Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Gaziantep hava sahasına sıkı denetim

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri kentin havasını korumak amacıyla Mahrukatçılar Sitesi'nde odun ve kömür ticareti yapan esnafı denetlerken şehir genelinde de işletmelerin baca kontrollerini yapıyor.

Kızılay Kültür Sanat Yayınları Birçok Eseri Okurla Buluşturacak

Kızılay, 154 yıllık tarihi birikimini ve birçok önemli yazarın günümüz sorunlarına yaklaşımını içeren Kızılay Kültür Sanat Yayınlarını okurlarıyla buluşturuyor.

Sanko Sanat galerisinde resim sergisi

Ressam Ziver Kaplan, akrilik tekniklerle hazırladığı eserlerinden oluşan 'Dinginlik' konulu ilk kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açacak.

Elazığ Basın Müzesi, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde hizmete girdi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın, 'Müzeler Şehri Elazığ Projesi' çerçevesinde hayat geçirdiği Elazığ Basın Müzesinin açılışı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde gerçekleştirildi.

Şahin 10 Ocak'ta gazetecilerle bir araya geldi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle şehirde görev yapan gazetecilerle bir araya geldi.

Kahta'da gazeteciler unutulmadı

Adıyaman'ın Kahta İlçe Kaymakamı Selami Korkutata, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla ilçede görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi.

Malatya'da Çalışan Gazeteciler Günü mesajları

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Malatya protokolü yayımladıkları mesajla çalışan gazeteciler gününü kutladı.

Gaziantep'te Sadri Alışık Tiyatro Okulu açıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından, Yeşilçam'da Turist Ömer karakteriyle izleyenlerin gönlünde yer edinen oyuncu ve komedyen Sadri Alışık Tiyatro Okulu oğlu Kerem Alışık eşliğinde Gaziantep'te açıldı.

Vali Şahin'den Yeşilyurt'daki tarih ve kültür hizmetlerine tam not

Malatya Valisi Hulusi Şahin, Malatya ve Yeşilyurt'un kültürel ve tarihsel hazinelerinin ön plana çıkarılması amacıyla Yeşilyurt Belediyesi tarafından yapımı tamamlanarak hizmete sunulan Tarihi Yeşilyurt Konakları, Gedik Kültür Merkezi ve Müzeleri inceledi.

Rektör Dağlı: 'Gazeteciler toplumun ortak sesidir'

SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, gazetecilerin toplumun ortak sesi olduğunu belirtti.

Çınar: '2023 yılını kültürel ve sanatsal etkinliklerle dolu dolu geçireceğiz'

Malatya Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kiltepe Meslek Edindirme Kurs Merkezi'ni ziyaret ederek hem kursiyerlerle sohbet etti hem de yapılan çalışmaları yerinde takip etti.

Başkan Şerifoğulları, 'Basın Müzesi, şehir kültürü ve turizmine önemli kazanımlar sağlayacaktır'

Basın Müzesi'ni Elazığ'a kazandırmış olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, '10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nde Basın Müzemizi ziyarete açacağız. Basın Müzemiz, Elazığ'ımız adına çok kıymetli bir kazanımdır. Tarihsel süreçteki gelişim evreleriyle basın tarihine ışık tutacak Basın Müzesi, şehir kültürü ve turizmine de önemli kazanımlar sağlayacaktır' dedi.

Hayırsever Hacıevliyagil anısına kütüphane

Eğitim ve kültür faaliyetlerine büyük önem veren, birçok öğrenciye burs temin eden, okul, cami ve öğrenci yurdu yapımına katkı sağlayan, Malatyalı hayırsever Diş Hekimi Merhum Hasan Hacıevliyagil anısına kütüphane açılışı gerçekleştirildi.

Gençlik ve Değişim Derneği, Viyana'daki 'Gençlik Kentleşme İçin Eylemde' programına katıldı

Gençlik ve Değişim Derneği Başkanı Umut Suvari, Viyana'da gerçekleştirilen Gençlik Kentleşme İçin Eylemde programına katıldı.

Yol çalışmasında 1600 yıllık oda mezar bulundu

Adıyaman'ın Kahta ilçesinde yol çalışmasında 1600 yıllık olduğu değerlendirilen ve içerisinde 5 insan iskeleti olan oda mezar bulundu.

Cumhuriyetin 100. Yılında Başarılı Kadınlar Ödüllendirildi

Başarı hikayeleriyle ilham veren kadınların deneyimlerini paylaştığı Kadın Girişimcileri Destekleme Zirvesi ve Ödül Töreni’nin bu yıl 5.si yapıldı.

Çalışan Gazeteciler Günü'nde 'İz Bırakan Kalemler' sergisi

Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Gaziantep'te, İz Bırakan Kalemler sergisi açıldı.

Gaziantep'te yöresel kuruyemişe talep arttı

Soğukların kendisini iyice hissettirdiği Gaziantep'te kışın yoğun olarak tüketilen, Antep fıstığı bastık, cevizli sucuk, muska, pestil, kuru üzüm, pekmez gibi yöresel kuruyemişlere talep artıyor.

Ahşabı 12 yıldır sanata dönüştürüyor

Malatya'nın Battalgazi ilçesinde yaşayan 59 yaşındaki Mehmet Kiriş atölyeye dönüştürdüğü evinde 12 yıldır ahşabı sanata dönüştürüyor.

Toplam 3091 haber.