Sağlık

Sağlık Haberleri

Bilim Kurulu üyesi Demircan: 'Bağışıklık tek sefer değil, tekrar korona virüse yakalanılabilir'

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi ve Gazi Üniversitesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Demircan, korona virüse yakalanan bir kişinin iyileştikten sonra tekrar enfekte olabileceğini belirtti. Prof. Dr. Demircan ayrıca, merak edilen sorulara da tek tek cevap verdi.

Sağlık Bakanı Koca: 'Türkiye'nin genelinde pozitif vakaların olduğunu biliyoruz'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'Yaygın olarak Türkiye'de vakalar sadece bir bölgeye lokalize değil neredeyse ülkenin genelinde olan pozitif gördüğümüz vakaların olduğunu biliyoruz' dedi.

Kolonya üreticisinden sağlık çalışanlarına çam kolonyası

Kızılcahamam'da faaliyet gösteren bir kolonya üreticisi, sağlık çalışanlarına kolonya hediye etti.

Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde dezenfekte çalışmaları sürüyor

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde korona virüs tedbirleri kapsamında temizlik ve dezenfekte çalışmaları periyodik olarak devam ediyor.

Korona virüsüne karşı bağışıklığınızı güçlendirin

Korona virüsüne karşı bağışıklık sisteminin güçlü tutmak için sağlıklı ve dengeli beslenmenin önemine dikkat çeken Diyetisyen Dr. Seda Albayrak, probiyotik içeren yoğurt,ayran,peynir,sirke ve turşunun yarı sıra bol bol soğan ile sarımsak tüketilmesini önerdi.

Selçuk Bayraktar: 'Yerli medikal solunum cihazı üretimini destekliyoruz'

Baykar Savunma Teknik Müdürü Selçuk Bayraktar, 'Yerli medikal solunum cihazı üretimini destekliyoruz' dedi.

Ankara'da 'sağlık kabini' uygulaması başladı

Ankara'da korona virüsün en belirgin özelliği olan ateş ölçümünün yanı sıra kandaki oksijen miktarı ve tansiyon ölçümü için sağlık kabini uygulaması başlatıldı.

Bakan Koca'dan vatandaşlara dışarı çıkmamaları konusunda hassasiyet vurgusu

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda vatandaşlara evde kalmaları konusunda hassasiyet vurgusu yaptı.

Sağlık Bakanlığından morg ve defin hizmetlerinde koronavirüs önlemi

Sağlık Bakanlığı morg ve defin hizmetlerinde uygulanmak üzere yeni tedbir ve önlemler aldı. Bakanlık tarafından alınan tedbirler kapsamında COVID-19 şüphelilerinin ya da vakalarının ölümü halinde definleri ceset torbası ile yapılacak.

Koronavirüs testi 15 dakikada çıkacak

Sağlık Bakanlığı tüm dünyada etkili olan ve binlerce insanın ölümüne neden olan Korona virüs salgınına karşı tedbirleri artırıyor.

Psikolojik danışman Muhammed Soner'den uyarı

Psikolojik danışman Muhammed Soner, Korona virüs hakkında psikolojik önlemlerin önemine dikkat çekerek 'Korona virüs semptomlarından şüphelenildiği durumunda, sağlık kuruluşlarından doğru yöntemlerle destek almayı ihmal etmemek ve çeşitli kaygı bozuklukları bulunan bireylerde ise oluşacak muhtemel problemlerde ise ruh sağlığı konusunda uzman kişilerden destek almayı ihmal etmemek gerekiyor' dedi.

Tiroit nodülü kanser riski

Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi ve Hisar Hospital Intercontinantal KBB Uzmanı Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Yavuz Selim Yıldırım, tiroit nodülü tedavisinde önemli bilgiler verdi.

Evde korona virüsünden korunma tedbirleri

Korona virüsüne karşı yetkililer 'Gerekli olmadıkça evinizden çıkmayın' uyarısı yaparken, bilinçli olmanın kritik öneme sahip olduğunu söyleyen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Merda Erdemir Işık, evde korona virüsünden uzak durmak için alınması gereken önlemleri açıkladı.

Kemoterapi alanlarda Korona virüs riski, tedbirlerle azaltılabilir

Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr.Uğur Coşkun, alınacak tedbirlerle kanser tedavisi gören kişilerde Korona virüs riskinin arttığını ancak alınacak tedbirlerle bu riskin azaltılabileceğini söyledi.

Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi girişinde triyaj alanı oluşturuldu

Diyarbakır Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil giriş kapısı önünde triyaj alanı oluşturuldu.

Uzmanlardan romatizma hastalarına korona virüs uyarısı

Romatizma hastalarının kullandığı ilaçların enfeksiyonun gelişimini hızlandırdığını kaydeden uzmanlar, Aktif solunum yolu enfeksiyon bulgusu gelişen hastalar doktoruna danışarak ilacı kesmelidir. Yüksek risk kategorisinde yer almayan hastaların enfekte olmadıkları gösterilirse ilaçlarına devam edebilir uyarısında bulundu.

Öz Büro-İş Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Aküzüm'den sağlık çalışanlarına destek

Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Öz Büro-İş Sendikası Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Aküzüm, Türkiye'de görülmeye başladığından beri yoğun çalışma içinde olan sağlık çalışanlarına destek açıklamasında bulundu.

Nöroloji Uzmanı Dr. Övünç: 'Yaşlanma kaçınılmaz bir süreçtir ama önemli olan sağlıklı bir şekilde yaş almaktır'

Nöroloji Uzmanı Dr. Akçay Övünç, yaşlılığın canlının olgunlaşma süreci tamamlandıktan sonra fizyolojik yedek kapasitelerinin giderek azaldığı, yıprandığı ve buna bağlı olarak da yaşam fonksiyonlarının aksadığı bir süreci ifade ettiğini belirterek, 'Elbette yaşlanma kaçınılmaz bir süreçtir ama önemli olan sağlıklı bir şekilde yaş almaktır. Yaşlılık yıllarını sağlıklı geçirebilmek için gençken hem beynimize hem de vücudumuza iyi davranmamız gerekmektedir' dedi.

Turgut Özal Tıp Merkezi'nde 'korona' önlemleri

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Korona Virüs salgınına karşı tüm tedbirler alındı.