Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Kale'de El Emeği Göz Nuru Hayat Boyu Öğrenme Şenliği sergisi açıldı

Malatya'nın Kale ilçesinde Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün kurslarında kursiyerlerin ürettiği ürünler El Emeği Göz Nuru Hayat Boyu Öğrenme Şenliği sergisinde tanıtıldı.

Battalgazi Belediyesi Tarafından Depremzede Çoçuklar İçin Atlı Terapi Programı Başlatıldı

Asrın felaketinin yaşandığı illerden biri olan Malatya’da özellikle çocukların yaşadıkları deprem travmasını atlatabilmesi adına Battalgazi Belediyesi tarafından atlı terapi programı başlatıldı.

Bitlis'te bu yıl ikincisi düzenlenen kitap fuarı, törenle kapılarını kitapseverlere açtı.

Valilik, Belediye, BETAV ve Bitlis Eren Üniversitesinin (BEÜ) katkılarıyla Cumhuriyet Meydanı'ndaki alanda açılan fuarda, çok sayıda yazar, şair, düşünür ve gazeteci vatandaşlarla bir araya gelecek.

Ülkü Ocakları Konteyner Kent Kardeşliği Etkinliği Başladı

Ülküm Ocakları Malatya İl Başkanı Turgay Şengönül: "Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı olarak "Ülkü Ocakları Konteyner Kent Kardeşliği" projemizin ilkini Teknokent Konteyner alanında gerçekleştirdik.

Arşivini ve kitaplarını ağır hasarlı evinden konteynere taşıdı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Malatya'daki evi ağır hasar gören 63 yaşındaki gazeteci Abdullah Ergün, evinden çıkardığı babasından kalma 55 yıllık arşivini ve kitaplarını yerleştirildiği konteyner kente taşıdı.

Restorasyondaki Selimiye Camisi'nin ana kubbe aleminin montajı tamamlandı

Kapsamlı restorasyondan geçirilen Selimiye Camisi'nin ana kubbe aleminin montajı da tamamlandı.

Sanatçı Ümit Besen'in babası Fikret Besen'in cenazesi toprağa verildi

Sanatçı Ümit Besen'in babası Fikret Besen, 94 yaşında Osmaniye'de hayatını kaybetti.

Malatya Ülkü Ocakları Konteyner Kentlerde Çeşitli Etkinlikler Düzenleyecek

Ülkü Ocakları Malatya İl Başkanlığı, şimdide depremden etkilenen ve konteyner kentte kalan çocukların yüzlerini güldürmek ve yaşadıkları deprem travmaları atlatmaları için her pazar günü " Konteyner Kent Kardeşliği" adı altında şehrimizin farklı noktalarına kurulan konteyner kentlerde çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Mehmetçiğin bulduğu yaban keçisi yavrusuna Halep keçisi süt annelik yapıyor

Hakkari'de sınır hattında askerler tarafından bitkin halde bulunarak Van'da koruma altına alınan yaban keçisi yavrusuna Edremit ilçesinden getirilen Halep keçisi annelik yapıyor.

Malatya'da depremin vurduğu kültür varlıkları için çalışmalar sürüyor

Malatya'da 6 Şubat depremlerinden etkilenen kültür varlıkların ayağa kaldırılması için başlatılan çalışmalar sürüyor.

Malatya kayısı isimli kitap ödül getirdi

Malatya Kayısısı (Malatya Apricot) kitabı İsveç'te düzenlenen 'Gourmand World Cookbook Awards 2023' (Gourmand Dünya Yemek Kitabı Ödülleri 2023) yarışmasında şampiyonluk ödülünü aldı.

'Sakin Şehir' Arapgir yaza hazır

Malatya'nın önemli turizm merkezlerinden kentteki en fazla taşınmaz kültür varlığını bünyesinde bulunduran Arapgir yaza hazır.

Dünyaca Ünlü Yazardan 88. Kitap: Kuşku Nedir Ve Nasıl Giderilir?

Kitapları 73 dile çevrilen, 88 eşsiz eserin dünyaca ünlü yazarı ve Nobel Barış Ödülü adayı Akif Manaf’ın, okurlar tarafından heyecanla beklenen yeni kitabı “Kuşku Nedir ve Nasıl Giderilir?” çıktı.

Bakan Ersoy, onarımları süren Cemevlerini ziyaret etti

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Malatya'da depremde hasar gören Cemevlerinde sürdürülen restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

Mimsan Grup, 24-26 Mayıs’ta ICCI’da

MİMSAN Grup, Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en büyük uluslararası enerji fuarı olan ICCI 2023’te ziyaretçilerini ağırlamaya hazırlanıyor.

Malatya Park AVM'de tiyatro etkinliği

Malatya Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde hafta sonu gerçekleşen etkinlikte 'Keloğlan korsana karşı' adlı tiyatro oyunu büyük beğeni topladı.

Malatya Turgut Özal Üniversitesi standına yoğun ilgi

Anadolu Üniversiteler Birliği'nin (AÜB) düzenlediği Üniversite Tanıtım ve Tercih Fuarı'nda yerini alan Malatya Turgut Özal Üniversitesi yoğun ilgi gördü.

'Memleketimin Sessiz Bayramı' Uluslararası Film festivallerinde

Asrın felaketini yaşayan illerden biri olan Malatya'da, çekilen kısa film 'Memleketimin sessiz bayramı' Uluslararası 38 film festivaline katıldı.

Bakan Ersoy, tescilli taşınmaz kültür varlıkları ile ilgili yeni düzenlemeyi açıkladı

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, özel mülkiyette bulunan tescilli taşınmaz kültür varlıkları ile ilgili yönetmenlikte çok önemli bir değişiklik yaptıklarını söyleyerek, 'Proje yardımı ile rölöve, restitüsyon, restorasyon gerekli durumlarda rekonstrüksiyon mühendislik projeleri ile zemin etüdü için yardım sağlanacak' dedi.

Toplam 3080 haber.