Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Osmanlı'ya övgü

Malatya'nın Darende ilçesinde Osmanlı Devleti'nin 724. kuruluş yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde konferans veren tarihçi Resul Keşençeli, Osmanlı'ya övgüler yağdırdı

Malatya'da işletmelere 'Bilik Ekmeği' tescil belgesi verildi

Malatya mutfağının geleneksel tatlarından olan Bilik Ekmeği Coğrafi İşaret Tescil Belgesini Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Tecde ile Çukurdere mahallelerinde bu ekmeğin üretimini ve satışını yapan işletmelere teslim etti.

Gaziantep Şehir tiyatrosu 'Beşinci mevsim efsanesi oyunuyla perde açtı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 'Beşinci Mevsim Efsanesi' adlı oyunla perde açtı.

Sabretmeyi 'Naht' sanatıyla öğrendiler

Diyarbakır'da unutulmaya yüz tutmuş sanatlardan Naht kursunda ahşap malzemeler kadınların eliyle hayat buluyor.

Yeşilyurt'ta yetim ve öksüz çocuklara sinema keyfi

Malatya'nın Yeşilyurt Belediyesi, yetim ve öksüz çocuklar ile ailelerine sinema keyfi yaşattı.

En iyi yemek sıralamasına gastronomi kentinden tepki

Hırvatistan merkezli Taste Atlas (Lezzet Atlası) sitesinin 2022 yılında açıkladığı dünyanın en iyi geleneksel yemekleri listesine Erzurum'un cağ kebabının 9. sıradan, Gaziantep'in Ali Nazik'in ise 45. sıradan girmesine, Gaziantepli kebapçılar tepki gösterdi.

Süper Film Ambalaj'a WorldStar yarışmasından ödül

SANKO Holding'in ambalaj sektöründeki şirketi Süper Film Ambalaj Sanayi ve Ticaret AŞ'nin Ar-Ge çalışmaları sonucu deniz yosunlarından geliştirdiği SUPEX 2011 ALG BOPP filmi (çift yönlü gerdirilmiş polipropilen film), Dünya Ambalaj Örgütü (WPO) tarafından düzenlenen ve sektörün en prestijli yarışması olan WorldStar Ödülleri'nde 'Ambalaj Malzemeleri ve Bileşenleri' (Packaging Materials and Components) kategorisinde ödüle değer görüldü.

Fadıloğlu: 'Her çalışmamızı ortak akıl ile gerçekleştirdik'

Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, 'Ziyaretlerimizi yürüttüğümüz çalışmalara yansıtmak, sorunları, talepleri yerinde dinlemek ve çözüm üretmek için gerçekleştiriyoruz. Her çalışmamızı ortak akıl ile gerçekleştirdik' dedi.

Şehadetinin 103. yıl dönümünde Şehit Kamil'i andılar

Şehitkamil Belediyesi tarafından Şehit Kamil'i Anma Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen mangala turnuvası, öğrencilerden büyük ilgi gördü. Tarihi zek ve strateji oyun meraklıları, 5 tur üzerinden gerçekleştirilen turnuvada dostça yarıştı.

Battalgazi Belediyesi'nden Bestekar Ateş'e Sürpriz Kutlama

Battalgazi'ye konser programı için gelen Türk müziğinin yaşayan büyük üstatlarından Âmir Ateş'e Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder'in talimatlarıyla 'Göz Göze Diz Dize 40.Yıl' projesi kapsamında sürpriz evlilik yıldönümü kutlaması yapıldı.

Kahta'daki öğretmenler korosu izleyicisinden tam not aldı

Adıyaman'ın Kahta Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından oluşturulan, öğretmenler korosu izleyicisinden tam not aldı.

Gaziantep, Bağdat ile kardeş şehir protokolü imzaladı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi (GBB), Bağdat Büyükşehir Belediyesi ile imzaladığı kardeş şehir protokolüyle ekonomik, ticari ve kültürel açıdan ortak çalışma kararı aldı.

'KIYI' isimli kısa film, ikinci ödülünü aldı

Elazığlı Yönetmen Mücahit Baydaş ve Tevfik Kemal Özel'in yazıp yönettiği, Aylan bebeğin annesini konu alan 'KIYI' isimli kısa film, ikinci ödülünü aldı.

90 yaşında ilk kez AVM ve sinemaya gitti, o anlar tebessüm ettirdi

Elazığ'ın merkezde ilk ve tek kadın muhtarı olan Sugözü Mahalle Muhtarı Seda Gündoğan, düzenlediği etkinlikle 40 kadını AVM ve sinemaya götürdü. Hayatında daha önce hiç AVM ve sinemaya gitmeyen 90 yaşındaki Besi ninenin sözleri tebessüm ettirdi.

Gastronomi kenti Gaziantep'te balık, kebabın gölgesinde kaldı

Gastronomi kenti Gaziantep'te de 1 Eylül itibariyle başlayan balık sezonuyla tezgahlar balıkla doldu. Gaziantep'te, balıkçılar kebap gibi yöresel yiyecekler nedeniyle yeterli satış yapamamaktan yakınıyor. den şikayet ediyor. Balık fiyatlarının her bütçeye uygun olmasına rağmen beklenen satışı yapamadığını belirten balıkçı Antep halkına balığı sevdirmeye çalışıyoruz dedi.

Levent Vadisi'nde tanıtımını sağlayacak yatırımlar yapılıyor

Dünyadaki ilginç doğal alanlar arasında gösterilen Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Levent Vadisi'nin tanınırlığı arttırılacak çalışmalar yapılıyor.

Bestekar Amir Ateş, Malatya'da sevenleriyle buluştu

Türk müziğinin sevilen ismi Bestekar Amir Ateş, Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen Amir Ateş Besteleri Konserinde Malatyalılarla buluştu. Katılımcıların büyük ilgi gösterdiği konserde müzikseverlere unutulmaz bir akşam yaşatan Ateş, konserde unutamadığı hatıralarını da dinleyicilerle paylaştı.

Yeni bulvar için 243 bina yıkıldı

Şahinbey Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatmak adına Boğaziçi Bulvarı 2'nci etap çalışmalarını aralıksız olarak sürdürüyor. Çalışmalarda şu ana kadar kamulaştırılan 243 binanın ve 815 bağımsız bölümün yıkımı gerçekleştirildi.

Gaziantep'e 70'inci yıl özel konseri

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Gaziantep Türk Musikisi Derneği'nin '70'inci Yıl Özel Konseri' düzenlendi.

Toplam 3091 haber.