Sağlık

Sağlık Haberleri

Yoğun bakımdan alkışlarla servise alındı

Malatya'da yeni tip korona virüs nedeniyle yoğun bakımda tedavisi tamamlanan hasta, servise alkışlarla alındı.

Gönüllü oldular, günde 2 bin maske üretiyorlar

Altındağlı kadınlar, Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı'nın talimatıyla kurulan 'Maske Dikim Atölyesi'nde koruyucu maske dikmeye başladı. Hepsi gönüllü olarak çalışan kadınlar, günde 2 bin maske üretiyor.

Son 24 saatte 3 bin 977 yeni Covid-19 vakası tespit edildi

Sağlık Bakanlığı, son 24 saatte 35 bin 944 korona virüs testi yapıldığını ve 3 bin 977 yeni vaka tespit edildiğini duyurdu.

Bakan Koca: 'Yeşilköy'de inşa ettiğimiz çok amaçlı hastane her türlü afette güçlü bir sağlık alt yapısı oluşturacak'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yeşilköy'de inşa edilen çok amaçlı hastanenin güçlü bir sağlık alt yapısı oluşturacağını kaydetti.

Kızılay’dan anlamlı plazma bağışı filmi

Kızılay’dan anlamlı plazma bağışı filmi

Ankara Şehir Hastanesinde Covid-19 teşhis ve tedavi süreçleri görüntülendi

Yeni tip korona virüs salgınıyla mücadelede önemli görev üstlenen Ankara Şehir Hastanesinde Covid-19 şüphesiyle gelen hastaların teşhis prosedürü ve tanı alan hastalara uygulanan tedavi süreci Bakanlık tarafından görüntülendi. Görüntülerde, pandemiye karşı mücadele veren sağlık çalışanlarının, acil servisten yoğun bakıma kadar çalışmaları yer alıyor.

Diyarbakır'a ücretsiz dağıtılacak maskeler geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşlara ücretsiz maske verileceğini duyurmasının ardından Diyarbakır'da 360 eczaneye teslim edilen maskeler, SMS alan vatandaşlara dağıtılacak.

Sağlık Bakanı Koca: 'Artan test sayımıza rağmen vaka artış hızımız azalıyor'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bugün eklenen 4 bin 353 vaka ile toplam vaka sayısı 78 bin 546'ya ulaştı. Bin 542 hastamız iyileşti. Toplamda Covid-19 hastalığını yenen 8 bin 631 vatandaşımız oldu. Artan test sayımıza rağmen vaka artış hızımız azalıyor dedi.

73 yaşındaki KOAH hastası korona virüsü yendi

Malatya'nın Akçadağ ilçesinde korona virüs teşhisi konulan ve hastaneye yatırılan 73 yaşındaki hasta, 7 gün süren tedavi sonucunda iyileşerek taburcu edildi.

Korona virüs çocukları da yakalıyor

Diyarbakır Dicle Üniversitesinde 10 çocuğun korona tedavisi gördüğü ve 1 tanesine oksijen verildiği belirtildi. Dicle Üniversitesi Çocuk Göğüs Hasatlıkları Hastanesi Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Velat Şen, çocukları olan ailelere korona virüse karşı uyarılarda bulundu. Çocukların korona virüsten korunması gerektiğini belirten Şen, Çocuklar erişkinlere göre bu hastalığı daha hafif atlatıyor. Ancak bu çocukların bulaştırdığı anlamına gelmiyor. Bu nedenle çocuklar korona virüsün süper taşıyıcısı söz konusu olduğundan dolayı onları korumamız ve bulaştırıcılıklarını önlememiz gerekiyor' dedi.

Korona virüs obeziteye neden olabilir

Optimum Kilo Terapisti ve Alışkanlık Değiştirme Uzmanı Muhammed Nurullah Şahin, korona virüsten korunmak için evde kalan vatandaşlarda çok fazla yemek tüketme isteğinin olabileceğini belirterek hareketsiz kalınması halinde kilo almaların kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Kontakt lens kullanımına dikkat

Op.Dr. Şeyda Atabay, kontakt lens kullanırken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.

Önce korona virüsü yendi sonra kalp krizini

Malatya'da 39 yaşındaki bir hasta yakalandığı korona virüsü yendi. Yoğun bakımdan çıktığı gün kalp krizi geçiren hastaya bu sefer anjiyo yapıldı. İki badireyi de atlatan hasta başarılı tedavi ile sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Pandemi hastanelerine Günsan desteği

Günsan, koronavirüsle mücadele kapsamında yapımına başlanan sahra hastanelerine ürün tedarik edecek. Şirket, sahra hastanelerinin başta solunum cihazları olmak üzere, yoğun bakım ve ameliyathane gibi tüm kritik alanlardaki priz gruplarının üretimini gerçekleştirecek.

Kursiyerden işçilere maske desteği

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in 21. yüzyılın halk evleri olarak nitelediği Çankaya Evlerinden Ümitköy Çankaya Evi kursiyeri Sevgi Görenel, Çankaya Belediyesi emekçileri için su geçirmez yıkanabilir kumaştan maske dikerek çalışanlara armağan etti.

Plazma tedavisinde sevindiren gelişme

Türkiye'de korona virüse karşı ilk kez Malatya'da yoğun bakımda tedavi gören hastaya uygulanan plazma tedavisi sonuç verdi. İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, plazma tedavisi uyguladıkları yoğun bakımdaki hastadan tüp ve solunum cihazını çıkardıklarını açıkladı.

MHP Malatya İl Teşkilatın'dan Kızılay'a kan bağışı

MHP Malatya İl Teşkilatı Kızılay'a Kan Bağışında Bulundu.

17 Değişim Uzmanı Sertifikalarını Aldı!

Dünya Değişim Akademisi ve Yeni Yüzyıl Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (YENİSEM) işbirliği ile kişisel gelişim alanında bir çığır açan Değişim Uzmanlığı Eğitim Programı’nın 7. Dönem kursu online olarak gerçekleşti.

Malatya'da sağlık çalışanlarına siperlik destek

Malatya'da grafik tasarımcısı olan Engin Fırat'ın ürettiği siperlikler, Sağlık Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Derneği'nin aracılığı ile sağlıkçılara dağıtıldı.