Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ Belediyesi akıllı trafik uygulamalarını hayata geçirmeye devam ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından, hayata geçirilen Dinamik Kavşak Yönetim Sistemi ile bekleme sürelerinde ortalama yüzde 26 iyileşme, bu iyileşmeye bağlı olarak da yıllık ortalama 219 ton akaryakıt tasarrufu sağlanacak.

Diyarbakır'da şehir içinde kalan küçük sanayi siteleri taşınıyor

Diyarbakır'da şehir içinde kalan küçük sanayi siteleri taşınıyor.

Ergani'de 5 hayvan içme suyu göleti onarıldı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Ergani'de 5 hayvan içme suyu göletinin bakım, onarımını tamamladı.

Tarihi Şeher Yolu turizme kazandırılacak

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Harput Mahallesi ile Hüseynik arasındaki ulaşımı sağlayan tarihi 'Şeher Yolu'nun turizme kazandırılması için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi.

'Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü' etkinliği

Malatya'nın Yazıhan İlçesi'nde 'Silajlık Mısır Hasadı Tarla Günü' etkinliği düzenlendi.

15 ülkenin büyükelçisi Gaziantep'te tesis açılışına katıldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Avrupa Birliği (AB) tarafından fonlanan Türkiye'de Dayanıklılık Projesi (TDP) kapsamında yapımını tamamladığı Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisi'nin açılışı, 15 ülkenin büyükelçilerinin katılımıyla gerçekleşti.

Elazığ'da taksici ile kedinin 'Sabah mesaisine geç kaldın' diyaloğu gülümsetti

Elazığ'da bir taksici ile bakımını üstlendiği Duman isimli kedinin arasında geçen 'Duman kalk kalk işe geciktin' muhabbeti gülümsetti.

Özel harekat polisi yaptığı hareketle yürekleri ısıttı

Malatya'da bir özel harekat polisinin susayan sokak köpeklerine avcuyla su içirdiği görüntüler yürekleri ısıttı.

Tüfenkci'den hızlı tren müjdesi

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Kahramanmaraş'ın Narlı ilçesi ile Malatya'yı birbirine bağlayacak hızlandırılmış tren projesinin etüt ihalesinin kısa zamanda yapılacağını açıkladı.

İnönü Caddesi tarihi dokuya göre yenilenecek

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, İnönü Caddesinin Sur ilçesinin tarihi dokusuna uygun hale getirilmesi amacıyla sokak sağlıklaştırma çalışması yürütecek.

9 mahalleyi birbirine bağlayan yol tozdan kurtarıldı

Malatya'da 9 mahalleyi birbirine bağlayan 38 kilometrelik grup yolunda çalışmalar tamamlandı. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Kuluncak İlçesine bağlı Kızılmağara ve Kömüklü Mahallelerini ziyaret ederek yapılan çalışmaları yerinde inceledi

Örencik mahallesi içme suyuna kavuştu

Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü kırsal kesimlerin su ihtiyacını karşılamak için çok zor şartlarda bile çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalar kapsamında Doğanşehir İlçesi'ne bağlı Örencik Mahallesi içme suyuna kavuştu.

Elazığ'da 2 metrelik yılan paniği

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde koyunları otlatan bir çoban, yaklaşık 2 metre uzunluğundaki yılanı görünce ne yapacağını şaşırdı. Koyunların arasında ilerleyen yılan bir süre sonra ağaca çıkarken, o anlar cep telefonu kamerasına kaydedildi.

Tokdemir mahallesinde kilitli parke taşı sorunu çözülüyor

Şehitkamil Belediyesi, kırsal bölgede bulunan mahallelerde kilit taşı çalışmalarını aralıksız devam ettiriyor. Tokdemir Mahallesi'nde başlatılan kilitli parke taşı çalışması sonunda mahalle sakinleri, tozlu ve çamurlu yollardan kurtulacak.

Elazığ'da atık getirme merkezi inşaatı çalışmalarına başlandı

Elazığ Belediyesi, atıkların ayrı toplanmasını sağlamak amacıyla oluşturulan atık getirme merkezinin inşaatına başladı.

Melekbaba Mahallesindeki yol genişletme çalışmaları son sürat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Melekbaba mahallesinde yapımı devam eden TOKİ Konutları ve bölgenin en büyük spor yatırımı olan Gençlik Merkezi ve Spor Tesislerinin bulunduğu bölgeye ulaşımı rahatlatmak adına başlatılan yol açma, genişletme ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Palu'da Taşkın Koruma Projesi tamamlandı

Elazığ'ın Palu ilçesinde Devlet Su işleri (DSİ) tarafından yapımına başlanan Taşkın Koruma Projesi tamamlandı.

Yeşilyurt Belediyesi rulo çim üretiminde hedeflerinin üzerine çıktı

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, rulo çim üretimiyle ilgili yaptığı açıklamada, Tarımsal Üretim ve AR-GE Sahamızda 2021 yılı içerisinde 25 bin metrekare rulo çim üretimi gerçekleştirip hedeflerimizin üzerine çıktık dedi.

Diyarbakır tekstil ile anılacak

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı Murat Beşikci, Diyarbakır Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesinde yatırım yapan firmaları ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.