Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Diriliş Şairi Sezai Karakoç, Battalgazi'de anıldı

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde Türk edebiyatının önemli şair, yazar ve düşünürü Sezai Karakoç, doğum gününde düzenlenen söyleşi ve şiir dinletisiyle andı.

Diyarbakır'ın biber reçeli dünyaya açılmak için sofralarda yerini aldı

Diyarbakır'da 40 yılı aşkın süredir kahvaltı sektöründe nam salan ve 'tabelasız' kahvaltıcı olarak bilinen esnaf; 2,5 yıllık çalışma sonucu biber reçeli üretti. Kent gastronomisine miras bırakılan biber reçelinin dünyaya açılması hedefleniyor.

Karneyi alan hayvanat bahçesine koştu

Türkiye genelinde 2022-2023 eğitim öğretim döneminin sona ermesiyle yurt genelinde milyonlarca öğrenci yaklaşık 15 gün sürecek ara tatiline çıkarken, çocukların tatilin ilk günlerinde hayvanat bahçesine akın etti.

Türkiye'de 33 ilden büyük Kayapınar ilçesinden ihtiyaç sahibi vatandaşlarına destek paketleri

Türkiye'de 33 ilden büyük olan Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi, dev destek paketleri devam ediyor. Kaymakam Karaman, 'Engelli, yaşlı, yardıma muhtaç ve gençler unutulmadı, yemekten sağlığa eğitimden hijyene kadar sosyal belediyecilik anlayışı' dedi.

'İllegal Hayatlar' filmi oyuncuları Ceylan AVM'de seyirciyle buluştu

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin en büyük alışveriş merkezi olan Ceylan Karavil Park AVM'de 'İllegal Hayatlar' filmi başrol oyuncusu Mahsun Karaca'nın katılımıyla seyirciyle buluştu.

Çocuklar yorgunluğunu yarıyıl tatilinde eğlenerek atacak

Karnelerini alarak yarıyıl tatiline giren çocuklar, yarıyıl tatilinde Şahinbey Belediyesi Kongre ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen Çocuk Şenliği Programı oluşumunda dönemin yorgunluğunu atıyorlar.

Bebekler emekledi, anneler heyecanlandı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Federasyonu ve Gaziantep Valiliği iş birliğinde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen Gazi Yarı Maratonu'nu çerçevesinde ilk kez gerçekleşen Baby Run (bebekler emekleme yarışması) bugün Primemall Alışveriş Merkezi'nde yapıldı.

Silvan Gastronomi Festivali'nin kavurma lansmanı yapıldı

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, DESOB, Silvan Kültür Sanat Derneği ve Silvanlılar Derneği iş birliğinde Silvan Gastronomi Festivali'nin kavurma lansmanı yapıldı.

7. Dünya Yoga Şampiyonasi’nda Türk Sporcular Tarih Yazdi

International Yoga Federation-IYF (Uluslararası Yoga Federasyonu) tarafından organize edilen 7. Dünya Yoga Şampiyonası çok büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

Gençler, genç kahraman Mehmet Kamil'i andılar

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehit Kamil'i Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen Geleneksel Spor Etkinliklerinde farklı branşlarda dereceye giren 201 sporcu öğrenciye, ödüllerini düzenlenen törende Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu takdim etti.

GSO'dan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'na ziyaret

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Meclis Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Delegeleri, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Fadıloğlu ile Koçer, esnafı projeleri inceledi

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ile birlikte esnaf ziyareti gerçekleştirerek, Şehitkamil'deki yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi. Kuzeyşehir Ünite Merkezi'ndeki incelemelerinin ardından konuşan Milletvekili Koçer, 'Şehitkamil Belediyemizin yapmış olduğu ve yeni hizmete açacağı faaliyetleri yerinde inceledik. Pazar yeri, kütüphane, bay-bayan taziye evi, kurs merkezi, ticari dükkanlar gibi çok önemli eksiklikleri tamamlayan önemli bir eser olmuş. Ben bu konuda Başkanımızı tebrik ediyorum' dedi.

Elazığ'da 2022 yılında 2 milyondan fazla ekmek arası salçalı köfte satıldı

Elazığ'ın önemli lezzetlerinden biri olan ekmek arası salçalı köfte geçen yıl 2 milyondan fazla satıldı.

Kahta'da 'Senin Annen Bir Melekti Yavrum' tiyatro oyunu sergilendi

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde Senin Annen Bir Melekti Yavrum isimli tiyatro oyunu sahnelendi.

'Şarkılar Bizi Söyler Biz De Şarkı Söyleriz' projesi Sur'da hayat buldu

Diyarbakır'da Millî Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan Şarkılar Bizi Söyler Biz de Şarkı Söyleriz projesi Sur'da hayat buldu.

Osmanlı'ya övgü

Malatya'nın Darende ilçesinde Osmanlı Devleti'nin 724. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde konferans veren tarihçi Resul Keşençeli, Osmanlı'ya övgüler yağdırdı

Malatya'da işletmelere 'Bilik Ekmeği' tescil belgesi verildi

Malatya mutfağının geleneksel tatlarından olan Bilik Ekmeği Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tecde ile Çukurdere mahallelerinde bu ekmeğin üretimini ve satışını yapan işletmelere teslim etti.

Gaziantep Şehir tiyatrosu 'Beşinci mevsim efsanesi oyunuyla perde açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Beşinci Mevsim Efsanesi' adlı oyunla perde açtı.

Sabretmeyi 'Naht' sanatıyla öğrendiler

Diyarbakır'da unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan Naht kursunda ahşap malzemeler kadınların eliyle hayat buluyor.

Toplam 3087 haber.