Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Dicle Nehri'nde balık ölümleri vatandaşları tedirgin etti

Diyarbakır'da, sonbahar mevsiminde yağışların olmaması ve barajdan gelen suyun kesilmesi Dicle Nehri'nde çok sayıda balığın telef olmasına neden oldu. Nehrin yeterince beslenememesi sonucu telef olan balıkların su yüzeyine çıkması görüntü kirliliğine ve kötü kokuya neden oldu.

Yol çalışmaları gece gündüz devam ediyor

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi tarafından ilçenin ihtiyacına yönelik sürdürülen yol açma çalışmaları kapmasında sürdürülen çalışmalar, gece saatlerinde de hummalı bir şekilde devam ediyor.

Elazığ Valiliği batan tekne ile ilgili inceleme başlattı

Elazığ Valiliği, Keban Baraj gölünde batan tekne ile ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı.

Diyarbakır'da gürültü kirliliği denetimleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, gürültü yönetmenliği kapsamında umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinde gürültü kirliliği denetimi yaptı.

Mahalle muhtarı talep etti, Bağlar Belediyesi anında yerine getirdi

İki gün önce Kaynartape Mahallesi'nde esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulunan Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, mahalle muhtarı İlhami Altun'un ilettiği sorunların çözümü için belediye ekiplerine talimat verdi.

Hüseynik Mahallesi'ndeki tarihi konaklar, sonbaharla birlikte ayrı bir güzelliğe büründü

Elazığ'da 1700'lü yıllarda kurulduğu tahmin edilen Hüseynik Mahallesi, sonbaharın gelmesiyle birlikte taşlı dar sokakları, ahşap konaklar, asırlık ağaçlar, bağlar ve bahçelerle ayrı bir güzelliğe büründü.

Elazığ'da üst yapı çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi, kanal boyu ıslah ve çevre düzenleme çalışmalarına devam ediyor.

Hizmet aşkı dağları deldirdi

İslahiye Belediyesi merkezdeki yollar kadar geçit vermez dağların eteğindeki yolları da hizmete açıyor. Dağları delen ekipler, alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra tek tek asfaltlıyor

Elazığ'da sonbaharda rengarenk olan ağaçlar havadan görüntülendi

Elazığ'ın Sün köyü, sonbahar aylarında oluşan renklerle görsel bir şölen sunuyor. Köyde sonbaharla rengarenk olan ağaçların yer aldığı, bahçelerin sarı, kırmızı ve turuncu renklerinin oluşturduğu eşsiz manzara havadan görüntülendi.

Battalgazi 'Şehit Fethi Öncü' parkı hizmete açıldı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından İskender Mahallesinde yapımı tamamlanan 'Şehit Fethi Öncü' parkı düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış töreninde konuşan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, 'Battalgazi'de çocuk oyun parkı olmayan mahallemiz kalmayacak' dedi.

Malatya'da yapılan 345 deprem konutunun kura çekimi gerçekleştirildi

TOKİ tarafından 24 Ocak 2020 yılında meydana gelen Elazığ Sivrice depreminin ardından Malatya'da yapılan deprem konutlarından 345 konutun kura çekimi töreni düzenlendi.

Beyoğlu'ndan kırsal mahallenin cami ve yas evine destek

AK Partili Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, göreve geldikten sonra iki buçuk yıl önce malzeme ve çevre düzenlemesi desteği sağladığı kırsal Ağaçgeçit Mahallesindeki Hazreti Muhammed Camii ve Yas Evinin inşasını tamamlandı.

Elazığ'da havaların soğumasıyla birlikte sobalara rağbet başladı

Elazığ'da havaların soğumasıyla birlikte sobacılarda da hareketlilik artarken, vatandaşlar uygun fiyatlı sobaları tercih ediyor.

Elazığ'da temizlik çalışmaları sürüyor

Elazığ Belediyesi, daha temiz bir Elazığ için başlattığı temizlik kampanyasına bu hafta Üniversite Mahallesi ile devam etti.

Elazığ Bulvarı-Araştırma Hastanesi bağlantı yolu yenileniyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yol yapım çalışmaları kapsamında Elazığ Bulvarından Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine giden bağlantı yolunda yenileme çalışmalarına başladı.

Çocuk hastanesinin çevresi yeşilleniyor

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Çocuk Hastanesi çevresine, Rektör Prof. Dr. Arif Özaydın ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Balat'ın katılımıyla peyzaj çalışmaları kapsamındaağaç dikimi yapıldı.

Deve kuşu midesinden bıçak, çivi, çakmak, plastik boru ve çeşitli yabancı cisimler çıkarıldı

Şırnak'ın Silopi ilçesinde bir kişi, beslediği deve kuşunun bıçak yuttuğu şüphesiyle Diyarbakır Dicle Üniversitesi'ne getirilerek ameliyat ettirdi.

Gaziantep'te çiftçiye büyük destek

Gaziantep'te daha önce 250 milyon TL'yi aşan desteklerin yapıldığı Şahinbey ilçesinde son olarak 2 bin 850 ton sertifikalı buğday, arpa ve mercimek tohumu dağıtımı gerçekleştirdi. Sağlanan desteklerle ekili alanın 4 kat arttığı ilçede şehirden köye geri göç başladı.

Gaziantep Millet Bahçesi'nin yüzde 50'si tamamlandı

Gaziantep'te geçen yıl yıkımı gerçekleşen 83 yıllık stat ve çevresinde yapımına başlanan millet bahçesinin yüzde 50'si tamamlandı. Giriş kısmı El Hamra Sarayı'nı andıracak Millet Bahçesi'nin önümüzdeki yıl Mayıs ayında hizmete girmesi bekleniyor.