Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Yeşilyurt'ta Bindal Mahallesi'nin ulaşım ağını yeniliyor

Bindal Mahallesi'nde gerçekleşen yol açma ve genişletme çalışmalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Bindal Mahallemizin ulaşım ağını yol açma, genişletme ve sathi kaplama çalışmalarını akıcı hale getirip, tarım alanlarımızda oluşan hareketlenmenin kalıcı hale gelmesine imkan tanıyoruz' diye konuştu.

Battalgazi'ye ay-yıldız anıtlı parkyapılacak

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından Fırat Mahallesi'nde bulunan Jandarma Komutanlığı Lojmanlarının arka kısmına Türk bayrağının simgesi olan 'Ay-Yıldız' anıtının yer alacağı modern park yapılacak.

Bağlar sokaklarında tümsek ve çukurlar kaldırıldı, yeni karo taşları döşendi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde bulunan Hürriyet İlkokulu'na ulaşımı sağlayan ara sokakta yaşanan çökmenin ardında çocuklarının okula gidip gelmekte zorluklar yaşadığına dikkat çeken vatandaşların talebi üzerine çalışma başlatan Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaya geçitlerini yeni karo taşlarıyla yenileyerek yıllardır çekilen çileye son verdi.

Bağlar Belediyesi bir kırsal mahalleyi daha asfalt yolla tanıştırdı

AK Partili Bağlar Belediyesi, şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan vündüler Mahallesi'ne bağlı Tokaçlı mezrasının uzun yıllardır yenilenmeyen ve atıl durumda olan yolunu yenileyerek 2 kilometrelik alanı asfaltladı.

Battalgazi'de stabilize çalışmaları sürüyor

Hayata geçirdiği ulaşım yatırımlarıyla büyük takdir toplayan Malatya'nın Battalgazi Belediyesi, ilçedeki ulaşım yatırımları kapsamında Çolakoğlu ve Toygar mahallelerinde 7 kilometrelik stabilize çalışması gerçekleştirdi.

Vali Karaloğlu talimat verdi, Ergani'de dev projeler başladı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu'nun katılımıyla Ergani ilçesini şantiye alanına dönüştürecek dev projeler başlatıldı.

Mavikent'e dev tesis

Şahinbey Belediyesi tarafından Mavikent Mahallesi'nde yaptırılan Mavikent Kültür ve Spor Merkezi'nin inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.

Havanın soğumasıyla Anzele suyunda çocukların yerini balıklar aldı

Yaz ayları boyunca sıcaktan bunalan çocukların uğrak mekanı olan Anzele suyunda kış aylarının gelmesiyle çocukların yerini balıklar aldı.

Diyarbakır kış aylarında 1 milyon 200 bin çiçekle renklenecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kışlık mevsimlik çiçek dikimi çalışmaları kapsamında farklı türlerde çiçek üretimine başladı.

Lice kanalizasyon şebekesinin yüzde 30'u tamamlandı

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde uzun yıllar alt yapı ve içme suyu sorununu çözecek projesinde kanalizasyon hattının yüzde 30'u tamamlandı.

Kale Çileği kadınlara ve gençlere gelir kapısı olacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında Fırat Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen Kale Kaymakamlığı, Kale Belediyesi ve Sınırlı Sorumlu 3K Kale Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi ortaklığıyla hazırlanan 'Kale'de Çilek Kadın Elinde Yetişecek' projesinin düzenlenen törenle imzaları atıldı.

Gazaintep'te 27 milyon fidan hedefi için ağaç dikim başladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep'in Kurtuluşu'nun 100'üncü yılı dolayısıyla başlatılan 27 milyon fidan hedefi için yeni sezonun ilk fidan dikim törenini Çakmak Mahallesi'nde gerçekleştirdi.

DİSKİ Diyarbakır merkezde abone sayısını 318 bin 760'a çıkardı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, son 6 ayda yaptığı çalışma sonucu Diyarbakır merkezde abone sayısını 318 bin 760'a çıkardı.

Elazığ'da boru patladı, su metrelerce yükseldi

Elazığ'da Gümüşkavak Mahallesi'nden geçen su borusu, henüz bilinmeyen bir nedenle patladı. Tazyikli su metrelerce yüksekliğe ulaşırken patlayan boru, olay yerine gelen ekipler tarafından onarıldı.

Bağlar Belediyesi ilk Zazaca mevlidi yazan alimin adını parka verdi

Diyarbakır'ın Bağlar Belediyesi, Bağcılar Mahallesinde yapımını tamamladığı çok amaçlı parka, ilk Zazaca mevlidi yazan bölgenin önde gelen alimlerinden Ahmed-i Hasi'nin ismini verdi.

Başkan Çınar, sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceledi

Yakınca Mahallesi Kileyik Meydanı'nda başlayan sokak sağlıklaştırma çalışmalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ''Sokaklarımızın, caddelerimizin ve meydanlarımızın prestijini artırıp, İlçemizin geleceğine güzel ve nitelikli meknlar emanet ediyoruz' diye konuştu.

Elazığ Belediyesinden mevsimlik çiçek dikimi

Şehri daha güzel bir görünüme kavuşturmak için çalışmalarını sürdüren Elazığ Belediyesi, mevsimlik çiçek dikimleriyle şehrin dört bir yanını güzelleştiriyor.

Battalgazi Belediyesi ile Kayısı Araştırma Enstitüsü arasında işbirliği protokolü imzalandı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi ile Kayısı Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında, tarımsal gelişime katkıda bulunmak ve bölgedeki AR-GE ve yenilikçilik kapasitelerinin geliştirilmesini sağlamak amacıyla iş birliği protokolü imzalandı.

DİSKİ, Sarıca Mahallesi'nde tıkanan kanalizasyon sistemini yeniden açtı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Eğil Sarıca Mahallesinde hafriyat ve evsel atıklardan dolayı kapanan 4 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon sisteminde çalışma yürüttü.