Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gençlik ve Değişim Derneği, Viyana'daki 'Gençlik Kentleşme İçin Eylemde' programına katıldı

Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, Viyana'da gerçekleştirilen Gençlik Kentleşme İçin Eylemde programına katıldı.

Yol çalışmasında 1600 yıllık oda mezar bulundu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yol çalışmasında 1600 yıllık olduğu değerlendirilen ve içerisinde 5 insan iskeleti olan oda mezar bulundu.

Cumhuriyetin 100. Yılında Başarılı Kadınlar Ödüllendirildi

Başarı hikayeleriyle ilham veren kadınların deneyimlerini paylaştığı Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni’nin bu yıl 5.si yapıldı.

Çalışan Gazeteciler Günü'nde 'İz Bırakan Kalemler' sergisi

Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gaziantep'te, İz Bırakan Kalemler sergisi açıldı.

Gaziantep'te yöresel kuruyemişe talep arttı

Soğukların kendisini iyice hissettirdiği Gaziantep'te kışın yoğun olarak tüketilen, Antep fıstığı bastık, cevizli sucuk, muska, pestil, kuru üzüm, pekmez gibi yöresel kuruyemişlere talep artıyor.

Ahşabı 12 yıldır sanata dönüştürüyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Kiriş atölyeye dönüştürdüğü evinde 12 yıldır ahşabı sanata dönüştürüyor.

Gaziantep'te 25 Aralık özel konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından Gaziantep'in Kurtuluşunun 101'inci yılı etkinlikleri çerçevesinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından verilen '25 Aralık Özel Konseri' gazi şehirlilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Erol Maraş'a gururlandıran ödül

Gaziantep Olay Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erol Maraş, yılın köşe yazarı ödülünü Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldı.

Türkiye'nin en büyük hayvan rehabilitasyon merkezi Gaziantep'e kuruldu

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, başta sokak hayvanları olmak üzere tüm hayvanlar için Burç Yazıbağ'da yapımı tamamlanan Türkiye'nin en büyük rehabilitasyon merkezinde incelemede bulundu.

İşimiz Temiz - Gaziantep Kültür Yolu Dönüşüm Projesi lansmanı düzenlendi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 'İşimiz Temiz-Gaziantep Kültür Yolu Dönüşüm Projesi'nde eğitimlerini tamamlayarak sertifikayı alan esnafa İlan Reklam Vergisi'nde yüzde 60 indirim yapılacağını açıkladı.

Geleneksel sanatlar Şahinbey'de yaşıyor

Şahinbey Belediyesi'ne bağlı Binevler Sosyal Tesisinde açılan el işi kurslarına katılan kursiyerler, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel Türk el sanatlarını öğreniyor.

Şehitkamil'de asfalt ve alt yapı soruları çözülüyor

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziler Mahallesi sakinlerinin alternatif yol talebini anında çalışma başlatarak karşıladı. Çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Fadıloğlu, 'İnşallah altyapı çalışmaları da biter bitmez asfalt çalışmasını yapacağız ve bir an önce daha nitelikli bir şekilde mahalle sakinlerimizin sorununu çözmüş olacağız' dedi.

Çocukların hayalleri GAGİAD ile gerçek oldu

Gaziantep Genç İş İnsanları Derneği (GAGİAD) Sosyal Dayanışma ve Doğa Komisyonu tarafından hayata geçirilen Dilek Ağacı projesiyle Yeşilce İlkokulu'ndaki öğrencilerin hayalleri gerçekleştirildi. Geleceğe katkı sağlamak adına çalışmalarını sürdüren GAGİAD, öğrencilerden aldığı mektuplarla 50 öğrencinin hayalini gerçekleştirdi.

Tescilli içli köfte ev hanımlarını buluşturuyor

Malatya'nın Doğanşehir ilçesinde bir araya gelen ev hanımları yaptıkları yöreye ait coğrafi işaretli içli köfte eşliğinde hem sohbet ediyor hem de bir kültürü yaşatıyor.

Şahinbey'de 63 bin öğrencinin yüzü güldü

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 2023 yılının ilk hediyesini 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerine verdi.

Yetim annelerine sertifikaları verildi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Yetim Koordinasyon Merkezinde düzenlenen çeşitli etkinliklerde yetim anneleri ve çocuklarıyla bir araya geldi. Başkan Fadıloğlu; okuma-yazma kursu, bilgisayar kursu ve el beceri kursunda eğitimlerini tamamlayan yetim annelerine sertifikalarını takdim etti.

Gaziantep'te il temsilcilerine bisiklet dağıtımı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB) tarafından kent genelinde bulunan 45 spor branşının il temsilcileri için bisiklet dağıtım töreni ve söyleşi düzenlendi.

Şahinbey'de yeni yılın ilk meclis toplantısı yapıldı

2023 yılının ilk meclis toplantısının 1.oturumu Şahinbey Belediyesi Meclis Başkanı Mehmet Tahmazoğlu Başkanlığında gerçekleştirildi.

Antika mobilyalardan dönüştürülen gramofonlar hüzünlendiriyor

Gaziantep'te farklı sektörlerdeki iki arkadaş 5 yıl önce birlikte çalışmaya karar verdiler. Tarihi ahşaplara gramofon, pikap ve tarihi radyoları restore ederek dönüştüren iki kafadar koleksiyoncuların gözdesi haline gelirken, ortaya çıkardığı eserler ise görenleri hüzünlendiriyor

Toplam 3097 haber.