Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Tiyatrocular, özel günlerinde depremzede çocukları güldürdü

Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören illerden olan Malatya'da tiyatrocular, 27 Mart Dünya Tiyatrocular Günü'nde depremzede çocukların yüzünü güldürdü.

Depremin vurduğu Malatya Ramazan'ı sessiz karşılıyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu Malatya'da Ramazan ayının başlamasına saatler kala sessizlik hakim.

Depremde yıkılan asırlık Teze Cami restore edilecek

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Malatya'da 30'a yakın ağır hasarlı kültür varlığının tespit edildiğini belirten Elazığ Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Aytaç, kentin en önemli kültür varlıklarından olan asırlık Teze Cami'nin restore edilerek ibadete açılacağını söyledi.

PDEV Vefa Zamanı -5 etkinliğinde merhum olan vakıf kurucuları anıldı

Pütürge -Doğanyol Eğitim Vakfı (PDEV) tarafından geleneksel hale getirilen Vefa Zamanı etkinliklerinin beşincisi gerçekleştirildi.

Tahmazoğlu, Berat Kandilini kutladı

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç, Berat Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı.

Çadır kentte yaralar sarılıyor

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde büyük yıkımın yaşandığı Gaziantep'in İslahiye ilçesinde, devlet ve milletin ortaklığında çalışmalar bölgede tüm hızıyla devam ediyor. 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki asrın felaketinin birinci ayında bölgede yaralar büyük oranda sarıldı.

Tarihi Dört Ayaklı Minare karbon fiber ile güçlendirildi

Diyarbakır'da, Akkoyunlular döneminde yaptırılan Şeyh Mutahhar Camisi'nin yekpare dört sütun üzerinde inşa edilen 5 asırlık Dört Ayaklı Minare, depremde çatlamıştı. Minarede incelemeler yapıldıktan sonra karbon fiber ile güçlendirildi.

Tahmazoğlu 'Bu zorlu süreçten omuz omuza çıkacağız'

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu yaşanan deprem felaketinin yaralarını sarmak için esnaf ve vatandaşlarla bir araya geliyor.

Şehitkamil'de depremzedelerin ihtiyaçları karşılanıyor

Şehitkamil Belediyesi, deprem afetinin etkili olduğu kırsal mahallerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamayı sürdürüyor. Önceden belirlenen ihtiyaç ürünleri, hazırlanarak mahallelere ulaştırılıyor.

Deprem Malatya'da tarihi kültürel yapılara da zarar verdi

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde bulunan kentin önemli tarihi ve kültürel merkezlerinin biri olan Lezzet Caddesi de depremde nasibini aldı.

Şahin, kadın akademisyenlerle görüştü

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Kahramanmaraş'ta yaşanan şiddetli depremlerden etkilenen merkez ile ilçelerde yürütülecek çalışmalarla ilgili 40 kadın rektör ve rektör yardımcısıyla video konferans yöntemiyle bir araya geldi.

Nurdağı'ndaki depremzede çocuklara moral verdiler

Şahinbey Belediyesi ekipleri, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Nurdağın'daki depremzede çocuklara psikososyal destek hizmeti için çeşitli eğlenceler düzenledi

Prof. Dr. Retselli: 'Arslantepe Höyüğü'nde hasar yok'

Arslantepe Höyüğü Kazı Başkanı Prof. Dr. Francesca Balosssi Retselli, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ndeki Arslantepe Höyüğü'nün depremlerden etkilenmediğini söyledi.

Malatya'da 386 yıllık Kervansaray şiddetli depremlere göğüs gerdi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki yıkıcı depremin ardından kent genelinde birçok bina yıkılırken, 4. Murat'ın silahtarı Mustafa Paşa tarafından 386 yıl önce yaptırılan Silahtar Mustafa Paşa Kervansarayı yıkıcı depremleri, hafif hasarlarla atlattı.

Diyarbakır Dengbejevi'nin sembol ismi Mehmet Tanrıverdi ve ailesi enkazda yaşamını yitirdi

Diyarbakır'da Dengbejevi'nin simgelerinden Mehmet Tanrıverdi ve ailesi, Yenişehir ilçesinde yıkılan binanın enkazında kalarak hayatını kaybetti.

Binaları yerle bir eden deprem dolmen mezarlara hasar vermedi

Gaziantep'in Tunç çağından kalma dolmen mezarları depremi hasarsız atlattı. Yavuzeli-Araban Karayolu üzerinde kaya taşların arada bağlantı olmadan üst üste konularak yapıldığı mezarlar 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremden de zarar görmedi.

Deprem, tonlarca ağırlıktaki 'tokalaşma' sütunlarını yıktı

Kahramanmaraş merkezli depremler, Adıyaman'daki 2 bin yıllık Karakuş Tümülüsü'nde bulunan tonlarca ağırlıktaki 'tokalaşma' sütunlarını yıktı.

Kahta Kalesi depremde zarar gördü

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde bulunan tarihi eski Kahta Kalesi, Kahramanmaraş merkezli depremde hasar gördü.

Kültürel Miras Enstitüsü, vakıf olarak hizmet verebilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği Komisyonu Türkiye Delegasyonu ortaklığında Gaziantep'te kurulan Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Enstitüsü kanunu TBMM Genel Kurulu'nda onaylandı. Yasa uyarınca Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu Teklifi ile vakıf olarak hizmet verme aşamasına geçecek.

Toplam 3083 haber.