Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Aracın motoruna sıkışan yavru kedi, 2 saat süren çalışma ile çıkartıldı

Elazığ'da bir hafif ticari aracın motor kısmına sıkışan yavru kedi, tamir atölyesinde 2 saat süren operasyon sonrası çıkartıldı.

Yenişehir'de 'nev bahçe' için ilk adım atıldı

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesi tarafından Üçkuyu Mahallesi'nde 30 bin metrekare alan üzerine, içerisinde organik ürün üretim binası, tarım hobi bahçesi, satış büfeleri, meyve bahçeleri ve ekolojik bina bulunan 'Nev Bahçe' projesi hayata geçirildi.

Belediye ekiplerinden yaprak üfleme makinesi ile sonbahar temizliği

Elazığ Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler park ve bahçelerde sonbahar temizliğine başladı. Hazan mevsiminde yaprak dökümünün zirve yaptığı kasım ayında ekipler, yaprak üfleme makinesi kullanarak hem zamandan kazanıyor hem de işleri kolaylaşıyor.

Fırat Edaş’tan Malatya Yeşilyurt’a Bir Yatırım Daha

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinin Konak mahallesine 460 bin TL yatırım gerçekleştiren Fırat EDAŞ, Malatya’nın pek çok noktasındaki bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarına da aralıksız devam ediyor.

Gaziantep'te yeni barınak için dev hibe

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü arasında Burç Yazıbağ'da yapımı süren Hayvan Barınağı ve Rehabilitasyon Merkezi için 3 milyon TL'lik mali destek protokolü imzalandı.

Diyarbakır'da 500 yıllık tarihi hamamda 15 ton çöp çıkarıldı

Diyarbakır'ın Sur İlçe Belediye Başkanlığı tarafından 500 yıllık tarihi Deve Hamamında yapılan temizlik çalışmalarında 15 ton çöp çıkarıldı. Çöplerin çıkarılmasının ardından hamamda dezenfekte çalışması yapıldı.

Alışverişin odak merkezine çizgili çözüm

Diyarbakır'da sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenleme çalışmalarıyla modernize edilen Sakarya Caddesinde kaldırım işgaline karşı dikkat çekici bir çözüm geliştirildi. Caddede seyyar satıcılara izin verilmeyecek, iş yerlerinin önünde 1 metre 20 santimi geçmeyecek şekilde ürünler bırakılabilecek.

Mesut Yılmaz'ın adı Diyarbakır'da yaşatılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yeni açtığı caddelerden birine merhum başbakanlardan Mesut Yılmaz'ın adını verdi.

On binlerin katılımıyla Kernek Meydanı vatandaşın hizmetine sunuldu

Malatya tarihinde önemli bir yere sahip olan Kernek Meydanı yapılan düzenlemelerin ardından gerçekleştirilen açılış töreniyle yeniden halkın hizmetine sunuldu.

Fırat mahallesindeki yeni park yapımında sona yaklaşıldı

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından Fırat Mahallesi'ndeki yapımı tüm hızıyla devam eden Yeni park çalışmalarında sona yaklaşıldı.

DİSKİ yağış öncesi birçok noktada çalışma yürüttü

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, metoroloji yetkililerinden aldığı yağış bilgisi sonrası harekete geçerek kentin birçok noktasında çalışma yürüttü.

Malatya'da yeni fidancılar sitesi hazır

Malatya'daki fidancılar yeni sitesine kavuşuyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanmak üzere olan Yeni Fidancılar Sitesi, Kasım ayı itibariyle hizmete girecek.

Bakan Yardımcısı Tunç, Malatyalı muhtarlarla buluştu

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç, Malatya'nın Battalgazi ilçesine bağlı yaklaşık 30 kişilik muhtar heyetini makamında kabul etti. Görüşmede bölgenim sulama sorunları başta olmak üzere birçok konu ele alındı.

Elazığ'da sağanak yağış etkili oldu

Elazığ'da sağanak yağış etkili olurken meteoroloji sel, su baskınları ve ulaşımda meydana gelebilecek aksamalara karşı vatandaşları uyardı.

Motor tutkunları, Cumhuriyetin 98'nci yıl dönümü için Türk bayraklarıyla Diyarbakır'ı turladı

Diyarbakır'da motor tutkunları bir arala gelerek, Cumhuriyetin 98'nci yıl dönümünde Türk bayraklarıyla kenti turlayıp 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkusunu vatandaşlarla kutladı.

Hazro Millet Bahçesine kavuşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından Hazro'da bir süre önce yapımına başlanılan 32 bin metrekarelik Millet Bahçesi'nde çalışmalar sürüyor.

Kütükten çıkan 3 sincap yavrusu biberonla besleniyor

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bir ağacın kovuğunda bulunan 3 sincap yavrusu biberonla besleniyor.

Başkan Çınar, yol yenileme hizmetlerini inceledi

Yeşilyurt'un dört bir tarafını planlı ve konforlu yatırımlarla geleceğe hazırladıklarını ifade eden Malatya'nın Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' İlçemizin hızla gelişen mahallelerinden Bostanbaşı'nı akıcı ve güvenli yollarla buluşturup, araç ve yaya trafiğinin konforunu artırmaktayız' diye konuştu.

Yenişehir'e bir ödül daha

Diyarbakır'ın Yenişehir Belediyesi Türkiye Belediyeler Birliği'nce düzenlenen 'Sürdürülebilir Ulaşım Fikir ve Uygulama Yarışması'nda Yeşil Kuşak ve Akıllı Bisiklet Durağı Projesi ile ödüle layık görüldü.