Sağlık

Sağlık Haberleri

Covid-19 testleri Adıyaman'da yapılabilecek

Sağlık Bakanlığı Korona (Covid-19) Virüsünün tanısının konulması için Adıyaman Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Laboratuvarı yetkilendirdi.

Bakan Koca: 'Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanemizi hizmete açıyoruz'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünyanın sağlık alanında önemli bir sınav verdiği bu günlerde sağlık yatırımlarımız devam ediyor. Koronavirüs hastalarımız için de kullanacağımız Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanemizin 600 yataklı ilk etabını bugün itibariyle hizmete açıyoruz dedi.

Sağlık Müdürü Polat'Her türlü tedbiri almış bulunmaktayız'

Korona virüs salgın hastalığının yayılmasının önlenmesinde vatandaşlara çok önemli görevler düştüğünü belirten Elazığ İl Sağlık Müdürümüz Doç. Dr. Cahit Polat,Her türlü tedbiri almış bulunmaktayız. Olası sorunlara anında müdahale etmekteyiz. Sağlık çalışanlarımız hayatları pahasına sizlerin yanında olmak üzere canla başla görev yapmaktadırlar. Hem sizlerin hem de sağlık çalışanlarımızın hayatları davranışlarınıza ve kurallara uymanıza bağlıdırdedi.

Somon DNA ile vücudunuzu gençleştirin

Dr. Ayfer Aydın, Somon DNA'sı hakkında bilgiler verdi.

Hamilelere özel acil yardım ambulansı

Tüm dünyayı etkisi altına alan ve küresel bir sorun haline gelen Korona virüsüne (Covid-19) karşı Mamak Belediyesi yeni bir hizmet daha başlattı.

İspanya’da 24 saatte 832 ölüm

İspanya Sağlık Bakanlığı, Korona virüs nedeniyle 24 saatte 832 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Koronadan korunmak isterken gözünüzden olmayın

Prof. Dr. Yakup Budak, merdiven altı üretim yapılan kolonyaların körlüğe neden olabileceğini ifade ederek, 'Vatandaşlarımıza tavsiyem merdiven altı kolonyaları almamaları dedi.

Bakan Koca: '83 milyon için önerilen tedbir belli bir süreliğine, belli sınırlar konmuş bir hayat'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, '83 milyon için önerdiği tedbir belli bir süreliğine, belli sınırlar konmuş bir hayattı. Geçici bir hayat tarzıdır. Artık yeni bir mücadele yöntemi hayata geçiyor. Devletimiz tüm gücünü ortaya koyacak' dedi.

Acil durumlar dışında tetkiklerinizi erteleyin

Avrupa Üroradyoloji Derneği Türkiye temsilcisi Prof. Dr. Ahmet Tuncay Turgut ve Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Remzi Sağlam yaptıkları ortak yazılı açıklama ile prostat kanseri hastalarını korona virüs salgınında almaları gereken önlemler konusunda uyardılar.

Gençlik merkezlerinde 'Korumalı maske' üretimi

Tüm dünyayı saran korona virüs salgını ile birlikte Türkiye'ye dönen vatandaşlarımızın 14 günlük karantina sürecini geçirebilmeleri için KYK yurtlarının kapılarını açan Gençlik ve Spor Bakanlığı, şimdide korona virüse karşı amansız bir mücadele veren sağlık çalışanlarına destek amacıyla gençlik merkezlerinde korumalı maske üretimine başladı.

Korona virüs tedavisine karşı ozon terapisi

Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer, hamine kadınlara korona virüs salgınından korunmaları ve bağışıklık sistemlerini güçlendirmeleri için ozon terapisi önerdiklerini söyledi.

Korona virüsüne karşı bağışıklığınızı güçlendirin

Doruk Sağlık Grubu'nda görev yapan Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatma Nur Çalışır, bazı durumlarda hastalık kapmayı önleyemesek de, beslenmemize dikkat ederek birçok hastalığın seyrini değiştirebileceğimizi dile getirdi. Diyetisyen Çalışır, 'Bağışıklığımızı güçlendirmek bizim elimizde' dedi.

10 yılda 300’ün üzerinde ameliyat olan Kayra, ABD’den dönüyor

Bursa İnegöl'de 9 yıl önce içtiği temizlik maddesi sebebiyle iç organları hasar gören ve 10 yılda 300'ün üzerinde ameliyat geçiren 12 yaşındaki Kayra Karakaş'ın ABD'deki 48 saatlik ameliyatı sona erdi. ABD'de tedavi gören Kayra korona virüs sonrası tedavisi tamamlanmadan bugün Türkiye'ye geri dönüyor. Tedavi gördüğü hastanede karantina altına alınması nedeniyle geri gelen Kayra'nın 14 günlük karantinasının evde mi yoksa hastanede mi geçireceği havaalanına geldiğinde belli olacak.

Sağlık Bakanı Koca: 'Sağlıklı görünen biri başkası için ölüm sebebi olabilir'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Hastalığı ağır geçirmesek de herhangi birimiz hiç ummadığımız kadar ölüme yol açabiliriz. Sağlıklı görünen biri başkası için ölüm sebebi olabilir. Başkalarının hayatının bizim hayatımız kadar değerli olduğunu unutmamalıyız' dedi.

Virüslerden korunmak için yediklerinize dikkat edin

Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Kartal, virüslerden korunmak için yediklerimize dikkat edilmesi gerektiğini belirterek, Bu süreçte diyet yaparsak bağışıklığımız düşer mi diye endişelere kapılmayın. Diyet aslında bizi kronik rahatsızlıklara karşı korur asıl fazla olan kilolarımız kronik rahatsızlıklara zemin hazırlar bağışıklığımızı düşürür dedi.

Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Tek 'ten kanser hastalarına uyarı:

Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. İbrahim Tek, Covid-19 ağır solunum yetmezliğine yol açabilen, yüksek ateş, halsizlik ve zatürre ile seyreden enfeksiyona neden olan bu virüsün özelikle kanser hastaları gibi vücut direnci düşük kişiler ve bağışıklık sistemindeki baskılanmış kişilerin panik yapmadan doğru tedbirleri almaları gerektiğini bildirdi. Daha önce insanda görülmeyen bu virüs, şimdi dünya çapında salgına yol açtığını belirten Dr. Tek, 'Sağlık bakanlığımızın etkili çalışmaları sonucu ülkemizde daha yavaş yayılmaktadır. Ancak tüm toplumun dikkatli olması ve bakanlığımızın bildirdiği önlemlere azami uyması gerekmektedir. Özelikle Kanser Hastaları gibi vücut direnci düşük kişiler ve bağışıklık sistemindeki baskılanmış kişiler panik yapmamalı ama doğru tedbirleri almalıdır' dedi.

Korona virüs 'evde sağlık hizmeti' çağrılarını artırdı

Evde sağlık hizmeti korona virüs salgını döneminde de vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor. Ekipler, 65 yaş ve üstü ile kronik hastalığı olan vatandaşların tıbbi takip ve işlemlerini evlerine giderek uyguluyor. Ankara Evde Sağlık İl Koordinasyonluğuna günde ortalama bin 200 çağrı geliyor.

Bel ağrısına karşı egzersiz önerileri

Op.Dr. Kerem Bıkmaz, bel ağrısına kaşı egzersiz önerilerinde bulundu.

Konya Şehir Hastanesinde sona yaklaşılıyor

Sağlık Bakanlığı tarafından kamu-özel iş birliğiyle başlatılan Şehir Hastaneleri Projesi kapsamında yapılan bin 250 yataklı Konya Şehir Hastanesi inşaatında sona yaklaşılıyor.