Sağlık

Sağlık Haberleri

Korona virüsüne karşı altın tavsiyeler

Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mustafa Ekici, korona virüsten korunma konusunda önemli uyarılarda bulunarak tedavi konusunda bilgiler verdi.

Prof. Dr. Büyükalpelli: “Prostat kanserinin görülme sıklığı artıyor”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Recep Büyükalpelli, son zamanlarda prostat kanseri görülme sıklığının giderek arttığını söyledi.

Lazer lipoliz işlemi ile gıdı sarkmasına son

Op.Dr. Ayşen Bilge Sezgin, lazer lipoliz yöntemi hakkında bilgi verdi.

Korona virüsünden korunurken ruh sağlığınızı da koruyun

Günlerdir dünyanın birinci gündem maddesi haline gelen korona virüsü salgını, korkutucu olmasıyla ruh sağlığını da yakından etkileyebiliyor. Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi ve Psikolojik Danışma Birimi Sorumlusu Berrin Özyurt, fiziksel sağlığı korumanın yanı sıra ruh sağlığını da korumanın önemine değinerek, böyle dönemlerde kaygının ve stresin nasıl yönetilebileceğini anlattı.

Veteriner fakültesi öğrencileri hipodromda pratik yaptı

Dicle Üniversitesi veteriner fakültesi öğrencileri, Diyarbakır Hipodromu bünyesindeki at hastanesinde uygulama yaptı.

Koronavirüse karşı beslenme reçetesi

 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz gün Türkiye'deki ilk koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıklamıştı.

Korona virüsü UV ile yok edilebilir

Sağlık Federasyonu Genel Başkanı Raşit Dinç; RD GLOBAL/INVAMED tarafından COVID-19 isimli koronavirüs'üne karşı Türk laboratuvarlarında geliştirilen ve şu ana kadar yapılan denemelerde diğer virüs ve bakterilere karşı olumlu sonuçları elde edilen 'Türk Işın Tedavisini' kamuoyuna duyurdu.

Arapgir'de korona virüs önlemi

Malatya'nın Arapgir ilçesinde korona virüse karşı dezenfektan çalışmaları başlatıldı.

Berberden korona virüs önlemi

Diyarbakır'da berberler, korona virüsten korunmak için maske ve eldiven takıyor.

Sivrisineklerin taşıdığı virüslerden yılda 830 bin kişi hayatını kaybediyor

Dicle Üniversitesi (DÜ) Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, Yapılan çalışmalar bize 102 argo virüsün sivrisinekler tarafından insanlara taşındığını gösteriyor. Yılda dünyada kesin olmayan sonuçlarla 830 bin kişinin bu sivrisineklerin taşıdığı virüsler tarafından öldüğü bildiriliyor dedi.

Eczaneler maske tedarikinde zorlanıyor

Zonguldak'ta eczanelerde maske kalmadı. Bazı eczacılar maske fiyatlarının artması nedeniyle alım yapmadıklarını belirtirken bazıları ise yaklaşık 2 aydır maske tedarik edemediklerini ifade ettiler.

40 yaş sonrası için Glokom uyarısı

Halk arasında göz tansiyonu olarak bilinen Glokom'un görme kaybına yol açabildiğine değinen Doç. Dr. Soner Demirel, 40 yaşından sonra herkesin hiçbir şikayeti olmasa bile yılda bir kez göz muayenesine gitmesi gerektiğini söyledi.

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı Sağlık, Ticaret, Kültür ve Turizm Bakanlarının katılımıyla gerçekleştiriliyor. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu da bulunuyor.

Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı; Sağlık, Ticaret, Kültür ve Turizm Bakanlarının katılımıyla gerçekleştiriliyor. Toplantıda Cumhurbaşkanlığı Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu Başkanvekili Prof. Dr. Serkan Topaloğlu da bulunuyor.

Şehir Hastanesinde Acil Bakım Hemşireliği eğitimi başladı

Elazığ Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde 6 ilden katılımcının olduğu Acil Bakım Hemşireliği eğitimi başladı.

Deprem polikliniğine 132 kişi başvuru yaptı

24 Ocak'ta Elazığ'ın Sivrice ilçesi merkezli yaşanan 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından korku, panik ve travma yaşayan vatandaşlar için İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde açılan Deprem Polikliniğine şuana kadar 132 kişi başvurarak tedavi gördü.

Bu hastalık erkeklerin korkulu rüyası

Doç.Dr. Karaca Başaran meme büyümesinin erkeklerin korkulu rüyası olduğu söyledi.

Göz tansiyonunda erken tedavi görme kaybını engelliyor

Türkiye'de yaygın bir şekilde görülen ve halk arasında 'göz tansiyonu' olarak bilinen glokom hastalığı, erken tedavi edilmezse körlüğe varan sonuçlar doğurabiliyor.

Geniz eti, çocukların başarısını düşürebilir

Çocuklarda tedavi edilmeyen geniz etinin etkilerinden bahseden Kulak Burun Boğaz Uzmanı, Op. Dr. Evin Daş Şahin, Geniz eti nedeniyle yeterince oksijen alamayan ve geceleri rahat uyumayan çocuklar, derslerini dinlemekte zorlanır ve konsantre olamaz, bu da okul başarısını düşürebilir' dedi.

Yumurta gençleştirme tedavisiyle 11 yıl sonra çocuk hasreti son buldu

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde yaşayan Necla İnanç, çocuk sahibi olmak için 11 yıl boyunca çalmadık kapı bırakmadı. Tedavilerinde olumsuz sonuç alan İnanç, arkadaş tavsiyesi üzerine Diyarbakır'da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer'e göründü. Yumurta gençleştirme, erkeğe yapılan sperm antioksitan ve sperm detoks tedavisi sonucu İnanç'ın 11 yılık çocuk hasreti son buldu.