Sağlık

Sağlık Haberleri

Türkiye'de Korona Virüste son durumu

Türkiye'de Korona Virüste son durumu

(ÖZEL) Korona virüsten dolayı evinden çıkamayan hastalara videolu tedavi

Solunum hastalarının rahat bir nefes almasını amaçlayan Pulmoner (Solunumsal) Rehabilitasyon Merkezi, yeni tip korona virüse (Covid-19) karşı alınan önlemler kapsamında dışarı çıkamayan hastaların tedavisine video konferans yöntemiyle devam ediyor. Hekim ve fizyoterapist kontrolünde gerçekleşen görüntülü konuşmalarda; hastalara gerekli egzersizler yaptırılırken hastaların rutin kontrolleri de sağlanıyor.

Sağlık Bakanı Koca Bugün kaybettiğimiz 69 kişi ile toplam can kaybımız 425’i buldu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Toplam vaka sayımız 20 bin 921 oldu. Bugün kaybettiğimiz 69 kişi ile toplam can kaybımız 425'i buldu. Şu an tedavisi devam eden hastalarımızdan bin 251'i yoğun bakımdadır. Bunların 867'si solunum cihazına bağlı durumdadır. 484 hastamız ise iyileşerek taburcu edilmiştir' dedi.

Korona virüsü salgını ve böbrek nakli

Böbrek nakli olmuş hastalar bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullandıkları için genel enfeksiyonlara karşı dirençlerinin düşük olduğu belirten Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Siren Sezer, nakil hastalarının korona virüsüne karşı maksimum önlem ile koruma tedbirlerini alması gerektiğini bildirdi.

Silvan'da sağlık çalışanları için maske üretiliyor

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde bulunan Halk Eğitim Merkezinde usta öğreticiler tarafından sağlık personelleri için maske üretimine başladı.

'Çocuğun olmaz' denildi, 11 yıl sonra mutlu haberi aldı

Diyarbakır'da yaşayan 41 yaşındaki Fatma Remzi Yılmaz çifti, 11 yıllık evliliklerinde çocuk sahibi olmayınca birçok merkeze başvurdu. Çocuğun olmaz yanıtını alan Fatma Yılmaz, Diyarbakır'da başvurduğu klinikte 11 yıl sonra tedavi sonrası ikiz gebelik sevinci yaşadı.

Covid-19 hastalığına bağlı akciğer yetmezliğinde EKMO tedavisi

Prof. Dr. Ahmet Akgül, EKMO (vücut dışında kan oksijenlendirme) tedavisi hakkında bilgi verdi.

Bakanlık sağlık çalışanlarının maaşından kesinti yapılacağı iddialarını yalanladı

Sağlık Bakan Yardımcısı Şuayip Birinci, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' adlı yardım kampanyası için sağlık personelinin maaşlarından kesinti yapılacağı iddialarının asılsız olduğunu duyurdu. Birinci, söz konusu iddiaların yer aldığı belgenin sahte olduğunu bildirdi.

Korona virüste göz problemine dikkat

Op.Dr. Şeyda Atabay, göz problemine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Fitoterapist Sinan Akbalık'tan korona virüsüne karşı bitkisel tedavi yöntemi

Fitoterapi uzmanı Sinan Akbalık, korona virüse karşı bitkisel tedavi yöntemleriyle vücuttaki mikropların arındırılıp bağışıklık sistemini kuvvetli hale getirilebileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Koca, Covid-19 hastalarını tedavi eden hekimlerle görüştü

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Covid-19 hastalarını tedavi eden hekim ve sağlık çalışanları ile video konferans yoluyla görüştü. Bakan Koca, farklı illerde tedavi gören hastaların durumu ve tedavi süreçleriyle ilgili bilgi aldı.

TÜSEB 200 uzmanı korona ile mücadelede istihdam edecek

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) COVID-19 mücadelesinde öncü rol oynamaya devam ediyor.

(Özel) Karantina altındaki umrecilerden Ankara'da ikamet edenlere tahliye

Korona virüs (Covid-19) nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, Ankara'da KYK öğrenci yurtlarında karantina altında tutulan umrecilerden, Ankara'da ikamet edenlerin tahliyesine başlandı. Umrecilerin geriye kalan karantina günlerini evde tamamlayacağı öğrenildi.

TÜSEB koronavirüs ile mücadelede etkin rol alıyor

Türkiye'de gerçekleştirilen Covid-19 testlerinin sayısının artırılması ve ülke test kapasitesinin artırılması amacıyla TÜSEB tarafından her gün yeni bir destek mekanizması oluşturuluyor.

Pandemi dönemlerinde duygu durumuna da dikkat edilmeli

Prof. Dr. Mustafa Altay, anksiyete, depresyon vb. psikiyatrik hastalıkların pandemi dönemlerinde artış gösterdiğini ve kan şekeri ve tansiyon düzeylerini olumsuz etkilediğini belirterek, 'Bu sebeple duygu durumuna özen gösterilmeli, gün içinde sosyal izolasyon kurallarına uymak şartıyla çeşitli hobiler edinilmeli, rahatlatıcı müzikler dinlenilmeli, güneş ışığı ve temiz havadan bolca faydalanılmalıdır' dedi.

Korona virüs kan bağışlarını yüzde 75 düşürdü

Van'da bulunan Güneydoğu Bölge Kan Merkezi, bünyesinde bulunan 5 il ve bu illere bağlı ilçelerde korona virüs nedeniyle kan bağışı yüzde 75 civarında düştü.

Hastane virüs salgını nedeniyle online muayeneye geçti

Ankara'da özel bir hastane, vatandaşların korona virüsü salgını nedeniyle sokağa çıkmaması üzerine ücretsiz online muayene ve evde sağlık hizmeti vermeye başladı.

Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Gümüşcü'den aile ve çocuklar için uzaktan eğitim önerileri

Güven Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsünden Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Şebnem Gümüşcü, 'Yetişkinlerin çocuklar için bu yeni duruma uygun rutin oluşturması önem taşımaktadır' ifadelerini kullanarak, aileler ve çocuklar için uzaktan eğitim sürecine uyumu kolaylaştıracak önerilerde bulundu.

44 ilde 73 merkez 'Covid-19 Tanı Laboratuvarı' olarak yetkilendirildi

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye genelinde 44 ilde 73 merkezin 'Covid-19 tanı laboratuvarı' olarak yetkilendirildiği duyuruldu. Yetkisi olmadığı halde Covid-19 tanı testlerini çalıştığı tespit edilen merkezler hakkında ise yasal inceleme ve cezai işlem başlatılacak.