Sağlık

Sağlık Haberleri

Uzmanlardan romatizma hastalarına korona virüs uyarısı

Romatizma hastalarının kullandığı ilaçların enfeksiyonun gelişimini hızlandırdığını kaydeden uzmanlar, Aktif solunum yolu enfeksiyon bulgusu gelişen hastalar doktoruna danışarak ilacı kesmelidir. Yüksek risk kategorisinde yer almayan hastaların enfekte olmadıkları gösterilirse ilaçlarına devam edebilir uyarısında bulundu.

Öz Büro-İş Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Aküzüm'den sağlık çalışanlarına destek

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro-İş Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Aküzüm, Türkiye'de görülmeye başladığından beri yoğun çalışma içinde olan sağlık çalışanlarına destek açıklamasında bulundu.

Nöroloji Uzmanı Dr. Övünç: 'Yaşlanma kaçınılmaz bir süreçtir ama önemli olan sağlıklı bir şekilde yaş almaktır'

Nöroloji Uzmanı Dr. Akçay Övünç, yaşlılığın canlının olgunlaşma süreci tamamlandıktan sonra fizyolojik yedek kapasitelerinin giderek azaldığı, yıprandığı ve buna bağlı olarak da yaşam fonksiyonlarının aksadığı bir süreci ifade ettiğini belirterek, 'Elbette yaşlanma kaçınılmaz bir süreçtir ama önemli olan sağlıklı bir şekilde yaş almaktır. Yaşlılık yıllarını sağlıklı geçirebilmek için gençken hem beynimize hem de vücudumuza iyi davranmamız gerekmektedir' dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 'korona' önlemleri

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Korona Virüs salgınına karşı tüm tedbirler alındı.

Gözleriniz nasıl daha genç görünür

Op.Dr. Ayşen Bilge Sezgin, göz çevresindeki yaşlanma belirtilerini önlemek için önerilerde bulundu.

Silvan'da korona virüs sessizliği

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde vatandaşlar, korona virüs tedbirleri kapsamında evde kalmayı tercih etti.

Silvan'da dezenfekte çalışması sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Silvan ilçesinde korona virüse karşı dezenfekte çalışması yürüttü.

Gebelikte korona virüs enfeksiyonu

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Ali Ergün, korona virüsünün (Kovid-19) henüz tedavisinin tam bilinmemesi, hızla yayılması ve öldürücü olmasının hastalığın oluşturduğu etkiyi artırdığını belirterek, 'Korona virüs gebelerde farklı davranan bir enfeksiyon değil. Ancak gebelerin hastalıklara daha duyarlı olmaları nedeniyle enfeksiyonlara yakalanma riski fazladır. Ayrıca anne adayları Kovid-19'a yakalanmaları halinde daha fazla risk altında olacakları için tedavilerinin geniş bir ekip tarafından yönetilmesi gerekir. Virüsün anneden bebeğe geçtiğine dair bir kanıt yoktur ama bu olmayacağı anlamına gelmez. Doğum yönetiminde gebenin sıkı izolasyonu, enfeksiyonlardan korunması, solunum sorunları olduğunda daha erken mekanik ventilasyon, oksijen tedavisi, anne ve bebeğin yakın monitörizasyonu yapılmalıdır' dedi.

Yıllar süren çocuk hasreti akupunktur ve PRP tedavisiyle son buldu

Diyarbakır'da yaşayan Hatice Cemal Çınar çifti, yıllarca çocuk hasretine son vermek için birçok kliniğe ve tüp bebek merkezine başvurdu. Tüm kliniklerde olumsuz sonuç alan Çınar çiftinin, Diyarbakır'da başvurdukları Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Prof. Dr. Hakan Çoksüer tarafından yapılan akupunktur, PRP ve yumurta gençleştirme tedavisi sonucu çocuk hasretleri son buldu.

'Türk ışın tedavisi' klinik çalışmaları için Sağlık Bakanlığına başvuruldu

Sağlık Federasyonu Başkanı Raşit Dinç, korona virüsüne (Kovid-19) karşı geliştirilen 'Türk ışın tedavi sistemi' için Sağlık Bakanlığına klinik araştırma başvurusunda bulunduklarını açıkladı.

Bağlar Belediyesi sağlık merkezlerini dezenfekte etti

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatı ile kurulan 10 kişilik özel ekip, yeni tip korona virüs ile mücadelede dezenfekte çalışmalarını yoğun şekilde sürdürüyor.

Korona virüsten korunurken el sağlığınızı ihmal etmeyin

Tüm dünyanın etkilendiği Kovid-19 ile mücadele sürecinin en önemli basamağının elleri sık sık su ve sabunla yıkamak veya dezenfektan ile temizlemek olduğunu belirten Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Alev Eken, ancak aşırı sabun veya dezenfektan kullanımının ya da elleri sık yıkamanın el cildinin kurumasına ve el egzamalarının oluşmasına yol açabileceğini bildirdi.

MHRS ile hasta kabulü durduruldu

Sağlık Bakanlı'nın aldığı tedbirler doğrultusunda, MHRS ile hasta kabulü durduruldu.

Dicle'de okullar dezenfekte edildi

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde okullar, salgın hastalıklara karşı tedbir amaçlı dezenfekte edildi.

Bağlar Belediyesi'nden korona virüs için özel ekip

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatı ile ilçedeki kurum ve kuruluşları korona virüse karşı dezenfekte etmek amacıyla 10 kişilik özel ekip kuruldu. 4 araç eşliğinde çalışma yapan ekip, kısa sürede tüm kurum ve kuruluşları temizleyerek çalışanlar ve vatandaşlar için hijyenik hale getirmeyi planlıyor.

Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dezenfeksiyon işlemi

Altındağ Belediyesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde dezenfeksiyon işlemi gerçekleştirdi.

Çınar'da dezenfekte çalışmaları

Diyarbakır'ın Çınar İlçe Kaymakamlığı tarafından umuma açık yerler, toplu taşıma araçları ve kamu binaları dezenfekte edildi.

Türkiye'den İran'a Koronavirüs yardımı

Dünya genelinde etkili olan ve Dünya Sağlık Örgütünün pandemi ilan ettiği Koronavirüs salgınına karşı Türkiye, komşu ülke İran'a tıbbi malzeme yardımında bulundu.

Böbreğinden 'Zerzevan' çıktı

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesine başvuran bir hastanın böbreklerinde yüzlerce taş çıktı. Taşları görüp hayrete düşen doktorlar, 2021 yılının Zerzevan yılı yapılmasına destek için çıkardıkları taşlarla 'Zerzevan' yazdı.