sahibi de yenilenecek olan ev ve iş yerlerinden almak için anlaşmaya vardı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, süreci hızlandırmak üzere komisyon kurdu.

Elazığ Belediyesi çim biçme çalışmalarını aralıksız sürdürüyor

Elazığ Belediyesi kent genelinde çim biçme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Yeşil alanlarda bakım ve onarım yapıldı

Adıyaman Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, park ve yeşil alanlarda bakım, onarım çalışmaları yapıyor.

Başkan Fadıloğlu, Yamaçoba Sosyal Tesisini inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yamaçoba Mahallesi'nde yapımı devam eden sosyal tesisi yerinde inceledi. Başkan Fadıloğlu, sosyal tesisin önümüzdeki günlerde hizmet vermeye başlayacağını kaydetti.

250 bin metrelik yağmur suyu şebekesinde sonbahar temizliği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, sonbaharda yağabilecek yağmurlar öncesi olası su baskınlarını önlemek amacıyla yağmur suyu şebeke hatlarında temizlik çalışması başlattı.

Göreve geldikten sonra ziyaret ettiği ilk bölgedeki vatandaşları unutmadı

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, 31 Mart yerel seçimlerinin ardında göreve geldikten sonra ilçede ziyaret ettiği ilk bölge olan Yeniköy Mahallesi'nde tek katlı evlerde ikamet eden vatandaşlarla bir araya gelerek dertleşti. İhtiyaç sahiplerine destek sağlayan Başkan Beyoğlu, eşi Dürdane Beyoğlu ile beraber evlerin avlusunda oturarak vatandaşların taleplerini dinledi. Beyoğlu, 'Geldiğimiz yeri de bulunduğumuz makamı da hiçbir zaman unutmadık. Geldiğimiz yer halkın arası, icra ettiğimiz makamın sahibi ise halktır' ifadelerini kullandı.

Teknofest 2021'de en çevreci projeler ödüllendirildi

TEKNOFEST'in ana paydaşlarından SANKO Holding'in yürütücülüğünü üstlendiği 'Çevre ve Enerji Teknolojileri Yarışması'nda 'Lise' ve 'Üniversite ve Üstü' kategorilerinde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

Malatya'da 9.5 milyon TL'lik tesisin açılışı yapıldı

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü tarafından yapılan Beylerderesi Kaptaj Tesisi açılışı ile Batı Kolektörü ve Kanalizasyon hattının temel atma töreni gerçekleştirildi.

Üçkuyu Mahallesine yeni park

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde önemli projelere imza atan Yenişehir Belediye, bu kez Üçkuyu Mahallesi'nde içerisinde semt pazarından Bilge Evine kadar birçok alanın bulunduğu Nev Parkı inşa ediyor.

Yeşilyurt'ta modern yaşam alanlarına yenileri ekleniyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptığı açıklamada, Başlattığımız hizmet seferberliği kapsamında bugüne kadar 215 adet parkı hizmete sunup toplam 940 bin metrekare yeşil alanı ilçemize kazandırdık dedi.

Araç çarpması sonucu bacakları kırılan yavru ayı ameliyata alındı

Sivas'ın Zara ilçesinde araç çarpması sonucu ayakları kırılan yavru ayı, Elazığ Fırat Üniversitesi Hayvan Hastanesinde tedavi altına alındı. Hayvan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Cengiz Han ve ekibi tarafından ameliyata alınan ayının, ayağa kalkma oranın yüzde 80 olduğu öğrenildi.

Diyarbakır'da teknoloji üretecek gençler için Deneyap Atölyesi hizmete açıldı

Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı Bağlar Gençlik Merkezi tesisi içerisinde oluşturulan 'Deneyap Atölyesi' açılışı Teknofest etkinliği ile koordineli olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın online katılımı ile gerçekleştirildi.

Başkan Beyoğlu çimlerin üzerinde bağdaş kurup kadınların taleplerini dinledi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Bağcılar Mahallesinde ziyaret ettiği bir sitenin bahçesinde kadınlarla alışılmışın dışında görüntülere sahne olan mini bir toplantı gerçekleştirerek belediyenin hizmetleriyle ilgili değerlendirmelerini dinleyip iletilen sorunlarla ilgili talepleri not aldı.

Kırsaldaki eğitim yuvasına Bağlar Belediyesinden hizmet eli

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, 30 kilometre uzaklıkta bulunan kırsal Ekince Mahallesinde 81 öğrencinin öğrenim gördüğü ilkokulun çevresini yenileyerek modern bir çevre düzenlemesine kavuşturdu. Öğrencilerin emeğiyle okulun çevresine fidanlar dikilerek yeşil alan oluşturuldu.

Elazığ'da yaban keçileri tarihi Harput Kalesine indi

Elazığ'da koruma altında olan ancak genelde yüksek kesimlerde bulunan dağ keçileri, bu kez tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesinde görüldü.

EKAY'ın 2'nci etabı başlayacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çevre duyarlı belediyecilik anlayışla kentin kangrenleşmiş vahşi çöp depolama sorununu ortadan kaldırmak için çalışmalarına devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Bismil, Ergani ve Silvan ilçelerinde kuracağı katı atık aktarma istasyonlarıyla kentin tamamında vahşi çöp depolanma sorununu bitirecek.

Elazığ'da domuz sürüsünün kaçış anı görüntülendi

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinin yüksek kesimlerinde domuz sürüsü görüntülendi.

Büyükşehir belediyesi Surlardaki diriliş ödülünü aldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin, Surlarda 1'inci etap restorasyon çalışmalarıyla Tarihi Kentler Birliği'nin (TKB) layık gördüğü 'Süreklilik' ödülünü aldı.