Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Binaları yerle bir eden deprem dolmen mezarlara hasar vermedi

Gaziantep'in Tunç çağından kalma dolmen mezarları depremi hasarsız atlattı. Yavuzeli-Araban Karayolu üzerinde kaya taşların arada bağlantı olmadan üst üste konularak yapıldığı mezarlar 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden de zarar görmedi.

Deprem, tonlarca ağırlıktaki 'tokalaşma' sütunlarını yıktı

Kahramanmaraş merkezli depremler, Adıyaman'daki 2 bin yıllık Karakuş Tümülüsü'nde bulunan tonlarca ağırlıktaki 'tokalaşma' sütunlarını yıktı.

Kahta Kalesi depremde zarar gördü

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan tarihi eski Kahta Kalesi, Kahramanmaraş merkezli depremde hasar gördü.

Kültürel Miras Enstitüsü, vakıf olarak hizmet verebilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu ortaklığında Gaziantep'te kurulan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü kanunu TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Yasa uyarınca Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu Teklifi ile vakıf olarak hizmet verme aşamasına geçecek.

Fadıloğlu, milli sporcuları ağırladı

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 2023 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası'nda elde ettikleri başarılarla Milli Takım'a girmeye hak kazanan başarılı sporcuları ağırladı.

Şehitkamil'de kar mesaisi aralıksız sürüyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, ilçe genelinde etkili olan kar yağışıyla ilgili küreme, tuzlama ve solüsyon çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydetti. Başkan Fadıloğlu, ilçe sınırları içerisindeki tüm cadde ve sokaklarda çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Gaziantep'te karla mücadele sürdürüyor

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi gece saatlerinde şehir merkezinde etkili olan kar yağışı ile beraber ana arterlerde çalışmaları sürdürürken köylerin ve çevre ilçelerin ulaşım yollarında da kar temizliğine devam ediyor.

Şahinbey'de karla mücadele

Şahinbey Belediyesi dün yağan kar yağışına tuzlama, yol açma araçları ve temizleme ekipleri ile anında müdahale ederek yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem aldı.

'Maziantep-Dünden Bugüne Gaziantep Kültürü' kitabı yayımlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Gazikültür A.Ş, tarafından Gaziantep'in kültürü, sosyal hayatı ve geleneklerini konu alan Maziantep-Dünden Bugüne Gaziantep Kültürü adlı eser yayımlandı.

Karne tatilinde çocuklar için her gün bir etkinlik

Gaziantep'te okulların ara tatili nedeniyle 8-12 yaş arasındaki çocuklar için şenlik düzenleniyor. Şenlikte gerçekleştirilen matematik, tasarım, doğa bilimleri, teknoloji, astronomi gibi etkinliklerle öğrenciler hem eğleniyor, hem de öğreniyor.

Devlet tiyatrosu Şehitkamil sahnesinde sona gelindi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, yapımında sona gelinen D.T. Şehitkamil Sahnesi'nin önümüzdeki günlerde hizmete açılacak.

Ünlü sanatçı Metin Şentürk, gençleri coşturdu

Ünlü sanatçı Metin Şentürk, öğrenci, sporcu ve gençlik merkezine üye gençlerle buluştu.

Basın Müzesi büyük ilgi görüyor

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde hayata geçirdiği Elazığ Basın Müzesi, vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Gençler bölge şampiyonası için hünerlerini sergiledi

Malatya'da üniversite öğrencileri arasında, şiir, müzik, tiyatro ve bilgi kategorilerinde yarışmalar düzenlendi. Genç öğrenciler bölge şampiyonasına katılabilmek için hünerlerini sergiledi.

Mesafeyi 5 kat azaltacak tünel projesi 9 ayda tamamlanacak

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, şehrin trafiğini rahatlatmak adına yapılan ve mesafeyi 5 kat azaltın tünel projesinin 9 ay gibi kısa sürede tamamlanacağının müjdesini verdi

Kayapınar Belediyesi çocukları 'Masal Atölyesi'nde buluşturdu

Diyarbakır'da Kayapınar Belediyesi tarafından çocukların hayal dünyasına dokunmak ve onları unutamayacakları bir yolculuğa çıkarıp eğlenmelerini sağlamak amacıyla 'Masal Atölyesi' etkinliği düzenlendi.

Çocuk şenliğine yoğun ilgi

Şahinbey Belediyesi tarafından 21-29 Ocak tarihleri arasında düzenlenen Çocuk Şenliğine 200 bin civarında kişi katılırken çocuklar ve aileler şenlikte gönüllerince eğlendiler.

Ortadoğu Business 14 yaşında

2009 Yılında sürekli 2 aylık periyotlar ile yayın hayatına başlayan Türkiyenin 4 dilde (Arapça İngilizce Farsça Türkçe) yayın yapan ekonomi dergisi Ortadoğu Business 14 yaşına girmenin gururunu yaşıyor.

Malatya'da Kayısılı Pastam yarışması

Malatya'nın ünlü altın sarısı kayısısının tanıtımına katkı sunmak amacıyla gerçekleşen yarışmada hünerli kadınlar tarafından jürinin oylarına sunulan pastalar görsellikleri ve sunumuyla göz doldurdular. Yarışmayı Kayısılı Mus Pasta isimli pastasıyla Leman Özdemir birinci olarak tamamladı.

Toplam 3087 haber.