Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

DİSKİ akıllı sayaç okuma uygulamasını yaygınlaştırıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kayıp-kaçak su kullanımının önüne geçmek ve vatandaşların hakkını korumak için haziran ayı itibariyle başladığı akıllı sayaç uygulamasını yaygınlaştırıyor.

Elazığ'da 103 kadın üretici sertifikalarını aldı

Elazığ'da ziraat alanında kurslara katılan 103 kadın üretici düzenlenen törenle sertifikalarını aldı.

Bağlar Belediyesi bedenleri giydirdi, yürekleri ısıttı

AK Partili Bağlar Belediyesi, son iki buçuk yılda ilçede bulunan 12 bin 503 ihtiyaç sahibi vatandaşa giyim desteğinde bulunarak binlerce ailenin ve çocuğun yüzünü güldürdü.

Yukarı Haydan Mahallesinin kanalizasyon inşaatı tamamlandı

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, Eğil ilçesi Yukarı Haydan Mahallesi kanalizasyon şebekesi inşaatını tamamlayarak vatandaşların hizmetine sundu.

Kaymakam Beşikçi kapı kapı dolaşıp vatandaşı dinledi

Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, göreve başladığı günden bu güne ilçede hane ziyaretleri kapsamında kapı kapı dolaşarak vatandaşların sorunlarını dinliyor.

Elazığ'da aşırı yağışlar nedeniyle yolda çökme meydana geldi

Elazığ'da etkili olan yağışlar karayolunda çökmeye neden oldu.

Gaziantep Londra'da yeşil şehir ilan edildi

Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Konferansı Glasgow'da sürerken Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) Gaziantep'i yeşil şehir ilan etti.

Adıyaman'ı sis kapladı

Adıyaman'da yağmur sonrasında yoğun sis etkili oldu, görüş mesafesi azaldı.

DİSKİ yağışlı havada oluşan arızalara müdahale etti

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kentte 28 Ekim itibariyle başlayan ve devam eden yağmurlu havada oluşan arızalara anında müdahale etti.

Çiftçiler, TMO'dan gübre fiyatlarına müdahale istiyor

Yaşanan küresel kuraklık ile birlikte gübre fiyatlarının yükselmesinden şikayetçi olan çiftçiler, Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığı ile yurt dışından gümrüksüz gübre ithalatı ile çiftçilere destek verilmesini istiyor.

Elazığ'da yaban keçileri tarihi Harput Kalesine indi

Elazığ'da koruma altında olan ancak genelde yüksek kesimlerde bulunan dağ keçileri, bu kez tarihi Harput Mahallesi'nde bulunan Harput Kalesi civarında görüldü.

Diyarbakır'da jeotermal atağı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen projeyle jeotermal kaynak suyu bulmak amacıyla çalışma başlatıldı.

DİSKİ laboratuvarları günlük 125 numunenin analizini yapıyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde içme suyundan kaynaklanabilecek hastalıkların önüne geçmek amacıyla günlük 125 numunenin analizini yapıyor.

Önlemler şarka virüsünü Malatya'dan uzak tuttu

Sert çekirdekli meyve ağaçlarının özellikle de erik, kayısı, şeftali ve nektaride görülen şarka virüsüne Malatya'ya rastlanmadı.

Kahta Belediyesi kış hazırlıklarına devam ediyor

Adıyaman'ın Kahta ilçe Belediyesi Fen işleri Müdürlüğü tarafından oluşturulan ekipler, mazgal, kanal ve su derelerinde temizlik çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor.

Diyarbakır ve çevresinde etkili olan yağışlar çiftçinin yüzünü güldürecek

Diyarbakır'da son 3 günde yağan yağmur, çiftçinin yüzünü güldürürken, DÜ Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Neşe Üzen, bu sezon kışın biraz daha geçtiğimiz seneye göre sert geçmesini beklediklerini belirterek, 'Bu şekilde gerçekleşirse en azından geçtiğimiz senedeki verim kayıplarını biraz daha tamamlarsak hem içme suyu anlamında sadece tarımsal üretim açısından değil içme kullanma suyu açısından yani belediyelere de çünkü bir su sağlanması gerekiyor. Hem de tarımsal sulama açısından umut verici olacağını söyleyebiliriz' dedi.

200 kiloluk elektrik direğini sırtlarında taşıyarak arızayı giderdi

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde yanarak devrilen elektrik direğini değiştirmek için Dicle Elektrik ekipleri 200 kiloluk yeni direği sırtlarında bin 500 metre taşıdı.

Meteorolojinin uyarıda bulunduğu Elazığ'da evleri su bastı

Elazığ'da etkili olan şiddetli yağış nedeniyle birçok evi su bastı.

Malatya'da yol işaretleme çalışmalarına devam ediyor

Malatya Büyükşehir Belediyesi yaya ve trafik güvenliğini en üst seviyede sağlamak amacıyla il genelindeki yollarda başlatmış olduğu yatay ve düşey işaretleme çalışmalarına aralıksız bir şekilde devam ediyor.