Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Çermik'in çehresi değişiyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Çermik'i cazibe merkezi haline getirecek projesinde çalışmalar devam ediyor.

Diyarbakırlı çocuklar hipodromda keyifli anlar geçirdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kreş ve Gündüz Bakım Evinde eğitim gören çocukların sosyal gelişimine katkıda bulunmak için çocuklara farklı alanlarda etkinlikler gerçekleştirmeye devam ediyor.

Yeşilyurt Belediyesi, kent estetiğine değer katıyor

Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, yaptıkları parklarla ilgili yaptığı açıklamada, 2,5 yıl içerisinde toplam maliyeti 27 Milyon 105 bin TL olan 23 yeni parkı ilçemize kazandırıp mahallelerimizin sosyal yaşam seviyesinin artmasına ciddi katkılar sunduk' diye konuştu.

Fuar ve Kongre Merkezi'nde sona gelindi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın kent vizyonuna hizmet edecek projeleri arasında yer alan Fuar ve Kongre Merkezi inşaatında sona gelindi.

Beyoğlu, memleketi Lice'de vatandaşlara domates ikram etti

Kendisine özgü doğal ortamlarda yetişmesi nedeniyle doyumsuz bir lezzete sahip olan Diyarbakır Lice ilçesinin tescilli tarım ürünü Lice domatesi, yoğun ilgi görüyor.

Gagası ile balıkları besleyen kuğu görenleri şaşırttı

Malatya'nın Darende ilçesinde bulunan bir süs havuzundaki kuğunun balıkları kendi yemiyle beslemesi, görenleri şaşırttı. Kuğunun balıkları gagası ile beslediği o anlar, vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

Malatya'daki Sivas Caddesi yenileniyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sivas Caddesi'nde yapılan alt yapı çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte üst yapı çalışmalarına devam ediliyor.

Keban Baraj Gölü'nden çıkan balık şaşkınlığa neden oldu

Keban Baraj Gölü'nde bir balıkçının ağlarına Sibirya Mersin balığı takıldı. İlk defa böyle bir türle karşılaşan balıkçı, büyük şaşkınlık yaşadı.

Vali Karaloğlu, hafta sonu çalışmalarını inceledi

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden çalışmaları inceledi.

DİSKİ kışa hazır

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, yaklaşan kış ayları öncesinde Diyarbakırlıların altyapı konusunda herhangi bir sorun yaşanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Vali Karaloğlu öncü oldu, Lav Yolu'nda doğaseverleri buluşturdu

Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Ovabağ Mahallesi'nde Karacadağ 'Lav Yolu' bisiklet turu ve doğa yürüyüşü yapıldı.

Türbelerde temizlik çalışması

Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlar tarafından hafta sonları yoğun bir şekilde ziyaret edilen türbelerde temizlik çalışması yaptı.

Orduzu Mahallesinde asfalt çalışmaları devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi, Orduzu Mahallesinde yapımı tamamlanan alt yapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarına devam ediyor.

Türkiye'de son 2 yılda, 50 yılda gerçekleşen yangınlardan daha fazla yangın çıktı

Bursa Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ebubekir Gündoğdu, Türkiye'de son iki yılda meydana gelen orman yangınlarının son 50 yılda gerçekleşen yangınlardan daha fazla olduğunu kaydetti.

Şahinbey'de park çalışmaları sürüyor

Şahinbey Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, ilçede yeşil alan sayısını artırmak için, Akkent Mahallesine yeni park çalışmalarını hummalı bir şekilde sürdürüyor.

Yeşilyurt'ta Bindal Mahallesi'nin ulaşım ağını yeniliyor

Bindal Mahallesi'nde gerçekleşen yol açma ve genişletme çalışmalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Bindal Mahallemizin ulaşım ağını yol açma, genişletme ve sathi kaplama çalışmalarını akıcı hale getirip, tarım alanlarımızda oluşan hareketlenmenin kalıcı hale gelmesine imkan tanıyoruz' diye konuştu.

Battalgazi'ye ay-yıldız anıtlı parkyapılacak

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi tarafından Fırat Mahallesi'nde bulunan Jandarma Komutanlığı Lojmanlarının arka kısmına Türk bayrağının simgesi olan 'Ay-Yıldız' anıtının yer alacağı modern park yapılacak.

Bağlar sokaklarında tümsek ve çukurlar kaldırıldı, yeni karo taşları döşendi

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesinde bulunan Hürriyet İlkokulu'na ulaşımı sağlayan ara sokakta yaşanan çökmenin ardında çocuklarının okula gidip gelmekte zorluklar yaşadığına dikkat çeken vatandaşların talebi üzerine çalışma başlatan Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yaya geçitlerini yeni karo taşlarıyla yenileyerek yıllardır çekilen çileye son verdi.

Bağlar Belediyesi bir kırsal mahalleyi daha asfalt yolla tanıştırdı

AK Partili Bağlar Belediyesi, şehir merkezine 25 kilometre uzaklıkta bulunan vündüler Mahallesi'ne bağlı Tokaçlı mezrasının uzun yıllardır yenilenmeyen ve atıl durumda olan yolunu yenileyerek 2 kilometrelik alanı asfaltladı.