Çevre

Çevre

Çevre Haberleri

Battalgazi'nin prestij projesinde start verildi

Battalgazi Belediyesi tarafından Şire Pazarı'nı daha da canlı hale getirmek ve estetik bir görüntü kazandırmak amacıyla hazırlanan Prestij Sokak ve Şire Pazarı projesi kapsamında Yenihamam Mahallesi Aras Sokakta sokak sağlıklaştırma çalışmalarına başlanıldı.

Başkan Çınar, Yakınca deprem konutlarını inceledi

Yakınca Mahallesinde yapımı süren Deprem Konutlarını inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, ' Deprem mağduru hemşehrilerimiz için Yakınca Mahallesinde yapımı süren Deprem Konutlarıyla birlikte bu bölgeye yeni bir yaşam alanı kurulmuş olacak' diye konuştu.

Elazığ'da 24 Ocak depreminin ardından 12 bin 107 vatandaş ev ve iş yerlerine kavuştu

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası il merkezi, ilçeler ve kırsal alanlarda yapımına başlanan konutların yapımı devam ederken, şu ana kadar 12 bin 107 depremzede vatandaş ev ve iş yerlerine kavuştu.

Bağlar'daki okul yollarına kilitli parke taşı döşendi

AK Partili Bağlar Belediyesi, 4 eğitim kurumuna ulaşımın sağlandığı yolu parke taşı döşeyerek konforlu hale getirirken, Başkan Hüseyin Beyoğlu, Çocuklarımızın konforlu koşullarda eğitim almasına imkan sağlamak bizi mutlu ediyor dedi.

DİSKİ su depolarının bakım ve onarımını yapacak

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, 4 merkez ilçenin kırsal mahallelerinde bulunan betonarme ayaklı ve gömme su depolarının bakım ve onarımını yapacak.

Elazığ'da köy konutlarının yapımı sürüyor

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası köylerde çelik konstrüksiyon evlerin yapımı sürüyor.

Tutşi Ergani Orhan Doğan Caddesini denetledi

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürü Fırat Tutşi, altyapı ve içme suyu şebeke çalışmalarının devam ettiği Ergani Orhan Doğan Caddesinde incelemelerde bulundu.

Elazığ'da 'altın yaprakların' sonbahar güzelliği

Türkiye'de aroması ve kalitesiyle ilk sıralarda yer alan Elazığ'ın Baskil ilçesinde bulunan kayısı ağaçları, sonbaharın renkleriyle ayrı bir güzelliğe büründü.

Bağlar Belediyesi, hafta sonunu gönül, sosyal ve hizmet belediyeciliği yoğunluğu ile geçirdi

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi, kırsal Özdemir Mahallesinin tahrip olan ve kullanılamaz hale gelen ulaşım alt yapısını yenileyerek ilçe merkezinde de Metal Sanayi Sitesini Siverek yoluna bağlayan yeni yolu hayata geçirirken, Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ise iki mahallede ev ziyaretleri gerçekleştirdi.

Malatya'da sonbahar ayrı güzel

Sonbahar aylarında ağaçların sararması ile ortaya çıkan görsel tabloların en iyi örneklerinden birinin yaşandığı Malatya'nın Yeşilyurt ilçesi, fotoğraf tutkunlarının gözdesi oldu.

Battalgazi'de 7 sokağa 1.5 milyonluk yatırım

Malatya'nın Battalgazi Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, yol yapım çalışmaları kapsamında Hanımınçiftliği Mahallesi'nde 7 sokakta asfalt ve kaldırım çalışmasının startını verdi. Çalışmalar kapsamında toplam 1.5 milyonluk ulaşım yatırımı ilçeyle buluşturulacak.

Bakan Yardımcısı Erdil Yenişehir'de incelemelerde bulundu

İçişleri Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Tayyip Sabri Erdil Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Belediyesine ait Engelsiz Yaşam Merkezi, İkinci Bahar Millet Kıraathanesi, yeşil kuşak ve akıllı bisiklet durağını ziyaret etti.

Karasinek üreme alanları ilaçlanıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, halk sağlığını tehdit eden ve belirli hastalıkların önüne geçmek amacıyla karasinek ilaçlama çalışmalarını sürdürüyor.

Çermik'te tamamlanan yolun açılışı yapılacak

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediyesinin Çermik ilçesinde yapımı tamamlanan grup mahalle ve mahalle yollarının açılışını yapacak.

Koruma altında bulunan Anadolu semenderi Elazığ'da görüntülendi

Türkiye'ye özgü endemik tür olan ve koruma altında bulunan benekli Anadolu semenderi, Elazığ'da görüntülendi.

Afetlerin görünmez kahramanları ve sporcular, küresel ısınmaya dikkat çekmek için Güneydoğu'nun çatısında buluştu

Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en yüksek dağı olan Mereto'ya tırmanış düzenleyen sporcular, Batman'ın Sason ilçesinde bulunan ve 2 bin 973 metre yükseklikteki dağın zirvesine çıkarak küresel ısınmaya dikkat çekti.

Öğrenciler fidan dikiminde buluştu

Malatya İnönü Üniversitesi kampüsünde öğrenciler fidan dikiminde buluştu.

Malatya Büyükşehir'den levhalamaya ağırlık

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 265 adet mahalle bilgilendirme yön levhalarının bakım, onarım ve yenileme çalışması tamamlandı.

Diyarbakır'ın fethine katılan iki sahabenin adı bulvarlarda yaşatılacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, çevre yollarına Sultan Sasa ve Halid Bin Velid adını verdi.