Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Sürgü Barajı alarm veriyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde sulama suyu ihtiyacını karşılayan Sürgü Barajı'nda doluluk oranı minimum seviyelere kadar düştü. Doğanşehir Ziraat Odası Başkanı Burhan Tanışık, kuraklık nedeniyle ileride sıkıntı yaşamamaları için kapalı devre sulama sistemine geçişmesi gerektiğini söyledi.

Yaralı şahine jandarma şefkati

Malatya'da yaralı olarak bulunan şahin, Jandarma görevlileri tarafından veterinerde tedavi ettirildi.

Gaziantep'te 'Sağlık Temizlikle Başlar' etkinliği

18 Eylül Dünya Temizlik günü dolayısıyla Liv Hospital Gaziantep çalışanları, 'Sağlık Temizlikle Başlar' projesi kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nın temizlenmesine katkıda bulundu.

Vatandaş talep etti, başkan mahalle yolunu yaptırdı

AK Partili Bağlar Belediyesi, yenilenmeyen yolun bağımsızlığı nedeniyle yıllardır ulaşımda sıkıntı yaşayan kırsal mahallenin çilesine kısa zamanda son verdi. Daha önce toprak olan yol, uzun aradan sonra yenilenerek ilk kez asfaltlandı.

'Atıksız Bir Dünya' için gençlerden örnek hareket

'Atıksız Bir Dünya' için Malatya'da gençler Dünya Temizlik Günü'nde çevreden çöp toplayıp örnek hareket sergilediler.

Dünya temizlik gününde Hevsel Bahçelerinde temizlik yapıldı

Dünya Temizlik Günü'nde 'Doğa olmadan spor olmaz' sloganıyla Diyarbakır'ın Hevsel Bahçeleri ve Dicle Nehri kıyısında temizlik yapıldı.

Milletvekili Erdoğan'dan Çetintepe Barajı müjdesi

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Araban Ovası, Yavuzeli Ovası, Keysun ve Kızılin Ovaları'ndaki susuz arazileri suyla buluşturacak olan ve bölge halkının hasretle beklediği Çetintepe Barajı inşaatında gövde dolgu çalışmalarının yüzde 96'sının tamamlandığı müjdesini verdi.

Kedinin fare ile oyunu kamerada

Diyarbakır'da bir kedi ile farenin dakikalarca oynaması cep telefonu görüntüsüne yansıdı. Kedi ile farenin oynadığını gören vatandaşlar bu durumu Diyarbakır'ın Tom ve Jerry'si olarak yorumladı.

Kırsala sulama havuzu desteği

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çiftçileri desteklemek amacıyla 45 mahallede 55 sulama havuzu inşa ediyor.

Elazığ'da yaban hayatı fotokapanla görüntülendi

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü (DKMP) 15. Bölge Müdürlüğü Elazığ Şube Müdürlüğü tarafından birçok noktaya yerleştirilen fotokapanlarla elde edilen görüntü ve fotoğraflar, Elazığ'ın yaban hayatı konusunda sürdürülen çalışmalara rehberlik ediyor.

Diyarbakır Surlarındaki 'Dirilişe' ödül

Büyükşehir Belediyesinin Diyarbakır Surlarında yaptığı 1. etap restorasyon çalışmaları, Tarihi Kentler Birliği (TKB) tarafından ödüllendirildi.

Gaziantep'in Belkıs Mahallesi'ne 4 yeni cadde

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Belkıs Mahallesi'nde yeni açtığı 4 bin 430 metre imar yolunun tamamını asfaltlayarak 4 caddeyi kullanıma açtı.

Fırat Edaş, Malatya’yı Yatırımlarıyla Aydınlatıyor

Fırat Elektrik Dağıtım A.Ş.(Fırat EDAŞ), Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli illerinde toplam 40 ilçede yaklaşık 1.2 milyon aboneye kesintisiz, kaliteli enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım hizmeti vermek üzere yatırımlarına aralıksız devam ediyor.

Başkan Çınar, yol yenileme çalışmalarını inceledi

Şahnahan Mahallesi'nde alt yapısı tamamlanan 5 kilometrelik yolda gerçekleşen yenileme çalışmalarını inceleyen Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, 'Şahnahan mahallemizin ulaşım ağını konforlu ve akıcı hale getirmek için yatırımlarımıza devam ediyoruz' diye konuştu.

Malatya'da çifte gökkuşağı

Malatya'da aniden yağan yağmurdan sonra çifte gökkuşağı oluşması dikkat çekti.

Atatürk Barajı yeşile büründü

Adıyaman'da Atatürk Barajı göletinin bir kısmı yeşil renge büründü.

Bağlar Belediyesinden 'Engelli dostu belediyecilik' hizmetleri

AK Partili Bağlar Belediyesi, ilçede gerçekleştirdiği alt yapı ve üst yapı hizmetlerinde görme engelliler için kaldırım bandajları inşa ederek takdir toplayan belediyecilik örneği ortaya koyuyor.

Diyarbakır'ın ilk kapalı semt pazarı yapılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların alışverişlerini olumsuz hava koşullarından etkilenmeden yapabilmeleri için kentin ilk kapalı semt pazarının inşaat çalışmaları başladı.

DİSKİ, içme suyu hattındaki arızayı kısa sürede giderdi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Sur ilçesi içme suyu hattında meydana gelen arızayı kısa sürede müdahale ederek giderdi.