Sağlık

Sağlık Haberleri

Bakan Koca: '5 ülkeden gelen vatandaşlar raporlu sayılabilecek'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü salgınına karşı Çin, İran, Irak, Güney Kore, İtalya gibi ülkelerden gelen vatandaşların 14 gün süreyle raporlu sayılabileceğini söyledi. Koca, Bu salgın Türkiye'de görülmeyecek diye bir durum yok. Kapımızda bir salgın olduğunu biliyoruz. İçimizde bu virüsü taşıyan insanlar da olabilir ifadelerini kullandı.

“Kilo kaybı kanser habercisi olabilir”

Kanser hastalığı ile mücadelede bağışıklık sisteminin önemi vurgulandı. Fitoterapist Dr. Hakan Özkul, 'Kilo kaybı kanser habercisi olabilir' dedi.

Gözden bulaşan enfeksiyonlara dikkat

Halk arasında göz iltihabı olarak bilinen 'konjonktivitten' korunma konusunda uyarılarda bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Gül, 'Gözümüzde enfeksiyon varsa, kesinlikle iki göz birden aynı peçeteyle silinmemelidir. Yastık kılıfı her gün değiştirilmeli, eller gün içinde sık yıkanmalıdır. Hasta kişi hiç kimseye sarılmamalı, kimseyi öpmemeli, çocuklardan ve yaşlılardan uzak durmalıdır' dedi.

Göz altı torbalanmalarına dikkat

Op.Dr. Ayşen Bilge Sezgin, yorgun gözlerin bakışları etkilediğini belirtti.

Akyurt'ta salgınlara karşı ilaçlama

Akyurt Belediyesi, oluşabilecek salgın hastalıklara karşı okul, cami ve toplu ulaşım araçlarında dezenfekte ve ilaçlama çalışması başlattı.

Korona virüsü psikolojiyi de etkiliyor

Psikiyatrist Yrd.Doç.Dr. Rıdvan Üney, korona virüsünün psikolojiyi olumsuz etkilediğini söyledi.

Sağlık eğitimlerine Liv Hospital'dan destek

Liv Hospital Ankara, Çekirdek Yuva Kreşi'nde miniklere yönelik 'hijyen eğitimi' programı gerçekleştirdi.

Uzm. Dr. Gülcan Uslu:

İç Hastalıkları ve Nefroloji Bölümü'nden Uzman Dr. Gülcan Uslu Karataş, Ağır spor ve darbe alınabilecek egzersiz ve hobilerden uzak durulmalıdır. Boks, halter, kayak, paten, futbol, binicilik ve buna benzer spor dallarında ani düşme ve darbe olasılıkları son derece yüksektir dedi.

Almanya’da korona virüsü vaka sayısı 17’ye ulaştı

Almanya'da korona virüsü vaka sayısının 17'ye yükseldiği açıklandı.

Bağlar Belediyesi, halkın sağlığıyla oynayanlara göz açtırmıyor

Bağlar Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri, sürekli hale getirdiği denetimlerle vatandaşların sağlıklı, hijyenik ve güvenilir ortamda kesimi yapılmış, hazırlanmış, işlem görmüş tüm et ve et ürünlerini tüketmesi konusunda çalışmalar gerçekleştiriyor.

Yüz ve boyundaki sarkmalara ameliyatsız tedavi seçeneği

Memorial Diyarbakır Hastanesi Dermatoloji Bölümünden Uz. Dr. Hamza Aktaş, ameliyatsız yüz germe işlemi hakkında bilgi verdi.

Kurdeşen nedir? Nasıl tedavi edilir?

Doç.Dr. Sakine Işık, kurdeşen yani ürkiter hastalığı hakkında bilgi verdi.

Op. Dr. Bilgehan Aydın kollajen takviyesi için kelle paçayı önerdi

Op. Dr. Bilgehan Aydın kollajen takviyesini piyasadan kolayca temin edilebilecek yapay ürünler yerine doğal gıdalar vasıtasıyla yapmayı tavsiye ediyor.

DÜ'de kelebek hastalığı semineri

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde halk arasında kelebek hastalığı olarak bilinen 'Epidermolizis Bülloza' konulu seminer verildi.

Kadınlarda bu hastalık 9 kat daha fazla görülüyor

Sjögren Sendromu, kuru göz ve kuru ağıza sebep olan bağışıklık sisteminin kendi kendine yaptığı bir hastalık olduğunu ifade eden Özel Medicana Bursa Hastanesi İç Hastalıları Uzmanı Dr. Aysun Özbek, kadınlarda 9 kat daha sık görüldüğünü söyledi.

Her 9 acil çağrıdan 8’si asılsız

Aydın 112 Komuta Kontrol Merkezi'ne, 2019 yılında gelen 912 bin yardım talebinin yalnızca 108 binini gerçek çağrılar oluşturuyor. Taciz edilen, hakarete maruz kalan 112 personelini, en çok asılsız çağrılar yoruyor.

(Özel) Bombalı saldırıda çenesini kaybeden adama Türk hekimleri umut oldu

Suriye'de bombalı saldırıda çenesinin yüzde 40'ını kaybeden talihsiz adama yeni çene yapıldı. Bacağından alınan kemik ve doku ile yapılan yeni çenesiyle artık rahat bir nefes alabilmenin mutluluğunu yaşayan hasta yemek de yemeye başladı.

Sıcak su torbaları bilinçsiz kullanıldığında kötü sonuçlara yol açabilir

Özellikle kış aylarında sıklıkla tercih edilen sıcak su torbaları bilinçsiz kullanıldığında yanık vakalarına yol açabiliyor. Uzmanlar ise vatandaşları sıcak su torbası kullanırken dikkat etmeleri gereken hususlar konusunda uyarıyor. Alınan tedbirler ile yanık durumlarının önüne geçmek mümkün olurken yanık vakalarında ilk müdahale hastaya düşüyor.

Türk dünyası Multiple Skleroz Kongresi'nin ikincisi Antalya'da düzenlendi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliğinde '2. Uluslararası Türk Dünyası Multiple Skleroz Kongresi' gerçekleştirildi.