Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Elazığ'da yılanın fareyi yutma anı kameralarda

Elazığ'da yılanın doğada fareyi yutma anı bir çoban tarafından görüntülendi.

Elazığ'da 'Daha İyi Bir Çevre' sempozyumu

Elazığ Fırat Üniversitesi ev sahipliğinde Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü, Gazi Üniversitesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin katkılarıyla 'Daha İyi Bir Çevre' konulu sempozyum düzenlendi.

DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi: 'Dicle Barajına gözümüz gibi bakmalıyız'

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) 'Dicle Baraj Gölü Havzası Koruma Planı Hazırlanması Projesi' kapsamında başlangıç toplantısı düzenledi. DİSKİ Genel Müdürü Fırat Tutşi, 'Dicle Barajına gözümüz gibi bakmalıyız' dedi.

Büyükşehir Türkiye'de ilk ''Bisiklet dostu işveren'' ünvanını aldı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı, Türkiye'de ilk 'Bisiklet Dostu İşveren' unvanını almaya hak kazandı.

Elazığ Belediyesi kapsamlı temizlik çalışmalarına devam ediyor

Elazığ Belediyesi, daha temiz bir Elazığ hedefiyle şehir genelinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Başkan Çınar, temizlik işler müdürlüğü ekipleriyle bir araya geldi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi Temizlik İşler Müdürlüğü personeliyle bir araya gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Yeşilyurt'un 'Temiz ve Düzenli İlçe' hüviyetinin korunması ve güçlenmesi adına gece gündüz demeden özveri ile çalışan personellere göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı tek tek teşekkür etti.

Başkan Şerifoğulları: 'Yılların problemiydi çözüme kavuşturduk'

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, şehir genelinde yapımı devam eden belediye çalışmalarını yerinde görmek üzere inceleme gezisinde bulundu.

Başkan Güder'den iki ayrı müjde

Malatya'nın Battalgazi Belediye Meclisi, Ekim ayı olağan toplantısının 1.oturum 4.birleşiminde bir araya gelerek, 1 gündem maddesini görüştü. Toplantı sonunda konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Cezmi Kartay'ın dönüşümü ve Eskimalatya'ya yapılması planlanan meydan projesi hakkında müjdeyi verdi.

Gençler köyde temizlik yaptı

Adıyaman Gençlik merkezi gençleri, Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyünde meydan temizliği yaptı.

Başkan Güder: 'Vatandaşımıza hizmette asla 'tamam' demeyeceğiz'

Malatya'nın Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Fırat Mahallesi'ndeki vatandaşların talebi üzerine Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Sükunet Sokağın yan kısmında yapımına başlanılan yeni park alanında incelemelerde bulundu.

Sarıçiçek Yaylasındaki su sıkıntısı çözüme kavuşuyor

Malatya'nın Akçadağ ilçesi Kozluk Mahallesi sınırlarında bulunan Sarıçiçek yaylasında yaşanan kuraklık nedeniyle sondaj çalışması yapılıyor.

Lise öğrencilerine farklı bir etkinlik

Malatya Mahmut Çalık Anadolu Lisesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın desteğiyle güzel bir projeyi hayata geçirerek, öğrencilere farklı bir etkinlik düzenliyor. Türkiye'de sadece birkaç tane lisede bulunan tırmanış duvarı okula kazandırılacak.

Diyarbakır'daki sağlık kuruluşlarında tıbbi atık denetimi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşları ve çevreyi tıbbi atıkların zararlarından korumak amacıyla sağlık kuruluşlarında denetim gerçekleştirdi.

Yeni projeyle Battalgazi gül kokacak

Battalgazi'nin modernize edilmesi için birçok vizyonel projeyi hayata geçiren Battalgazi Belediyesi, Tandoğan Mahallesinde hayata geçireceği Gül Bahçesi Projesi'nin çalışmaları başladı. Projenin tamamlanması ile ilçeyi gül kokusu saracak.

Milletvekili Tüfenkci, muhtarlarla bir araya geldi

AK Parti MKYK üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, Battalgazi ilçesi muhtarları ile bir araya geldi. Toplantıda sulama suyu projeleri başta olmak üzere birçok konu masaya yatırıldı.

Fıstıklık Mahallesi'nde yollar asfaltlanıyor

Şehitkamil Belediyesi, Fıstıklık Mahallesi'nde yeni imara açılan bölgelerde yol açma çalışmaları ve alt yapısı tamamlanan yollarda asfalt çalışmasına başladı. Kısa sürede tamamlanması hedeflenen asfaltlama çalışmalarıyla birlikte yeni ve modern yollar vatandaşların hizmetine sunulacak.

Bağlar Belediyesi, kırsal mahallenin mezarlık yol sorununu çözüme kavuşturdu

Diyarbakır'ın AK Partili Bağlar Belediyesi, Karacadağ bölgesinde yer alan Oğlaklı Mahallesine bağlı Mezrik mezrasının uzun yıllara dayanan ulaşım sorununu çözerek mahalleye ait mezarlığın da bulunduğu bölgeye ilk kez yol kazandırdı. Oğlaklı Mahalle Muhtarı İhsan Taş, vatandaşların yıllardır çektiği eziyetin yeni yol çalışmasıyla son bulduğunu söyledi.

Urartular tarafından çivi yazısıyla yazılan 3 bin yıllık taş kitabe, ilk günkü ihtişamını koruyor

Elazığ'da Palu Kalesi'nde bulunan ve Urartu Kralı Menua tarafından kayaya çivi yazısıyla yaptırılan taş kitabe, halen ilk günkü ihtişamını koruyor.

Elazığ'da yalancı bahara aldanan kiraz ağaçları çiçek açtı

Elazığ'da hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle kiraz ağaçları sonbaharda çiçek açtı.