Sağlık

Sağlık Haberleri

Corona Virüsüne Son!

Corona Virüsüne Son!

’’COVID- 19 belirtilerinde KBB hekimlerini ilgilendiren şikayetler de göz önünde bulundurulması gerekir’’

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Şaban Çelebi, koronavirüs belirtilerinde KBB hekimlerini ilgilendiren şikayetlerin de göz önünde bulundurulması gerektiğini söyledi.

’’Her yaş için günlük egzersiz şart’’

Dr. Yasemin Karaaslan, uzun süre evden çıkmayan ve hareketsiz kalan kişilerde, obezite, anksiyete, depresyon, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları ve kas iskelet sistemi rahatsızlıkları gibi sorunların ortaya çıkabileceğini belirterek, ''Her yaş için günlük egzersiz şart'' dedi. Dr. Karaaslan, günlük egzersiz yapmak isteyenler için tüm önerilerini de sıraladı.

Türkiye'dan Balkan ülkelerine Covid-19 desteği

Türkiye, Covid-19 salgını ile mücadele den Balkan ülkelerinden Kuzey Makedonya, Karadağ, Sırbistan, Bosna Hersek ve Kosova'ya askeri kargo uçağıyla maske, tulum ve tanı kiti gönderdi.

Korona günlerinde temizlik takıntısına dikkat

Psikolog Gülcem Yıldırım, temizlik takıntısı olanlar için uyarılarda bulundu.

Göz altı torbaları ameliyatsız tedavi edilebilir

Op.Dr. Hakan Yüzer, göz torbalarının ameliyatsız tedavi edilebileceğini söyledi.

Sosyal izolasyon sürecinde evde sağlıklı beslenme

Tüm dünyada ve Türkiye'de devam eden Covid-19 pandemisi nedeniyle milyonlarca kişi evlerinden çıkmıyor. Evde kalınan süre boyunca sağlıklı beslenmek hem bağışıklık sistemini güçlendirmek hem de kilo kontrolünü sağlamak açısından önem taşıyor. Güven Çayyolu Sağlıklı Yaşam Kampüsü Sağlıklı Beslenme ve Diyet Bölümünden Uzman Diyetisyen Melis Bengisu Demirci, evde kalınan süre boyunca sağlıklı beslenmek için dikkat edilmesi gerekenler ile ilgili bilgi verdi.

Yaşlı çift, Çin ilacıyla taburcu oldu

Ankara'da TOBB ETÜ hastanesinde tedavi gören 80 ve 89 yaşlarındaki evli çift, Çin'den getirilen ilaçla sağlıklarına kavuşarak taburcu oldu. Hastane çalışanları, çifti alkışlarla uğurladı.

Tıbbı Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun:

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, 'Kanser hastalarının hastanelerin rutin acil birimleri yerine farklı bir birimde kabul edilmesine yönelik tedbirlerin alınması gerek hastalıkları gerekse aldıkları tedaviler nedeniyle korona virüs enfeksiyon riski daha fazla olan kanser hastalarının korunması açısından çok faydalı olacaktır' dedi.

Op. Dr. Adnan Kaya'dan gebelere 'Covid-19' uyarısı

Kadın Hastalıkları, Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Op. Dr. Adnan Kaya, 'Hamileyken vücudunuz doğal olarak bağışıklık sisteminizi zayıflatır. Bu, hamileliğinizin başarılı bir şekilde devam etmesine yardımcı olmak içindir. Ancak hamileyken enfeksiyonları daha kolay alabileceğiniz anlamına da gelir. Korona virüsüne karşı alınması gereken tüm önlemleri almalısınız' dedi.

Salgın döneminde vatandaşlara telefonla psikolojik destek

Korona virüsle mücadele kapsamında sağlık çalışanları ile sosyal izolasyon nedeniyle evinde kalan vatandaşların stres ve kaygılarını en aza indirebilmek amacıyla Ankara'da 'Psikososyal Destek Birimi' kuruldu. Uzman psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve çocuk gelişim uzmanlarının bulunduğu merkezde süreçten etkilenen vatandaşlara çağrılar üzerinden destek veriliyor.

Son 24 saatte 75 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı, korona virüs nedeniyle son 24 saatte 75 kişinin hayatını kaybettiğini, toplam can kaybının 649'e yükseldiğini açıkladı.

Tunceli’de korona tedavisi gören dede ve torunu taburcu edildi

Tunceli'de Covid-19 tanısı konulan 6 kişiden dede ve 9 yaşındaki torunu, tedavi gördükleri hastaneden doktor ve hemşirelerin alkışları eşliğinde taburcu edildi.

80 ve 89 yaşlarındaki çift korona virüsü yendi

Ankara'da korona virüse yakalanan 80 ve 89 yaşlarındaki çift, 13 günlük tedavilerinin ardından virüsü yenerek taburcu edildi. Hastane çalışanları, çifti alkışlarla uğurladı.

Kovid-19'a karşı 'immun plazma' tedavisi hastalara ışık olacak

Dünyayı kasıp kavuran korona virüs salgınına karşı Çin'den sonra dünyada ilk kez Malatya'da virüsü yenen hastalardan alınan immun plazma ile hastalar tedavi edilecek.

Fitoterapi kanserde ümidi yükseltiyor

Prof.Dr. Mustafa Iraz, fitoterapi hakkında bilgiler verdi.

Korona virüs hastası minik ikizlere hastanede doğum günü sürprizi

Ankara Şehir Hastanesi sağlık personeli, korona virüs hastası ikiz kardeşleri doğum gününde yalnız bırakmadı. Çalışanlar, ikiz kardeşlerin doğum gününü hastanede kestikleri pasta ile kutladı.

PTT ücretsiz maske dağıtacak

PTT ücretsiz maske dağıtacak

Kükürtlü Kayısı Virüsü öldürüyor.

Kükürtlü Kayısı Virüsü öldürüyor.