Sağlık

Sağlık Haberleri

Prostat kanserinde erken teşhis önemli

Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Çağ Çal, prostat kanserinin erken safhada çoğu hastada hiçbir şikyete sebep olmadan teşhis edilebildiğini söyledi.

İkinci grup sağlık malzemeleri İngiltere'ye gönderildi

Milli Savunma Bakanlığı, korona virüsle mücadelede kullanılacak ikinci grup sağlık malzemelerinin İngiltere'ye gönderildiğini bildirdi.

Gıdaların bozulmadan muhafaza edilmesine yönelik tavsiyeler

Makarna, kuru baklagiller gibi gıdalar, kapalı ambalajları içerisinde kuru, doğrudan güneş ışığı görmeyen, serin, temiz bir yerde muhafaza edilebilir. Aynı şekilde konserve gıdalar, uzun ömürlü süt gibi ürünlerin de buzdolabına konulmasına gerek yok.

Eczanelerde ücretsiz maske dağıtımı devam ediyor

Eczanelerde ücretsiz maskeler ikinci gününde dağıtılmaya devam ediyor. Eczacılar, sosyal mesafe kuralını hatırlatarak ücretsiz maskelerini almak isteyen vatandaşlardan cep telefonlarına gelen mesajları beklemelerini talep ediyor.

Covid-19 tanısı için Elazığ'da testler yapılmaya başlandı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Laboratuvarında Korona virüs (Covid-19) testleri yapılmaya başlandı.

Çanakkale’de Covid-19’u yenen hasta yataklı servise alındı

Çanakkale'de Korona virüs (Covid-19) tanısı ve ciddi solunum yetmezliği bulunan A.A.(63), Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Uzun ve başarılı bir tedavi süreci geçiren A.A., solunum cihazından ayrılarak yataklı servis bölümüne alındı.

Alkışlar eşliğinde taburcu oldular

Giresun Prof. Dr. İlhan Özdemir Eğitim ve Araştırma Hastanesinde korona virüsü tedavisi tamamlanan iki kadın, alkışlar eşliğinde taburcu oldu.

Korona virüs tedavisinde sevindirici gelişme

Korona virüs (Kovid-19) salgınına karşı Türkiye'de ilk defa Malatya Turgut Özal Tıp Merkezinde uygulanan immün plazma tedavisi uygulanan yoğun bakım hastasının bazı bulgularında iyileşme görüldüğü öğrenildi.

Ankara'da eczaneler ücretsiz maske dağıtmaya başladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamasının ardından ücretsiz maske dağıtımı Ankara'da resmen başladı. Telefonuna mesaj gelen vatandaşlar maskelerini almak için en yakın eczaneye başvurdu.

Çin ile ikinci video konferans görüşmesi gerçekleştirildi

Sağlık Bakanlığı yetkilileri, Çinli yetkililer ve uzmanlar ile video konferans gerçekleştirdi. Görüşmede hastalığın tedavisi, ilaç ve aşı çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

79 yaşında koronayı yendi

Adıyaman'da korona virüs testi pozitif çıkan 79 yaşındaki Gülperi Koç, 8 günlük tedavisinin ardından alkışlar eşliğinde taburcu oldu.

Gençlik Merkezlerinde 'koruyucu maske' üretimi devam ediyor

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı 81 ildeki gençlik merkezlerinde gençlik liderleri ve gönüllüler tarafından üretilen koruyucu maskeler, Türkiye'nin dört bir tarafındaki sağlık çalışanlarına gönderiliyor.

Hipertansiyon, diyabet ve kalp hastalarında virüse bağlı ölüm riski 2-3 kat daha fazla görülüyor

Covid-19 hastaları arasında hipertansiyon, diyabet veya kalp hastalığı olanlar, toplumun geneline göre 2-3 kat daha yüksek ölüm riski ile karşı karşıya kalıyor.

Elazığ'da 'korona virüsü' yenen 14 kişi alkışlarla taburcu oldu

Elazığ'da aralarında 72 yaşında bir kadının da bulunduğu 14 kişi korona virüsü yenerek, bugün alkışlar eşliğinde tedavi gördüğü şehir hastanesinden taburcu edildi.

Miniklerden sağlık çalışanlarına mektup

İstanbul'da bir ilkokulun öğrencileri, Covid-19 salgını nedeniyle gece gündüz çalışan sağlık çalışanları için teşekkür mektubu yazarak resim yaptı. Ankara Şehir Hastanesinin kurumsal internet sitesine gönderilen resim ve mektuplar nedeniyle sağlık çalışanları duygu dolu anlar yaşadı.

Çocuklarla korona virüs hakkında nasıl konuşmalıyız

Çocuklar korona virüs hakkında nasıl konuşulması gerektiği hakkında uyarılarda bulunan Dr. Handan Boztepe, sadece Türkiye'de değil Dünyanın her yerinde ve her evde korona virüs konuşulduğunu belirterek, 'Çocuklar bu süreçte internet ya da televizyonda gördüklerini ya da diğer insanlardan duyduklarını anlamakta güçlük yaşayabilirler. Bu nedenle özellikle kaygı, stres ve üzüntü gibi duygulara karşı savunmasız olabilirler. Çocuklarla açık, destekleyici bir iletişim kurmak, başkalarını anlamalarına ve süreçle başa çıkmalarına yardımcı olabilir' dedi.

Bursalı çift korona’yı 1 haftada yendi

Bursa'da korona virüs teşhisiyle aynı gün hastaneye yatırılan karı-koca, 1 haftada virüsü yenerek alkışlarla evlerinin yolunu tuttu.

AP’den korona virüsü ile mücadeleye destek

Avrupa Parlamentosu (AP) Brüksel'de bulunan bir binasını korona virüsü ile mücadele kapsamında kullandırılmak üzere barınma ve sıcak yemek servisi için tahsis ettiğini duyurdu.

Sağlık çalışanlarına ücretsiz koruyucu yüz siper maskesi

Sağlık-Sen Malatya Şubesi tarafında korona virüs salgını ile mücadele kapsamında sağlık çalışanlarına ücretsiz koruyucu yüz siper maskesi dağıttı.